De Lieve Tandarts is klaar voor de toekomst

Tandarts Ria van der Meer ziet droom in vervulling gaan

Surhuisterveen, juni 2018 – Tandartspraktijk Surhuisterveen is klaar voor de toekomst. Na een ingrijpende verbouwing werd de nieuwe praktijk aan de Grensweg 5 onlangs officieel geopend. Tijdens de feestelijke opening, verricht door de vader en kinderen van tandarts Ria van der Meer, kregen alle aanwezigen ruim de tijd de nieuwe praktijk van De Lieve Tandarts te ontdekken. De reacties? Louter positief. “We zijn heel blij dat we patiënten, onder wie veel angstpatiënten en kinderen, in een frisse, vrolijke omgeving kunnen ontvangen en helpen”, zegt Ria, die samen met partner en officemanager Ferdinand Willemsen, een langgekoesterde droom zag uitkomen.

Praktijk Surhuisterveen

Voor de vele vaste bezoekers van de praktijk is het even wennen. “Mijn vorige praktijk was een noodlocatie, maar wel heel knus. Het leuke is dat patiënten zich er thuis voelden. Dat gevoel, die beleving, wilden we behouden in de nieuwe praktijk. En dat is goed gelukt.” Over de inrichting en aankleding van de praktijk is uitvoerig nagedacht. Naast een moderne, maar warme, look-and-feel vallen vooral de verschillende kleuren op. Elk van de vijf behandelkamers heeft een eigen kleurenthema.

 

“Vooral kinderen vinden dat heel leuk. Ze mogen zelf kiezen in welke kamer ze behandeld worden. Het belangrijkste is dat ze zich prettig voelen”, zegt Ria. Veel kinderen kennen Ria en haar praktijk al. Geheel belangeloos geeft ze basisschoolkinderen poetsles op school en geeft ze ouders voorlichting over een goede mondgezondheid van hun kroost. “Wat we samen kunnen voorkomen, hoeven we niet te genezen. Ons team telt, naast een mondhygiëniste, ook  twee preventie-assistenten. Daarnaast werken we samen met een psycholoog die kinderen met veel angst voor de tandarts ondersteunt.”

 

“Groter betekent niet dat we alles anders ga doen. Integendeel”, gaat Ria verder. “Ik heb een bijzondere relatie met mijn patiënten. Een relatie die ik koester. Daar verandert niets aan. Ik blijf mensen begeleiden, zoals ik dat altijd heb gedaan. Ik durf te zeggen dat ik écht een lieve tandarts ben. We hebben nu meer kamers om bezoekers nog meer service te verlenen. Een bezoek aan de tandarts blijft altijd spannend, maar het is echt mijn doel om mensen te helpen. Het mooiste is als een patiënt na afloop ‘dankjewel’ zegt en blij de deur uitstapt. Dat is waar ik het voor doe.”

Over het keurmerk

Het is de missie van bemiddelingsplatform De Lieve Tandarts om heel Nederland weer naar de tandarts te helpen. Uit onderzoek is gebleken dat 3,5 miljoen mensen in Nederland niet of zelden naar de tandarts gaan. Landelijk verbindt De Lieve Tandarts tandartsmijders en lieve tandartsen, onder meer door lieve tandartsen op een positieve manier onder de aandacht te brengen bij iedereen die wegens angst of om praktische redenen niet (meer) regelmatig naar de tandarts gaat. Via www.delievetandarts.nl vinden mensen een lieve tandarts in hun omgeving en wordt ook overstappen gratis geregeld.


website van lieve Tandarts Surhuisterveen Ria van der Meer
Naar de website van Tandarts Surhuisterveen Ria van der Meer

Contactgegevens

Tandartspraktijk Surhuisterveen

Grensweg 5

9231 HT Surhuisterveen

Telefoon: +31 512 360 619

E-mailadres: info@tandartssurhuisterveen.nl

 

 

De Lieve Tandarts

Jan Henk Nawijn
Telefoon: +31 6 15 29 67 09 

E-mailadres: info@delievetandarts.nl


Blijf op de hoogte

De Lieve Tandarts

Platform voor lieve tandartsen

Raadhuisstraat 2-4

1861 KS Bergen (NH)

info@delievetandarts.nl

Gratis nieuwsbrief ontvangen?Kies je taal


PsyNed is partner van De Lieve Tandarts
psyned is partner van De Lieve Tandarts

Volg ons nu ook op instagram: 

Neem contact op via Whatsapp business: