‘Een leven lang plezier van een gezond gebit’

Familie Dental Zorg in Leeuwarden ontvangt keurmerk De Lieve Tandarts

LEEUWARDEN – Familie Dental Zorg is een lieve tandarts! De praktijk nam onlangs het keurmerk De Lieve Tandarts in ontvangst. Dit bijzondere keurmerk wordt uitgereikt aan een selectie van praktijken, die persoonlijk bezocht worden door het bemiddelingsplatform. De tandartspraktijk in Leeuwarden voldoet aan alle gestelde voorwaarden, onder meer op het gebied van persoonlijke aandacht en intensieve begeleiding van patiënten, bijvoorbeeld bij angstpatiënten en kinderen. Daarmee dragen tandarts Lina Kuisiene en haar collega’s bij aan de landelijke missie van De Lieve Tandarts: iedereen weer naar de tandarts!

Familie Dental Zorg biedt mondzorg van de hoogste kwaliteit, in een ontspannen en huiselijke sfeer. Daarbij speelt communicatie tussen de tandarts en de patiënt een hoofdrol. “Alleen door de wensen van de patiënt echt te begrijpen kan goede mondzorg bereikt worden. In onze praktijk kan men terecht voor alle reguliere behandelingen, verzorgd door een hoogopgeleid team van tandartsen, implantologen en mondhygiënisten.” Het behandelen van gebitsproblemen is één, maar het gezond houden van tanden en tandvlees is misschien nog wel belangrijker. Daarom heeft de praktijk een preventieplan ontwikkeld voor kinderen en volwassenen ter ondersteuning van de gebitsverzorging en het voorkomen van klachten.

De patiënt centraal

Bij de praktijk in de Friese haadstêd staat één motto voorop: de patiënt staat centraal. In de moderne praktijk wordt bovendien specifiek aandacht geschonken aan angstpatiënten. “De angst voor de tandarts ontstaat vooral doordat patiënten vrezen geen controle te hebben over de behandeling”, weet de tandarts. “Het gebit is een spiegel van alles wat je doet. Bij elk persoon kijk je naar wie je voor je hebt, wat de wens is en welke kant we opgaan. Daar maken we tijd voor en daar némen we tijd voor, elke keer weer.” Niet alleen voorafgaand aan een tandartsbezoek, ook in de stoel is de patiënt baas over de behandeling. “Als tandarts leggen we de controle in handen van de patiënt.”

Extra aandacht voor wie dat nodig heeft

De ruime ervaring met en persoonlijke behandeling van angstpatiënten maakt dat de praktijk veel mensen toch weer de stap naar de tandarts helpt te zetten. Het resultaat van een goed luisterend oor en een transparante en persoonlijke werkwijze. “We winnen het vertrouwen van patiënten en bouwen deze band steeds verder op.” En daar kun je volgens Kuisiene niet vroeg genoeg mee beginnen. “We moedigen ouders aan kinderen op jonge leeftijd kennis te laten maken met de tandarts. Zo ervaren zij dat de tandarts helemaal niet eng is en kunnen we vroeg beginnen met preventie. Dat is één van de belangrijkste aspecten in onze praktijk.”
 
“Onze preventie-assistenten laten kinderen op een leuke manier kennis maken met het verzorgen van hun gebit, verzorgen poetsles en geven ouders voedingsadvies en tips. Alles om het gebit van kinderen zo gezond en sterk mogelijk te maken en te houden. Want daar hebben zij hun hele leven plezier van.” Naast de uitgebreide persoonlijke aandacht, kiest de praktijk voor innovatie. “We werken met de modernste apparatuur om een bezoek aan de tandarts zo prettig en pijnloos mogelijk te maken.”


Contactgegevens

Tandartspraktijk Familie Dental Zorg
Groningerstraatweg 55
8922 GA Leeuwarden

Telefoon: 058 266 13 03

E-mailadres: familiedentalzorg@ziggo.nl

 

 

De Lieve Tandarts

Jan Henk Nawijn
Telefoon: +31 6 15 29 67 09 

E-mailadres info@delievetandarts.nlOver het keurmerk De Lieve Tandarts

Het is de missie van bemiddelingsplatform De Lieve Tandarts om heel Nederland weer naar de tandarts te helpen. Uit onderzoek is gebleken dat 3,5 miljoen mensen in Nederland niet of zelden naar de tandarts gaan. Landelijk verbindt De Lieve Tandarts tandartsmijders en lieve tandartsen, onder meer door lieve tandartsen op een positieve manier onder de aandacht te brengen bij iedereen die wegens angst of om praktische redenen niet (meer) regelmatig naar de tandarts gaat. Via www.delievetandarts.nl vinden mensen een lieve tandarts in hun omgeving en wordt ook overstappen gratis geregeld.

Blijf op de hoogte

De Lieve Tandarts

Platform voor lieve tandartsen

Raadhuisstraat 2-4

1861 KS Bergen (NH)

info@delievetandarts.nl

Gratis nieuwsbrief ontvangen?Kies je taal


PsyNed is partner van De Lieve Tandarts
psyned is partner van De Lieve Tandarts

Volg ons nu ook op instagram: 

Neem contact op via Whatsapp business: