Lachgas in de mondzorgpraktijk

Lachgassedatie in de mondzorg wordt steeds vaker ingezet. De Lieve Tandarts is voor een verantwoord gebruik volgens de richtlijnen.
Lachgassedatie in de mondzorg wordt steeds vaker ingezet

Platform De Lieve Tandarts staat achter verantwoorde toepassing van lachgassedatie in de mondzorgpraktijk, mits voldaan wordt aan de richtlijnen en de voorwaarden.  (zie hieronder)

Download
Document voorwaarden lachgassedatie 2017
Download hier het Document voorwaarden lachgassedatie 2017 , geautoriseerd door de beroepsverenigingen in de mondzorg. Richtlijnen en voorwaarden.
document voorwaarden lachgassedatie 2017
Adobe Acrobat document 115.8 KB

Lachgas wordt steeds meer ingezet in de mondzorg

Doelgroepen zijn niet alleen kinderen en volwassenen met tandartsangst, maar ook mensen met een extreme kokhalsneiging of met een verstandelijke of lichamelijke beperking. 

Dyonne Broers zegt in haar interview in DentalInfo van 5 oktober 2020:

“Lachgas is de laatste jaren negatief in de media gekomen. Dat heeft vooral te maken met het recreatief gebruik ervan, met name door jongeren. Dat is onvergelijkbaar met lachgas zoals dat in de mondzorg gebruikt wordt. Bij recreatief gebruik wordt er 100% lachgas gebruikt, vaak in combinatie met alcohol en/of drugs. Ook is er niemand die checkt of er contra-indicaties zijn. Daarnaast zijn er mensen die denken dat het gebruik van lachgas in de (mond)zorg schadelijk is voor het behandelteam. Dat is een misverstand. In de tandheelkunde is men zich bewust van mogelijke risico’s van lachgaslekkage in de behandelruimte. Daarom zijn hier al lang geleden maatregelen voor genomen: o.a. gedegen scholing van het personeel en betrouwbare apparatuur met goede afzuiging van het gasmengsel. Als je lachgas-anxiolyse volgens de regels toepast, dan is het een veilig middel, voor zowel de patiënt als het behandelteam, en een waardevolle aanvulling op andere behandelmethodes.”Dyonne Broers:

“Het voordeel van lachgas is dat het snel in- en uitgewerkt is – binnen een paar minuten-, dat het een veilig middel is en dat de hoeveelheid toegediend lachgas heel nauwkeurig kan worden afgestemd op de behoefte van de patiënt.”


Interview in Dental Info met Dyonne Broers. (5-10-2020)

Klik hier voor de volledige tekst.


Meer weten over de aanschaf van apparatuur? Of over de te volgen cursus?

Met het toepassen van lachgassedatie ligt iedere patiënt volkomen ontspannen in de behandelstoel.  

Of het hier nu gaat om kinderen, mensen met een beperking, angst patiënten of een luxe behandeling.

 

Stuur ons een bericht. Klik hier


Blijf op de hoogte

De Lieve Tandarts

Platform voor lieve tandartsen

Dravikweg 10

1861 XP Bergen (NH)

info@delievetandarts.nl

Gratis nieuwsbrief ontvangen?Kies je taal


PsyNed is partner van De Lieve Tandarts
psyned is partner van De Lieve Tandarts

Volg ons nu ook op instagram: 

Neem contact op via Whatsapp business: