‘Een gaatjesvrije generatie, dat moet kunnen’

 Lieve mondhygiënist Bertine van Roy schudt graag mensen wakker

Tilburg, december 2018 – Mondhygiënepraktijk Tilburg is een lieve mondhygiënist! Dit bijzondere keurmerk, een initiatief van bemiddelingsplatform De Lieve Tandarts, is een bevestiging van de persoonlijke aandacht en intensieve begeleiding van angstpatiënten en kinderen door aangesloten praktijken. Het platform heeft als doel zoveel mogelijk Nederlanders te helpen bij het verbeteren en behouden van een goede mondgezondheid, door jong en oud te verbinden met lieve mondhygiënisten bij hen in de buurt. Mondhygiënepraktijk Tilburg vervult daarin een voortrekkersrol.

“Ik schud graag mensen wakker”, trapt praktijkhouder en mondhygiënist Bertine van Roy af. “De mond is veel gevallen een ondergeschoven gebied en dat is zorgelijk. Bewezen is dat een slechte mondgezondheid het risico op lichamelijke aandoeningen vergroot. Alles draait om preventie. We praten mensen bij, geven advies en vragen aandacht voor de mond. Daar steken we enorm veel energie in. Door goede voorlichting en gerichte behandelingen, houd je de mond en je lichaam gezond.”
 

Mondgezondheid voorop

Met ruim 34 jaar ervaring heeft Van Roy een goed beeld van de stand van de mondgezondheid in Nederland. Met name de ontwikkeling bij kinderen baart haar zorgen. “Momenteel is het dramatisch gesteld met kindergebitten. Terwijl álles voor handen is om een goede mondgezondheid te realiseren en behouden. Wij hebben alle kunde, kennis en materialen in huis; we zien als onze taak om ouders te informeren en op te voeden. We geven ouders nadrukkelijk voedingsadvies, bijvoorbeeld over het aantal eetmomenten, het belang van water drinken, goed poetsen, en motiveren hen structureel aandacht aan het gebit van hun kinderen te schenken.”
 

Cariësvrije opvoeding

“Zeker bij jonge kinderen ligt de grootste verantwoordelijkheid bij de ouders. Wat is er met het gebit van mijn kind aan de hand en wat kunnen we daaraan doen? Samen zoeken we naar de best mogelijke oplossing. En ja, ik wil graag dat je als ouder twee keer per dag als ‘politieagent’ toekijkt bij het poetsen.” Van Roy heeft een duidelijk doel voor ogen waar zij vanuit haar praktijk hard aan werkt. “Mijn uitgangspunt is een cariësvrije opvoeding en in een breder spectrum een gaatjesvrije generatie. Dat moet gewoon kunnen.”
 
Goede mondzorg, is persoonlijke mondzorg, benadrukt Van Roy. “Je kunt niet op elk mens en elk gebit hetzelfde etiket plakken. Ik wil goede mondzorg verlenen en dat kan alleen als je weet wie je in je stoel hebt zitten. Voor mij is een lieve mondhygiënist een professional die zeer betrokken is bij de mens in de behandelstoel, maar ook daarbuiten. Ik wil weten hoe het met iemand gaat, wat de thuissituatie is en samen een relatie opbouwen waarin ook ruimte is om een dolletje te maken. Ik vind het ontzettend leuk om met het keurmerk De Lieve Mondhygiënist aan de slag te gaan. In mijn ogen is dit platform een mooie manier om ons vak verder op de kaart te zetten en beter bekend te maken wat wij als mondhygiënisten doen: het leveren van kwalitatief goede mondzorg. En de kwaliteit, die gaat mij zeer aan het hart.”


Contactgegevens

MondhygiënePraktijk Tilburg
Rosmolenplein 60
5014 ET Tilburg
Telefoon: 031 13 535 65 29
E-mailadres: info@mhp-tilburg.nl

 

 

De Lieve Tandarts

Jan Henk Nawijn
Telefoon: +31 6 15 29 67 09 

E-mailadres info@delievetandarts.nlOver het keurmerk De Lieve Mondhygiënist

De Lieve Mondhygiënist is nieuw een initiatief van bemiddelingsplatform De Lieve Tandarts. De Lieve Tandarts heeft als missie heel Nederland weer naar de tandarts en mondhygiënist te helpen. Uit onderzoek is gebleken dat 3,5 miljoen mensen in Nederland niet of zelden naar de tandarts gaan. Iedereen verdient een gezonde mond. Ook als mensen vanwege angst of om praktische redenen niet (meer) regelmatig het gebit laten controleren of verzorgen. De Lieve Tandarts en De Lieve Mondhygiënist verbinden tandartsmijders, angstpatiënten en zorgbehoevenden met lieve praktijken. Via delievemondhygienist.nl vinden mensen een lieve mondhygiënist bij hen in de buurt.

Blijf op de hoogte

De Lieve Tandarts

Platform voor lieve tandartsen

Raadhuisstraat 2-4

1861 KS Bergen (NH)

info@delievetandarts.nl

Gratis nieuwsbrief ontvangen?Kies je taal


PsyNed is partner van De Lieve Tandarts
psyned is partner van De Lieve Tandarts

Volg ons nu ook op instagram: 

Neem contact op via Whatsapp business: