Eerste lieve mondhygiënist van Nederland een feit!

Simone Hackenitz helpt kwetsbare ouderen en zorgbehoevenden in vertrouwde omgeving

Heiloo, juli 2018 – De eerste lieve mondhygiënist van Nederland is een feit! Mondhygiënistenpraktijk Heiloo heeft onlangs het keurmerk De Lieve Tandarts in ontvangst genomen. Het platform De Lieve Mondhygiënist is een nieuw initiatief van De Lieve Tandarts, met als doel het gebit van zoveel mogelijk Nederlanders gezond te houden. Een lieve mondhygiënist ontvangt het keurmerk als bevestiging van de persoonlijke aandacht en intensieve begeleiding van angstpatiënten, kinderen en kwetsbare mensen. “Gebitspreventie is essentieel voor een gezonde mond. Niet alleen om gebitsproblemen te voorkomen, maar ook voor het behouden en beschermen van een goede mondhygiëne en gezondheid”, aldus Simone Hackenitz-Hoogendoorn.

Een mooi gebit is een origineel gebit. “Een kleine investering in gebitsverzorging voorkomt enorm veel problemen. En zeg nu zelf: een schoon, fris gebit, dat is toch heerlijk?” Ook bij mogelijke gebitsproblemen schiet Mondhygiënistenpraktijk Heiloo te hulp. “Samen nemen we de verwachtingen door en werken we aan het verbeteren van de mondgezondheid.” Buiten volwassenen weten ook kinderen de praktijk in Gezondheidscentrum De Strandwal te vinden. Tot groot genoegen van Hackenitz. “We laten kinderen en ouders zien dat tandenpoetsen helemaal niet vervelend is en helpen op een positieve manier jong en oud het gebit gezond te houden.”

Mondzorg aan huis

“De Lieve Mondhygiënist komt op waar wij als beroepsgroep voor staan. Een lieve mondhygiënist is benaderbaar, niet autoritair, bereikbaar voor iedereen en begeleidt patiënten bij het verbeteren en optimaliseren van de tandzorg en -gezondheid.” De persoonlijke aanpak begint al bij het intakegesprek. “Intakes vinden nooit in de behandelstoel plaats, maar altijd ontspannen aan tafel. Ik wil weten wie ik in de stoel heb zitten. We nemen de tijd om een oplossing te vinden en een mondzorgplan op te stellen.” En dat doet Hackenitz niet alleen in haar eigen praktijk, maar net zo lief op locatie.

De mondhygiëniste steekt veel tijd en aandacht in het persoonlijk bezoeken van dementerenden, zorgbehoevenden en kwetsbare mensen, zodat ook deze risicogroepen kunnen rekenen op passende behandelingen en ondersteuning. “Als patiënten niet naar mij kunnen komen, ga ik naar hen toe”, klinkt het overtuigend. Ook mantelzorgers wordt de helpende hand geboden. Zo wordt elk kwartaal een voorlichtingsavond over tandzorg gehouden om hen te ondersteunen bij de gebitsverzorging van de zorgbehoevende.

Over het keurmerk De Lieve Mondhygiënist

De Lieve Mondhygiënist is nieuw een initiatief van bemiddelingsplatform De Lieve Tandarts. De Lieve Tandarts heeft als missie heel Nederland weer naar de tandarts en mondhygiënist te helpen. Uit onderzoek is gebleken dat 3,5 miljoen mensen in Nederland niet of zelden naar de tandarts gaan. Iedereen verdient een gezonde mond. Ook als mensen vanwege angst of om praktische redenen niet (meer) regelmatig het gebit laten controleren of verzorgen. De Lieve Tandarts en De Lieve Mondhygiënist verbinden tandartsmijders, angstpatiënten en zorgbehoevenden met lieve praktijken. Via delievemondhygienist.nl vinden mensen een lieve mondhygiënist bij hen in de buurt.Contactgegevens

 

 

Mondhygiënistenpraktijk Heiloo
De Strandwal 32
1851 VM Heiloo
T: +31 72 789 00 77

E-mailadres: info@mondhygienistheiloo.nl

 

 

De Lieve Tandarts

Jan Henk Nawijn
Telefoon: +31 6 15 29 67 09 

E-mailadres: info@delievetandarts.nl


Blijf op de hoogte

De Lieve Tandarts

Platform voor lieve tandartsen

Raadhuisstraat 2-4

1861 KS Bergen (NH)

info@delievetandarts.nl

Gratis nieuwsbrief ontvangen?Kies je taal


PsyNed is partner van De Lieve Tandarts
psyned is partner van De Lieve Tandarts

Volg ons nu ook op instagram: 

Neem contact op via Whatsapp business: