De tandarts van nu is een lieve tandarts

Tandartspraktijk Lemmer neemt bijzonder keurmerk in ontvangst

Lemmer, september 2018 – Tandartspraktijk Lemmer is een lieve tandarts; de praktijk nam onlangs het keurmerk De Lieve Tandarts in ontvangst. Dit bijzondere keurmerk wordt uitgereikt aan een selectie van praktijken die persoonlijk bezocht worden door het bemiddelingsplatform. Tandartspraktijk Lemmer voldoet aan alle gestelde voorwaarden, onder meer op het gebied van persoonlijke aandacht en intensieve begeleiding van patiënten, waaronder angstpatiënten en kinderen. De gezamenlijk missie van praktijkeigenaar Filipe Franco en De Lieve Tandarts? Iedereen in Nederland weer naar de tandarts laten gaan, óók patiënten die wegens angst of om praktische redenen niet of zelden de tandarts bezoeken.

Ouderwetse vriendelijkheid in een modern jasje. Dat kunnen bezoekers van de praktijk aan de Castor in Lemmer verwachten. “De praktijk, die wij in 2015 hebben overgenomen, kent een lange historie. Die omarmen we. We zijn inmiddels flink gegroeid, maar onze persoonlijke betrokkenheid blijft”, zegt Franco, wiens vrouw Ana eveneens werkzaam is in de praktijk. “Bovendien wonen we naast de onlangs verbouwde praktijk. Dat geeft een huiselijk, vertrouwd gevoel.” Naast de betrokken aanpak onderscheidt Tandartspraktijk Lemmer zich op het gebied van moderne technieken en het feit dat Franco tevens tandarts voor orthodontie is.

Tandartspraktijk Lemmer

“We houden van een uitdaging, blijven ons verdiepen, specialiseren en bijscholen en zijn altijd op zoek naar de beste apparatuur en verbeterde materialen om een bezoek aan de tandarts zo prettig en pijnloos mogelijk te maken.” Deze manier van werken maakt dat elke bezoeker zich thuis voelt in de behandelstoel, ook mensen met angst voor de tandarts. “Het belangrijkste is dat iedereen altijd zélf beslist. Wij bieden de verschillende opties, de patiënt behoudt de controle. Hoe wij ons vak beleven en de wijze waarop we omgaan met mensen, wordt gewaardeerd. De basis is dat iedereen binnen de praktijk gelijk is. Er ontstaat een band tussen het team en de patiënt, waardoor mensen zich op hun gemak voelen.”

En dat begint al op jonge leeftijd, vertelt Franco. “Het liefst zo vroeg mogelijk. Wij moedigen ouders aan hun kinderen mee te nemen naar de praktijk om hen van jongs af aan te laten wennen aan het idee van de tandarts, onze gezichten te leren kennen. Tegelijkertijd kunnen we kinderen – en de ouders – uitleggen hoe zij moeten poetsen en met kleine trucjes helpen begrijpen hoe belangrijk preventie is. Hoe vroeger je daarmee begint, hoe groter de kans dat je een leven lang geniet van een sterk, stralend gebit.”

 

“Een lieve tandarts is een tandarts voor elke patiënt. Een betrokken professional, die zich altijd weet aan te passen, de tijd neemt om te luisteren, de behandeling uit te leggen en een vertrouwd, prettig gevoel weet over te brengen. Iemand die in alle gevallen de behandeling vindt, die past bij de persoon. Elk mens is uniek, net als elk gebit. Het is voor mij elke dag weer een uitdaging om mensen op een deskundige, fijne manier te helpen de mond gezond te houden.”


Contactgegevens

Tandartspraktijk Lemmer

Castor 47

8531 NA Lemmer

Telefoon: +31 514 56 19 15

E-mailadres: info@tandartspraktijklemmer.nl

 

De Lieve Tandarts

Jan Henk Nawijn
Telefoon: +31 6 15 29 67 09 

E-mailadres info@delievetandarts.nlOver het keurmerk

Het is de missie van bemiddelingsplatform De Lieve Tandarts om heel Nederland weer naar de tandarts te helpen. Uit onderzoek is gebleken dat 3,5 miljoen mensen in Nederland niet of zelden naar de tandarts gaan. Landelijk verbindt De Lieve Tandarts tandartsmijders en lieve tandartsen, onder meer door lieve tandartsen op een positieve manier onder de aandacht te brengen bij iedereen die wegens angst of om praktische redenen niet (meer) regelmatig naar de tandarts gaat. Via www.delievetandarts.nl vinden mensen een lieve tandarts in hun omgeving en wordt ook overstappen gratis geregeld.

Blijf op de hoogte

De Lieve Tandarts

Platform voor lieve tandartsen

Dravikweg 10

1861 XP Bergen (NH)

info@delievetandarts.nl

Gratis nieuwsbrief ontvangen?Kies je taal


PsyNed is partner van De Lieve Tandarts
psyned is partner van De Lieve Tandarts

Volg ons nu ook op instagram: 

Neem contact op via Whatsapp business: