'De tandarts van nu, daar word je blij van'

Mondzorg Groep neemt bijzonder keurmerk De Lieve Tandarts in ontvangst

Hardenberg, oktober 2018 - Tandartspraktijk Badhuisplein te Hardenberg en Mondzorg Oosterhesselen te Oosterhesselen, beide onderdeel van de Mondzorg Groep te Emmen, zijn officieel lieve tandartsen. De twee praktijken ontvingen onlangs het bijzondere keurmerk De Lieve Tandarts. Het keurmerk van het bemiddelingsplatform is een bevestiging van de persoonlijke, transparante manier van werken van de praktijken en de intensieve begeleiding van angstpatiënten en kinderen. Daarmee draagt Mondzorg Groep bij aan de landelijke missie van De Lieve Tandarts: iedereen weer naar de tandarts!

De tandartspraktijken

Tandartspraktijk Badhuisplein is een ruime, uitgebreide en vooral moderne praktijk. Patiënten kunnen hier terecht voor alle denkbare mondzorg en tandheelkunde. “Dit is een praktijk die zeer innoverend is en waar we werken met de nieuwste technieken. Het enthousiaste team is ontzettend actief en begaan; we zetten echt onze tanden in een goede mondgezondheid”, zegt Fenny Bakker van Mondzorg Groep. Tot de vele specialisaties behoren onder meer esthetiek, implantologie en Invisalign, maar met name het totaalplaatje maakt de praktijk samen met de Mondzorg Groep tot de prettige, allesomvattende oplossing voor een gezonde mond.

Zo werkt Mondzorg Oosterhesselen onder meer samen met een voedingsdeskundige en logopediste en zijn in het gezondheidscentrum tal van behandelaars gevestigd. Bij elk van de praktijken maakt preventie een belangrijk onderdeel uit van het volledige doen en laten. “Onze zorg is erop gericht om ouders te helpen bij het gezond houden van de mond van hun kinderen. Bovendien zijn kinderen tot hun achttiende meeverzekerd via de basisverzekering van hun ouders. Ook daarom moedigen we hen aan vroeg met hun kinderen naar de tandarts te gaan, zodat zij later ook genieten van een stralende lach, een goede mondgezondheid en zelfverzekerd in het leven staan”, zeggen tandartsen Alvaro en Itchi van Tandartspraktijk Badhuisplein.

Het team in Oosterhesselen.

Fenny Bakker is van mening dat met name op het gebied van kindertandheelkunde in Nederland flinke stappen gezet kunnen worden. “Daarom werken wij met een specifiek voor kinderen ontwikkeld programma en maken we gebruik van methodes als ‘Gewoon Gaaf’ en ‘Giga Gaaf’.” Ook de begeleiding en ondersteuning van angstpatiënten levert stralende resultaten op. “We nemen de drempel weg voor angstpatiënten doordat we ongelooflijk veel tijd voor hen nemen door de bijna volledig pijnloze manier van behandelen. We zijn als team sterk in het vertrouwen winnen van de patiënt, zowel bij jong als oud. Met een gezonde mond als fijn gevolg.”

“Het gevoel van welkom en vertrouwen begint bij de voordeur. Alles moet kloppen. We willen het gevoel geven dat patiënten bij ons wíllen zijn. Een lieve tandarts is een tandarts waar je zonder angst naartoe gaat. Je wordt geholpen op een manier waar je blij van wordt, er wordt naar je geluisterd en je behoudt de controle over de behandeling. Ook als je in de stoel zit. Te veel angstige patiënten zitten nog thuis. Ik zou hen willen oproepen het gesprek aan te gaan, het te ervaren. Een tandartsbezoek is echt niet meer zoals vroeger. De tandarts van nu luistert”, aldus tandartsen Manal, Lilia en Rute van Mondzorg Oosterhesselen.


Contactgegevens

Tandartspraktijk Badhuisplein
Badhuisplein 6
7772 XC Hardenberg
Telefoon: +31 523 21 69 67
E-mailadres: info@praktijkbadhuisplein.nl

Mondzorg Oosterhesselen
Edveensweg 13A
7861 AM Oosterhesselen
Telefoon: +31 524 58 16 60
E-mailadres: info@mondzorgoosterhesselen.nl

 

De Lieve Tandarts

Jan Henk Nawijn
Telefoon: +31 6 15 29 67 09 

E-mailadres info@delievetandarts.nlOver het keurmerk

Het is de missie van bemiddelingsplatform De Lieve Tandarts om heel Nederland weer naar de tandarts te helpen. Uit onderzoek is gebleken dat 3,5 miljoen mensen in Nederland niet of zelden naar de tandarts gaan. Landelijk verbindt De Lieve Tandarts tandartsmijders en lieve tandartsen, onder meer door lieve tandartsen op een positieve manier onder de aandacht te brengen bij iedereen die wegens angst of om praktische redenen niet (meer) regelmatig naar de tandarts gaat. Via www.delievetandarts.nl vinden mensen een lieve tandarts in hun omgeving en wordt ook overstappen gratis geregeld.

Blijf op de hoogte

De Lieve Tandarts

Platform voor lieve tandartsen

Dravikweg 10

1861 XP Bergen (NH)

info@delievetandarts.nl

Gratis nieuwsbrief ontvangen?Kies je taal


PsyNed is partner van De Lieve Tandarts
psyned is partner van De Lieve Tandarts

Volg ons nu ook op instagram: 

Neem contact op via Whatsapp business: