Kindertandarts De Hofstee krijgt extra erkenning met keurmerk

De doorverwijspraktijk mag zich officieel een Lieve Tandarts noemen

  • Van website tot behandelruimte; bij deze tandarts voelen kinderen tot zestien jaar zich veilig.
  • Kinderen worden doorverwezen naar deze kindertandarts wanneer zij specialistische zorg nodig hebben.

Hoorn, juni 2018 – Tandartspraktijk De Hofstee, te vinden onder Kindertandarts.com, ontving onlangs het bijzondere keurmerk De Lieve Tandarts. Praktijken in Nederland ontvangen het keurmerk ‘Lieve Tandarts’ onder meer voor het centraal stellen van hun bezoekers en het aanbieden van gespecialiseerde pijnvrije behandelingen. Kindertandarts De Hofstee is onder alle lieve tandartsen extra bijzonder. Eigenaar Vanessa Beentjes, tevens tandarts en pedodontoloog, vertelt waarom.

“Onze praktijk is in de eerste plaats uniek omdat wij er speciaal voor kinderen zijn”, vertelt Beentjes. “Daarnaast kunnen kinderen alleen bij ons komen als hun eigen tandarts hen doorverwijst.” Het doorverwijzen gebeurt veelal bij angstklachten en bij complexe tand- en gebitsproblemen. Na de succesvolle behandeling kunnen zij met hernieuwd vertrouwen weer naar de reguliere tandarts.

Het belang van een lieve tandarts

Wanneer kinderen niet goed geholpen worden bij gebitsproblemen of angstklachten, kunnen deze snel verergeren. Jan Henk Nawijn vertelt namens De Lieve Tandarts: “Wij spreken veel volwassenen die de tandarts mijden, voornamelijk vanwege angst. Bij bijna elk van hen is deze angst in de kindertijd ontstaan.” Hij is dan ook blij met Tandartspraktijk De Hofstee en erkent de praktijk met het keurmerk De Lieve Tandarts.

 

Vanessa Beentjes is blij met het keurmerk. “Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat iedereen zich thuis voelt bij ons. In de poetsruimte, behandelkamer, wachtruimte en uitslaapkamer zien de kinderen dieren, kleuren en tekeningen om zich heen. Ook onze website is in deze herkenbare, kindvriendelijke stijl vormgegeven. Wij krijgen zelfs kinderen die vaker naar de tandarts willen”, zegt Beentjes lachend.

 

Het is vooral de persoonlijke aandacht die maakt dat een tandartspraktijk zich ‘lief’ mag noemen. Initiatiefnemer Jan Henk Nawijn bezocht de praktijk persoonlijk om de kwaliteit van het keurmerk te kunnen waarborgen. “Wij verwachten een bepaalde standaard in de geboden tandzorg van elke praktijk, gecombineerd met persoonlijke aandacht. Je moet je er op je gemak voelen. In het geval van deze kindertandarts werd heel snel duidelijk dat dit precies is wat we bij een lieve tandarts voor ogen hebben.”

Van doorverwijspraktijk naar reguliere tandartspraktijk

Bij een reguliere tandartspraktijk kan iedereen zich aanmelden. Nawijn ziet via Delievetandarts.nl dan ook veel bezoekers langskomen die overstappen naar een lieve tandarts of mensen die verhuizen en in hun nieuwe woonplaats een goede tandarts zoeken. “Bij De Hofstee is het net iets anders omdat het een doorverwijspraktijk is”, vertelt hij. “Ik vind het belangrijk om veel contact met hen te hebben. Het idee is namelijk dat de jonge patiënten die behandeld worden uiteindelijk weer naar de reguliere tandarts gaan. Als ze dan in hun directe omgeving een lieve tandarts hebben, helpt dit aanzienlijk met die overstap.”

 

Het is de missie van bemiddelingsplatform De Lieve Tandarts om heel Nederland weer naar de tandarts te helpen. Landelijk verbindt zij tandartsmijders en lieve tandartsen, onder meer door lieve tandartsen op een positieve manier onder de aandacht te brengen bij iedereen die wegens angst of om praktische redenen niet (meer) regelmatig naar de tandarts gaat. Via Delievetandarts.nl vinden mensen een lieve tandarts in hun omgeving en wordt ook overstappen gratis geregeld.

Heeft u een kind dat extreem veel angst heeft voor de tandarts?

Of heeft hij of zij ernstige gebitsklachten? U kunt op delievetandarts.nl advies inwinnen over behandelmogelijkheden bij een lieve tandarts. Deze kan u indien nodig doorverwijzen naar Kindertandarts De Hofstee.Contactgegevens

Kindertandarts De Hofstee
NIeuwe Steen 3

1625 HV Hoorn
Telefoon: 0229-265758

E-mailadres: info@kindertandarts.com

 

 

De Lieve Tandarts

Jan Henk Nawijn
Telefoon: +31 6 15 29 67 09 

E-mailadres: info@delievetandarts.nl


Blijf op de hoogte

De Lieve Tandarts

Platform voor lieve tandartsen

Dravikweg 10

1861 XP Bergen (NH)

info@delievetandarts.nl

Gratis nieuwsbrief ontvangen?Kies je taal


PsyNed is partner van De Lieve Tandarts
psyned is partner van De Lieve Tandarts

Volg ons nu ook op instagram: 

Neem contact op via Whatsapp business: