“Als lieve tandarts bieden we elke patiënt de juiste zorg”

Tandartsen Kennedyplein levert belangrijke bijdrage aan landelijke missie

Purmerend, juli 2018 – Tandartsen Kennedyplein is een lieve tandarts! De praktijk heeft onlangs het bijzondere keurmerk De Lieve Tandarts in ontvangst genomen. Bemiddelingsplatform De Lieve Tandarts heeft als doel iedereen in Nederland weer naar de tandarts te laten gaan. Het keurmerk onderstreept de persoonlijke aandacht en intensieve begeleiding door de praktijk van patiënten, waaronder angstpatiënten en kinderen.

 

“De visie en missie van De Lieve Tandarts spreekt ons aan. De manier van denken en doen, sluit aan bij hoe wij werken. Als praktijk zijn we in staat iedereen te helpen: jong, oud en angstpatiënten. We maken het tandartsbezoek laagdrempelig, met als doel iedereen weer naar de tandarts te laten gaan”, zegt tandarts en praktijkeigenaar Sander Grauwen.

Tandarts Kennedyplein Purmerend

Vijf jaar geleden namen Arjan Splinter en Sander Grauwen de praktijk – in hún Purmerend – over. Met succes. “We groeien nog altijd, dat is een goed teken. Maar we waken ook over de vastigheid voor onze patiënten. Als team werken we aan de mondgezondheid van onze bezoekers. Het liefst boeken we zo snel mogelijk een goed resultaat, waardoor – hoe gek het ook klinkt – patiënten zo min mogelijk bij ons over de vloer hoeven te komen. Ons doel als team is een stabiele mondgezondheid realiseren. Daarbij is de samenwerking binnen onze praktijk tussen de mondhygiënisten en tandartsen van groot belang.”

Het team van tandartsen, mondhygiënisten en preventieassistenten is goed op elkaar ingespeeld. “We leren het gebit van de patiënt door en door kennen, bouwen samen een relatie op. Dat is heel waardevol. We bieden angstpatiënten de aandacht en behandelingen die zij verdienen en helpen kinderen op jonge leeftijd mondhygiëne te begrijpen via de Gewoon Gaaf-methode. Goed poetsen, verantwoording nemen, voeding; als een kind – samen met de ouders – het programma goed volgt, is de kans op gaatjes liefst zeventig procent kleiner!”

In alles wat Tandartsen Kennedyplein doet, staan de behoeften van de patiënt centraal. Een goed voorbeeld van het bieden van mondzorg op maat zijn de verruimde werktijden. Zo kunnen patiënten van maandag tot en met donderdag van 08.00 tot 20.00 uur terecht en is de praktijk op oneven weken ook geopend op zaterdag (08.00 tot 13.00 uur). “We zijn continu in ontwikkeling en blijven kijken waar we als praktijk en als team heen willen en kunnen. Daarbij blijven we zoeken naar nieuwe technieken en ontwikkelingen, breiden we onze kennis uit door het volgen van diverse cursussen; alles om onze patiënten in elke situatie de best beschikbare zorg te kunnen bieden.” Tandheelkunde is een dynamisch vak en dat vraagt om een open blik. “We staan enorm open voor nieuwe technieken en technologieën. Zo hebben we onlangs een mondscanapparaat aangeschaft en bieden we orthodontie aan via een op-maat-concept: modern, zorgeloos en persoonlijk.”

Over het keurmerk De Lieve Tandarts

Het is de missie van bemiddelingsplatform De Lieve Tandarts om heel Nederland weer naar de tandarts te helpen. Uit onderzoek is gebleken dat 3,5 miljoen mensen in Nederland niet of zelden naar de tandarts gaan. Landelijk verbindt De Lieve Tandarts tandartsmijders en lieve tandartsen, onder meer door lieve tandartsen op een positieve manier onder de aandacht te brengen bij iedereen die wegens angst of om praktische redenen niet (meer) regelmatig naar de tandarts gaat. Via www.delievetandarts.nl vinden mensen een lieve tandarts in hun omgeving en wordt ook overstappen gratis geregeld.Contactgegevens

Tandartsen Kennedyplein

John F. Kennedyplein 12

1443 EC Purmerend

Telefoon: +31 229 436 960

E-mailadres: receptie@tandartsenkennedyplein.nl

 

De Lieve Tandarts

Jan Henk Nawijn
Telefoon: +31 6 15 29 67 09 

E-mailadres: info@delievetandarts.nl


Blijf op de hoogte

De Lieve Tandarts

Platform voor lieve tandartsen

Dravikweg 10

1861 XP Bergen (NH)

info@delievetandarts.nl

Gratis nieuwsbrief ontvangen?Kies je taal


PsyNed is partner van De Lieve Tandarts
psyned is partner van De Lieve Tandarts

Volg ons nu ook op instagram: 

Neem contact op via Whatsapp business: