“Een bezoek aan de tandarts moet een uitje zijn”

Emma Tandartsen ontvangt bijzonder landelijk keurmerk De Lieve Tandarts.

Brunssum, november 2018 – Emma Tandartsen is een lieve tandarts! De tandartspraktijk in Brunssum nam onlangs het keurmerk De Lieve Tandarts in ontvangst. Dit bijzondere keurmerk wordt uitgereikt aan een selectie van praktijken, die persoonlijk bezocht worden door het bemiddelingsplatform. De mondzorgpraktijk in Brunssum voldoet aan alle gestelde voorwaarden op het gebied van persoonlijke aandacht, preventie en intensieve begeleiding van patiënten, in het bijzonder angstpatiënten en kinderen. Daarmee draagt Emma Tandartsen bij aan de landelijke missie van De Lieve Tandarts: iedereen weer naar de tandarts!

Ooit begonnen ze als solopraktijk. Inmiddels is Emma Tandartsen uitgegroeid tot een ‘totaalpraktijk’ waarin diverse specialismes vertegenwoordigd zijn. Het is een ontwikkeling die past bij het uitgangspunt: het bieden van complete mondzorg. “Met vier tandartsen, een tandarts voor orthodontie en negen assistentes hebben we vrijwel elk specialisme in huis”, zegt tandarts Martijn Frenken. “Zónder de vertrouwde identiteit van de gemoedelijke ‘dorpspraktijk’ te verliezen”, vult praktijkmanager Anouk Pierik aan. “Persoonlijk, bereikbaar en transparant - dat waren we toen we klein waren en dat zijn we nu nog altijd.”

Preventie centraal

Preventie is een belangrijk onderdeel binnen de praktijk. Sterker nog, daar zet Emma Tandartsen vol op in. “En daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Het liefst moedigen we ouders aan hun kinderen op zo jong mogelijke leeftijd al mee te nemen. Wij kunnen voedingsadvies en handige poetstips voor gebitsgezondheid geven en u hoeft geen oppas te regelen. Handig toch?” Niet alleen binnen de praktijk, ook op scholen geeft het team van Emma Tandartsen met regelmaat voorlichtingslessen. Met alle positieve gevolgen van dien. “Het bezoek aan de tandarts moet een uitje zijn. Spelenderwijs bouwen we een vertrouwensband op met kinderen.”

Persoonlijke aanpak

“Een afspraak bij de tandarts maken is van niemand een hobby. Het is fijn om in de praktijk te merken dat mensen onze visie op mondzorg als plezierig ervaren.” De goede naam en persoonlijke aanpak van Emma Tandartsen heeft succes. “Angstpatiënten durven ondanks hun vrees toch bij ons binnen te stappen. Individueel bepalen we hoe we met elkaar aan de slag gaan en stellen we een persoonlijk behandelplan op. Die aanpak werkt. Er zijn weinig mensen die we níet kunnen behandelen.”
 
“Het leuke is dat we als groepspraktijk met z’n allen de ontwikkelingen op de voet volgen. Het bijhouden van nieuwe technieken, het delen van informatie, daar krijgen we energie van”, zegt Pierik. Het initiatief De Lieve Tandarts sluit dan ook naadloos aan op de mondzorgvisie van de praktijk in Brunssum. “Voor ons is een lieve tandarts een tandarts die herkenbaar is en de tijd voor je neemt. Een specialist waar je op kunt vertrouwen, aan wie je alle vragen durft te stellen en open en eerlijk communiceert. Het belangrijkste doel is voor ons het vinden van de breed gedragen oplossing. Daarvan krijgen zowel de patiënt als wij een stralende lach op het gezicht.”


Contactgegevens

Emma Tandartsen
Maastrichterstraat 166
6444 GK Brunssum
Telefoon: 031 45 523 19 32
E-mailadres: info@emmatandartsen.nl

 

De Lieve Tandarts

Jan Henk Nawijn
Telefoon: +31 6 15 29 67 09 

E-mailadres info@delievetandarts.nlOver het keurmerk De Lieve Tandarts

Het is de missie van bemiddelingsplatform De Lieve Tandarts om heel Nederland weer naar de tandarts te helpen. Uit onderzoek is gebleken dat 3,5 miljoen mensen in Nederland niet of zelden naar de tandarts gaan. Landelijk verbindt De Lieve Tandarts tandartsmijders en lieve tandartsen, onder meer door lieve tandartsen op een positieve manier onder de aandacht te brengen bij iedereen die wegens angst of om praktische redenen niet (meer) regelmatig naar de tandarts gaat. Via www.delievetandarts.nl vinden mensen een lieve tandarts in hun omgeving en wordt ook overstappen gratis geregeld.

Blijf op de hoogte

De Lieve Tandarts

Platform voor lieve tandartsen

Raadhuisstraat 2-4

1861 KS Bergen (NH)

info@delievetandarts.nl

Gratis nieuwsbrief ontvangen?Kies je taal


PsyNed is partner van De Lieve Tandarts
psyned is partner van De Lieve Tandarts

Volg ons nu ook op instagram: 

Neem contact op via Whatsapp business: