Nieuws van bemiddelingsplatform De Lieve Tandarts

Back to School

Augustus 2020

Er is veel discussie over het nieuwe schooljaar. Zijn de scholen 'veilig' genoeg, waar het gaat om het mogelijke besmettingsgevaar met het covid-19 virus. In die discussie speelt ventilatie een belangrijke rol. We weten al een paar maanden dat tandarts- en mondzorgpraktijken in Nederland afdoende maatregelen hebben getroffen om de verspreiding voor te zijn. Het is dan ook veilig om je kind aan te melden, zo aan het begin van een nieuw schooljaar. Traditioneel een moment om weer eens de agenda te trekken om de mondgezondheid van jezelf én van je agenda te plannen bij je eigen tandarts en mondhygiënist. Heb je nog geen tandarts? Kijk dan hier.


Introductieweken voor studenten

Als jongeren gaan studeren wordt de tandarts/mondhygiënist vaak vergeten. Dat is best jammer want we weten uit onderzoek dat vanaf je 18e de meeste gaatjes ontstaan. Bekijk onderstaand filmpje eens. Voel je je aangesproken? Kijk dan hier om een nieuwe tandartspraktijk in je studiestad uit te zoeken.


Preventiepraktijk Gorinchem

Kuypers Mondzorg is al jarenlang een begrip in Gorinchem. Goede, betrouwbare mondzorg, gericht op het voorkomen van problemen in je mond. Rob Kuypers heeft om die reden onlangs een speciale preventiepraktijk geopend. Voor de kinderen is er Gewoon Gaaf, hét programma om gaatjes te voorkomen, waardoor er uiteindelijk niet meer geboord hoeft te worden. Door de persoonlijke en vriendelijke benadering van de medewerkers is 'naar de tandarts gaan' een plezierige ervaring. Er wordt ruim de tijd voor je genomen (bij Gewoon Gaaf standaard een half uur) zodat er tijd genoeg is voor een ontspannen behandeling, ouders worden betrokken bij de voorlichting  en er is veel aandacht voor poetsen en voorkomen van gaatjes en ontsteking van het tandvlees. Maar ook voor volwassenen en ouderen zijn er succesvolle preventieprogramma's! Klik hier voor meer informatie.


Uitslag actie: Zie jij de lente in de ogen van de tandartsassistente?

Bergen, juni 2020

Winnaars van de lente-actie zijn Cynthia Giltay en dr. Angela Ridwan-Pramana van Stichting voor Bijzondere Tandheelkunde (SBT) in Amsterdam. Ze winnen allebei een verblijf van een lang weekend voor maximaal 6 personen in een luxe appartement aan de haven in Valencia. Bekijk het appartement hier.

"Cynthia maakt de lente en zomer los met haar ogen bij zowel patiënten als collega's.

Zij is nog maar net begonnen op SBT en ontzettend enthousiast over haar werk.
Ze is lief voor de patiënten en denkt mee met onze organisatie; b.v. hoe we bepaalde processen kunnen verbeteren.
Ik ben supertrots op haar als 1 van onze jongste assistenten." (dr. Angela Ridwan-Pramana)
Haar betrokkenheid en loyaliteit zie je in haar ogen!" Meer informatie volgt.

De winnende foto bij de actie van De Lieve Tandarts:  Zie jij de lente in de ogen van je tandartsassistent(e)?
De winnende foto bij de actie Zie jij de lente in de ogen van je tandartsassistent(e)?

Nieuwe praktijken in mei

Bergen, 29 mei 2020

We zijn blij dat we de volgende praktijken mogen verwelkomen op ons platform:

Mondgezondheidscentrum Amersfoort. Klik hier voor meer informatie.

Mondzorg Dalfsen. Klik hier voor meer informatie.

Kunstgebit Dalfsen. Klik hier voor meer informatie.

Tandheelkundig Centrum Koraalzwam in Alphen aan den Rijn. Klik hier voor meer informatie.

Kliniek Duin en Dael Wassenaar. Klik hier voor meer informatie.

 


Volledige anesthesie wel noodzakelijk?

Mei 2020

De Lieve Tandarts zwengelt de discussie aan over tandheelkundige behandelingen onder volledige anesthesie. Zijn die wel altijd de beste keuze? Voor zo ver wij weten worden ze steeds meer aangeboden, al ontbreken daarvan de exacte cijfers. Kan daar niet eens onderzoek naar worden gedaan? We zouden daarnaast het liefst zien dat er een vast protocol aan de keuze voor een narcosebehandeling vooraf gaat, zodat alle andere mogelijkheden vooraf verkend zijn. Voorbeelden van alternatieven zijn EMDR in het geval van een traumatische ervaring en een lichtere vorm van verdoving.  Dan pas kan je op verantwoorde wijze tot  de beslissing komen een patiënt onder narcose te behandelen.  Zie voor meer informatie deze pagina over narcosetandartsen.


Het is altijd lente ...

Onze leuke lente-actie. Stuur een foto in van de mooie lente-ogen van je favoriete assistente. Zeker nu, in tijden van mondkapjes en andere gezichtsbescherming is het belangrijk om positief te blijven. Zet de tandartsassistent in het zonnetje. Hij/zij verdient het! Kijk hier.


Peter van Vleuten redigeert tekst van De Lieve Tandarts

April 2020

Peter van Vleuten van Tekst van Vleuten heeft nog eens heel kritisch gekeken naar de teksten op de belangrijkste pagina's van onze website en er een nieuw voorstel voor geschreven. Wij zijn tevreden, jullie ook?


Geuronderzoek De Lieve Tandarts

In samenwerking met een belangrijke producent van natuurlijke geuren wordt er een 'Lieve Tandarts geur' samengesteld. Aan de hand van 6 samples bepalen we de ultieme geur. Deze wordt in mei geproduceerd en samen met een geuren diffuser kan deze in juni door tandartspraktijken besteld worden. Een positieve geurbeleving zorgt ervoor dat mensen de omgeving positiever beoordelen. Lees hier een artikel over de meerwaarde van een lekkere geur in de praktijk. 


Covid-19

Maart 2020

Het was enorm schrikken dat het gevreesde coronavirus ook Europa aandeed in februari. De tandheelkundige wereld in Nederland reageerde door tijdelijk de deuren te sluiten, al was dat achteraf niet echt nodig geweest. Dat gebeurde in het spoor van de vergaande maatregelen die afgekondigd werden door het kabinet en geheel in lijn met het streven de zorg in Nederland niet meer te belasten dan al het geval was. Meer een gebaar van solidariteit dan een noodzaak. De mondzorg is immers al jaren een veilige plek dankzij de bestaande protocollen. Het was dan ook niet erg ingewikkeld daar een aanvulling op te maken waarbij de triage vooraf een belangrijke rol speelt. Dat nieuwe leidraad kwam voort uit de gesprekken tussen de verzamelde beroepsverenigingen, de overheid en de zorgverzekeraars. Vanuit De Lieve Tandarts hebben we steeds aangedrongen op die samenwerking van de beroepsverenigingen. Pas dan kan je als mondzorg iets bereiken. 

 

Je vindt hier informatie die we gedeeld hebben:

 

Tips in tijden van crisis

De Lieve Tandarts en Covid-19

Facebookgroep over Covid-19

Vanaf 21 april mondzorg- en tandartspraktijken weer 'gewoon' open


Mondzorg De Bikkels

Maart 2020

Nieuwe mondzorgpraktijk in Capelle aan den IJssel. Mondzorg De Bikkels, bekijk de presentatie hier.


De Lieve Tandarts wil in gesprek met Ivoren Kruis over Gewoon Gaaf

februari 2020

Gewoon Gaaf is een succes maar zou veel meer kunnen opleveren in het kader van de hoognodige preventie. De Lieve Tandarts neemt met CZ graag het voortouw om in gesprek met Ivoren Kruis de resultaten rondom Gewoon Gaaf breder te trekken naar preventie voor álle leeftijdsgroepen. We voelen ons daarin gesteund door vele tandarts- en mondzorgpraktijken in Nederland. Wanneer spreken we af? hashtaggewoongaaf hashtagpreventie hashtagdelievetandarts hashtagcz hashtagtoothcamp hashtagdenieuwetandarts gewoon-gaaf.nl


Artikel in Solution Magazine (Henri Schein)

december 2019. een drie pagina lang artikel in het vakblad van Henry Schein over De Lieve Tandarts en Transparantie in de Mondzorg. Lees het hier.


Nieuw design website

16-12-2019

In december hebben we in samenwerking met bureau B.R.A.I.N Creatives nieuwe elementen en een andere look-and-feel gekozen voor onze website. Daarmee proberen we het aantal conversies een nieuwe impuls te geven. De eerste resultaten zijn goed, de komende weken zetten we nog een aantal aanpassingen op paginaniveau door. Bekijk onze vernieuwde homepage hier


november-december 2019

En de nieuwe lieve tandartsen in Nederland zijn:

Dental Care Rotterdam

Dental Care Rotterdam vind je in de prachtige Rotterdamse wijk Kralingen. Een praktijk waar alleen maar vrouwen werken. Tandarts/praktijkeigenaresse Christina Balan heeft een eigen, persoonlijke visie op "Care": "Onze tandartspraktijk in Rotterdam staat bekend om de persoonlijke benadering; “Care” zoals de naam al zegt. Onze patiënten behandelen wij op een geruststellende en ontspannen wijze, waarbij wij er alles aan doen om u op uw gemak te stellen en de welbekende ‘angst voor de tandarts’ weg te nemen. Wij streven naar een langdurige relatie waarbij kwaliteit, vertrouwen en respect een hoofdrol spelen." Zie ook https://www.delievetandarts.nl/dental-care-rotterdam/ 

Tandartspraktijk Stadshart Zoetermeer

Tandartspraktijk Stadshart Zoetermeer is eveneens een praktijk waar uitsluitend vrouwen werken. De eigenaresse is Ida Visser. Zij werkt al vele jaren als tandarts in Zoetermeer en heeft sinds begin 2019 haar nieuwe eigen praktijk aan de Dublinstraat. Het team schenkt veel persoonlijke aandacht aan iedereen. Het doel is om de mens achter de patiënt goed te leren kennen.

Bij de persoonlijke benadering hoort onder meer dat de mensen in de stoel de situatie zelf onder controle hebben. Zie voor verdere informatie https://www.delievetandarts.nl/tandartsenpraktijk-stadshart-zoetermeer/

JTV Mondzorg voor Kids en De Zorgzame Tandarts

Eén op de vijf kinderen in Nederland gaat niet of niet regelmatig naar de tandarts. Dat moét anders. JTV Mondzorg maakt werk van gezonde kindergebitten. De landelijk opererende stichting voor mondzorg zet zich in voor het verbeteren van de mondgezondheid van kinderen. Van haal- en brengservice en poetslessen op basisscholen tot samenwerkingen met consultatiebureaus en een heuse poets-app, JTV Mondzorg maakt goede mondzorg bereikbaar voor elk kind. Je vindt op vele locaties de vestigingen van JTV Mondzorg voor kids.  Er zijn vestigingen in Arnhem en Nijmegen, in Rotterdam en in Leeuwarden. Daarnaast vind je JTV Mondzorg voor Kids in Cuijk, Sint Oedenrode, Uden en Boxmeer. De hoofdvestiging bevindt zich in Oss. Daarover lees je meer op deze pagina: https://www.delievetandarts.nl/jtv-oss/

Voor volwassen is daar inmiddels het initiatief De Zorgzame Tandarts aan toegevoegd. Meer informatie vind je hier

Tandartspraktijk Novadental in Amsterdam-Buitenveldert

De tandartspraktijk van Igor Jigouline in Amsterdam biedt een compleet pakket op het gebied van mondzorg in de vorm van een  mondhygiënist die gaatjes weet te voorkomen door regelmatig onderhoud. Er is ook veel mogelijk op het gebied van cosmetische tandheelkunde. Je kunt behalve voor het tanden bleken ook terecht voor het aanbrengen van porseleinen schildjes op de tanden. Voor meer informatie kun je terecht op https://www.delievetandarts.nl/novadental-buitenveldert/

Tandartspraktijk Valster in Oosterhout

Marije Valster is al jarenlang het vertrouwde gezicht van haar tandartspraktijk in Oosterhout, met een vast team vrouwelijke medewerkers. Veel aandacht voor preventie en voor wie het moeilijk vindt naar de tandarts of mondhygiënist te gaan. Je vindt alle informatie over tandartspraktijk Valster in Oosterhout hier.


De Lieve Tandarts ondersteunt Love not Waste

Bergen aan Zee, 8 september 2019

Vandaag werd Titi ingewijd, de plastic etende schildpad in Bergen aan Zee. 

Lees hier waarom De Lieve Tandarts dit soort initiatieven ondersteunt.

Inwijding Titi op het strand van Bergen aan Zee, onderteund door De Lieve Tandarts.
Inwijding Titi op het strand van Bergen aan Zee

Samenwerking met Dutch Dental Care

 

Stichting DDC maakt al jaren tandheelkundige hulp op scholen mogelijk in Kenia. DDC streeft ernaar om twee keer per jaar tandheelkundige teams naar Kenia te sturen, waar op geselecteerde scholen kinderen worden nagekeken en indien nodig worden behandeld. Deelnemers aan de uitzendingen van DDC zijn tandartsen, kaakchirurgen, assistentes, mondhygiënisten en algemene ondersteuning. Zij gaan allen op vrijwillige basis en op eigen kosten mee. Ze hebben al meer dan 60.000 kinderen kunnen helpen. Lees meer over onze samenwerking met Dutch Dental Care op deze pagina. 


Augustus 2019: Dentiz Mondzorg krijgt het keurmerk De Lieve Tandarts

Dentiz heeft 2 vestigingen, in Spijkenisse en een gloednieuwe in Dordrecht - gevestigd in het voormalige politiebureau. Dentiz heeft zich onder meer gespecialiseerd in het behandelen van kinderen. Preventie staat daarin centraal. "Onderzoek geeft aan dat kinderen die al op jonge leeftijd gaatjes krijgen of bang zijn voor de tandarts een verhoogde kans op nieuwe gaatjes lopen. Uitgebreide aandacht, regelmatig onderhoud, controle op voeding en tandenpoetsen is dan aangewezen. Juist die zaken die zaken waarvoor uw kind bij de kindertandverzorgende aan het beste adres is." Kijk op Dentiz Dordrecht en Dentiz Spijkenisse voor meer informatie. Hartelijk welkom bij De Lieve Tandarts!


Juli 2019: Mondzorg Maarssen en Tandartspraktijk Haulerwijk sluiten zich aan

In Maarssen mogen we Mondzorg Maarssen welkom heten. Eigenaresse Zsuzsi Piri is mondhygiëniste en hecht veel waarde aan preventie. Een gezellige praktijk waar je ook terecht kunt voor tandheelkundige behandelingen.

In Haulerwijk heeft Saskia Dijkstra eveneens het keurmerk De Lieve Tandarts ontvangen. Net als in Maarssen vinden ze het uiterst belangrijk dat mensen op een prettige en persoonlijke wijze benaderd worden. Ze stellen hun patiënten altijd centraal en besteden extra aandacht en tijd aan mensen die angstig zijn.


Juni 2019: De Nieuwe Tandarts is een nieuw initiatief, mede van De Lieve Tandarts

In juni hebben we samen met Arie Riem en Ira van Eelen de Stichting De Nieuwe Tandarts opgericht. Op 9 okober 2020 vindt onze eerste activiteit plaats. Een groot congres in over vernieuwing in de mondzorg. Er is een keur aan sprekers die Ted-talks gaan verzorgen rondom de volgende thema’s:

 

·      mondzorg gericht op Preventie

·      mondzorg zonder drempels

·      patiënt-vriendelijke mondzorg

·      moderne, niet-invasieve mondzorg

 

Lees hier alles over De Nieuwe Tandarts


Juni 2019: Twee tandprothetici ontvangen het keurmerk De Lieve Tandprotheticus

In Schiedam en Capelle aan den IJssel hebben zich 2 tandprothetische praktijken aangesloten bij onze missie. Tandprothetici zorgen ervoor dat protheses in je mond goed aangemeten worden en dragen ook zelf zorg voor het maken ervan. In Capelle aan den IJssel heeft Henk van der Leeuw het keurmerk ontvangen. In Schiedam is Rick Veringmeier, met 2 vestigingen in Schiedam de nieuwe Lieve Tandprotheticus. Lees alles over deze praktijken en de persberichten over onze samnewerking op https://www.delievetandprotheticus.nl/persberichten-de-lieve-tandprotheticus/


Mei 2019: Mondzorgpraktijk Zuilen in Utrecht ontvangt ons keurmerk

Opnieuw een tandartspraktijk met een vrouwelijke eigenaar! Het kan haast geen toeval zijn. Mondzorgpraktijk Zuilen is een innovatieve tandartspraktijk met een mondhygiëniste aan het roer. Dus: preventie staat centraal en er is veel aandacht voor de kleintjes en hun poetsgewoontes. Maar ze werken ook "vraaggericht". Dit houdt in dat de belangen van de patiënt altijd op de voorgrond staan. Klik hier voor de pagina van Mondzorgpraktijk Zuilen in Utrecht.


Mei 2019:  Tandartspraktijk Slotplantsoen in Meppel ontvangt ons keurmerk

Tandartspraktijk Slotplantsoen biedt een compleet aanbod op het gebied van mondzorg. “Naast kwalitatieve tandheelkunde werken binnen onze praktijk tevens tandprothetici en een implantoloog”, vertelt Brigitte, praktijkmanager en preventieassistente. “Dit maakt dat we patiënten, jong en oud, gericht en snel kunnen behandelen en begeleiden. We geven patiënten een fijn, vertrouwd gevoel. Ons team is vooruitstrevend en enthousiast. We zetten echt onze tanden in een goede mondgezondheid.” Het team van Tandartspraktijk Slotplantsoen bestaat uit tandartsen Safae Serghini en Andrei Dobrescu, preventieassistente Jennifer en assistentes Jeanet, Hanita en Ina. “Samen bieden we een prettige, allesomvattende oplossing voor een goede mondgezondheid. .... (meer)"


Amstelveen, april 2019 – MID Tandartsen is een lieve tandarts! De tandartspraktijk in Amstelveen nam onlangs het keurmerk De Lieve Tandarts in ontvangst. Dit bijzondere keurmerk wordt uitgereikt aan een selectie van praktijken, die persoonlijk bezocht worden door het bemiddelingsplatform. De moderne ‘totaalpraktijk’ voldoet aan alle gestelde voorwaarden op het gebied van persoonlijke aandacht, preventie en intensieve begeleiding van patiënten, in het bijzonder angstpatiënten en kinderen. Daarmee draagt MID Tandartsen bij aan de landelijke missie van De Lieve Tandarts: iedereen weer naar de tandarts! Lees het volledige persbericht hier.


6 april 2019, Open Huis Hengelo

Open Huis in Hengelo, 6 april aanstaande. Maak kennis met tandartspraktijk Liefde en Passie, de tandarts met het keurmerk De Lieve Tandarts #opendag #hengelo #tandarts; zie ook https://www.delievetandarts.nl/lieve-tandarts-hengelo/


31 maart 2019: Tandprothetische praktijk Wajer-De Visser omarmt nieuw keurmerk

De Lieve Tandprotheticus maakt mondzorg mooier

Harderwijk, maart 2019 - Tandprothetische praktijk Wajer-De Visser is een lieve tandprotheticus! Dit bijzondere keurmerk, een nieuw initiatief van bemiddelingsplatform De Lieve Tandarts, is een bevestiging van de persoonlijke aandacht en intensieve begeleiding van angstpatiënten, zorgbehoevenden en ouderen door aangesloten praktijken. De tandprothetici van de praktijk zijn gespecialiseerd in het aanmeten en ontwikkelen van (uitneembare) gebitsprotheses en bieden volledige begeleiding op weg naar een optimaal functionerende prothese. Daarmee draagt Tandprothetische praktijk Wajer-De Visser bij aan de landelijke missie van De Lieve Tandarts: een stralende lach voor iedereen. 

Lees het volledige persbericht hier.


30 maart 2019: Tandheelkundig Centrum Zuiderburen en Tandheelkundig Centrum Techum in Leeuwarden ontvangen Keurmerk De Lieve Tandarts

"Wij behandelen onze patiënten, zoals we zelf behandeld willen worden."

Lees hier het persbericht.

27 maart 2019: Tandartspraktijk De Dam in Alblasserdam krijgt het Keurmerk De Lieve Tandarts

"Samen een leven lang werken aan een gezond gebit"

Lees hier alles over tandartspraktijk De Dam.

Het persbericht vind je hier


12 maart 2019: Wij verwelkomen Dental Luxe Zoetermeer en Tandartspraktijk Den Haag Centrum

De beide tandartspraktijken hebben nu ook het keurmerk De Lieve Tandarts


9 maart: Open Huis Tandheelkundig Centrum Parijs Culemborg

Op zaterdag 9 maart houdt Tandheelkundig Centrum Parijs Open Huis in hun nieuwe praktijk aan de Pascalweg 2 in Culemborg. Met een gemiddelde 9,2 klantwaardering behoren ze tot de top van meest toegankelijke, patiënt-vriendelijke praktijken in Nederland.  "Wij zijn geïnteresseerd in u en doen wat we beloven", is hun credo. Kom je ook kijken? Meer informatie vind je hier.


7 maart 2019 - Mondhygiënistenpraktijk Engelaer heeft het Keurmerk De Lieve Mondhygiënist

Mondhygiëniste Nèzica Engelaer is onlangs met haar team neergestreken op een prachtige nieuwe locatie in Amersfoort, aan de Koningin Wilhelminalaan 39. Nu heeft haar praktijk ook het Keurmerk De Lieve Mondhygiënist gekregen. Alles is erop ingesteld om je in een rustgevende, huiselijke omgeving optimale preventieve zorg te geven. Voorkom problemen aan je mond door minimaal 2 keer per jaar je gebit en tandvlees te laten schoonmaken en onderhouden. Kinderen zijn ook van harte welkom - & hun behandeling is gratis! Bekijk hier alle informatie over Mondhygiënistenpraktijk Engelaer. 


6 maart 2019 Dag van de tandarts

6 maart is het de Dag van de Tandarts. Wat ons betreft is het de Dag van De Lieve Tandarts. Er zijn heel veel lieve tandartsen in Nederland en die vind je deels op onze website. Heb ook vertrouwen en overwin je schroom. Neem die stap en meld je nu ook aan (vele honderden gingen je al voor). Check hier het overzicht van tandartsen bij jou in de buurt.


4 maart 2019

Tandartsen uit het buitenland zijn hard nodig

Natuurlijk moeten er meer opleidingsplaatsen komen voor tandartsen in Nederland. Maar voorlopig hebben patiënten en praktijken met vacatures daar niets aan.

Lees hier onze reactie op het nieuwsbericht over het toenemend aantal buitenlandse tandartsen in Nederland.


11 februari 2019

Nieuwe vacaturepagina voor lieve tandarts- en mondzorgpraktijken met het keurmerk

Vanaf heden is het mogelijk om als tandarts- of mondzorgpraktijk je vacature te plaatsen op onze website. We geven er regelmatig aandacht aan via onze social media. Bekijk onze vacaturepagina hier.klik hier voor het archief met onze nieuwsberichten voor 1 januari 2019


Blijf op de hoogte

De Lieve Tandarts

Platform voor lieve tandartsen

Dravikweg 10

1861 XP Bergen (NH)

info@delievetandarts.nl

Gratis nieuwsbrief ontvangen?Kies je taal


PsyNed is partner van De Lieve Tandarts
psyned is partner van De Lieve Tandarts

Volg ons nu ook op instagram: 

Neem contact op via Whatsapp business: