Bergen, 11 mei 2019

European Gum Health Day 16 mei 2019

De mond is de spiegel van je gezondheid. Maar een slechte mondgezondheid heeft ook invloed op je gezondheid in het algemeen. Laat daarom op 16 mei gratis je tandvlees checken.

De volgende praktijken met het keurmerk De Lieve Mondhygiënist of De Lieve Tandarts doen mee met het open inloopspreekuur op 16 mei. Kijk even op de websites van de deelnemende praktijken voor meer informatie. Hieronder vind je de deelnemende praktijken met hun vermelding op onze websites, De Lieve Tandarts en De Lieve Mondhygiënist.


Voorkom parodontitis

Parodontitis betekent dat je tandvlees ernstig ontstoken is. Dat kan ertoe leiden dat je tanden los gaan zitten, je niet meer goed kunt kauwen en dus niet meer alles kunt eten. 

Behalve het verlies van tanden en kiezen zijn er ook verbanden met de algemene gezondheid. Diverse aandoeningen en ziektebeelden worden in verband gebracht, zoals diabetes mellitus, hart- en vaatziekten, maar ook met andere ziekten zoals reuma en kanker.

Is dat dan niet te verhelpen? Vaak wel. Als je je ontstoken tandvlees laat behandelen door een parodontoloog of mondhygiënist kan daar bijvoorbeeld leiden tot een afname van de mate van aderverkalking optreedt en dat de suikerwaarden bij diabetes patiënten verbeteren. 

Parodontitis best vaak voor, bij bijna 50% van de volwassenen (10-15% in ernstige mate). Vaak merk je er weinig van omdat het geen pijn doet en je het in sommige gevallen zelf niet ziet. Daarom wijzen we er op dat je er goed aan doet minstens 1 maal per jaar je gebit en tandvlees te laten controleren. Als je rookt of een minder goed gebit hebt raden we 2 tot 4 keer per jaar aan. 

Op deze manier kan een ernstige tandvleesontsteking tijdig worden ontdekt en behandeld.

 

16 mei 

Verschillende parodontologiepraktijken, tandartspraktijken en mondhygiënistenpraktijken stellen zich open voor een gratis screening van het tandvlees.

De ruimte tussen de tand en het tandvlees wordt opgemeten, dat wordt de pocket genoemd. Dit gebeurt met een speciaal meetinstrument, een pocketsonde. Er wordt gekeken hoe diep de pockets zijn. Hoe dieper de pockets, hoe ernstiger de ontsteking. Er wordt voorlichting en uitleg gegeven over de staat van het tandvlees en eventuele ernst van de aandoening.


Blijf op de hoogte

De Lieve Tandarts

Platform voor lieve tandartsen

Dravikweg 10

1861 XP Bergen (NH)

info@delievetandarts.nl

Gratis nieuwsbrief ontvangen?Kies je taal


PsyNed is partner van De Lieve Tandarts
psyned is partner van De Lieve Tandarts

Volg ons nu ook op instagram: 

Neem contact op via Whatsapp business: