“Iedereen verdient de beste mondzorg, in élke situatie”

Tandartspraktijk Gijsbrecht van Amstel zet nieuwe standaard in betrokken mondzorg

Hilversum, augustus 2018 – Tandartspraktijk Gijsbrecht van Amstel is een lieve tandarts! De Hilversumse familiepraktijk heeft onlangs het keurmerk De Lieve Tandarts ontvangen. Het keurmerk van dit bemiddelingsplatform, dat als missie heeft heel Nederland weer naar de tandarts te laten gaan, is een bevestiging van de persoonlijke aandacht, intensieve begeleiding van angstpatiënten en kinderen en transparante manier van werken van tandartspraktijken. “Het vertrouwen dat de patiënt in onze praktijk heeft, betalen we terug. Zoals het hoort”, stelt tandarts en praktijkhouder Annemieke van der Laan.

Over de praktijk

De praktijk, bijna veertig jaar geleden opgericht door de vader van Annemieke, Henny, telt inmiddels zeven behandelkamers en voorziet bezoekers op laagdrempelige wijze in een grote verscheidenheid aan tandheelkundige disciplines. “We zijn en blijven een echte familiepraktijk. Doordat we niet zijn aangesloten bij een grote keten, houden we de regie in eigen hand. Voor onze praktijk betekent dat een bedrijfsvoering waarin de zorg voor de patiënt centraal staat”, vertelt Annemieke, wiens familie nog altijd nauw betrokken is bij het specialistische tandheelkundig centrum aan de Gijsbrecht van Amstelstraat 231.

De tandartspraktijk heeft grote affiniteit met angstpatiënten en besteedt dan ook veel aandacht aan deze doelgroep. “Afhankelijk van de mate van de angst, welke wordt vastgesteld in een intakegesprek, bekijken we stap voor stap waar de patiënt zich prettig bij voelt. Dat is de enige waarheid die telt en die we volgen. Het is een kwestie van de tijd nemen voor mensen en een gerichte begeleiding bieden, zodat we precies weten waar een patiënt staat.” Angstpatiënten kunnen desgewenst kiezen voor een pijnloze verdoving of een lachgasbehandeling, maar de zorg van Gijsbrecht van Amstel is met name gericht op het blijvend verhelpen van angst.

“Door onze betrokkenheid zijn we in staat deze mensen over de drempel te helpen en een vertrouwensband op te bouwen. Met een goede mondgezondheid als fijn eindresultaat.” En daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. “We zetten in op preventie, dat is voor ons een speerpunt. Liever voorkomen dan genezen luidt het aloude devies; voor volwassenen, maar zeker ook voor kinderen. Deze adviserende rol op het gebied van gebitsverzorging, daar heeft elke patiënt - jong en oud - baat bij.”

Uniek in de bedrijfsvoering is de aanwezigheid van een gespecialiseerde hygiënemedewerker. “Wij hebben hygiëne hoog in het vaandel staan. Elke patiënt wordt behandeld met een gesteriliseerde instrumentenset, die geopend wordt op het moment dat de patiënt in de stoel ligt.” Ook mensen die niet in staat zijn een bezoek aan de praktijk te brengen, worden op maat bediend. “Elk mens is uniek en verdient de beste mondzorg die voorhanden is. In élke situatie. Daarom bezoeken we ook ouderen en hulpbehoevenden op locatie, zodat ook zij van goede mondzorg voorzien worden.”

Over het keurmerk De Lieve Tandarts

Het is de missie van bemiddelingsplatform De Lieve Tandarts om heel Nederland weer naar de tandarts te helpen. Uit onderzoek is gebleken dat 3,5 miljoen mensen in Nederland niet of zelden naar de tandarts gaan. Landelijk verbindt De Lieve Tandarts tandartsmijders en lieve tandartsen, onder meer door lieve tandartsen op een positieve manier onder de aandacht te brengen bij iedereen die wegens angst of om praktische redenen niet (meer) regelmatig naar de tandarts gaat. Via www.delievetandarts.nl vinden mensen een lieve tandarts in hun omgeving en wordt ook overstappen gratis geregeld.Contactgegevens

Tandartspraktijk Gijsbrecht van Amstel

Gijsbrecht van Amstelstraat 231

1215 CL Hilversum

Telefoonnummer: +31 35 624 51 07

E-mailadres: balie@gijsbrechtvanamstel.nl

 

De Lieve Tandarts

Jan Henk Nawijn
Telefoon: +31 6 15 29 67 09 

E-mailadres: info@delievetandarts.nl


Blijf op de hoogte

De Lieve Tandarts

Platform voor lieve tandartsen

Dravikweg 10

1861 XP Bergen (NH)

info@delievetandarts.nl

Gratis nieuwsbrief ontvangen?Kies je taal


PsyNed is partner van De Lieve Tandarts
psyned is partner van De Lieve Tandarts

Volg ons nu ook op instagram: 

Neem contact op via Whatsapp business: