Lieve tandarts Friends4Dents: ‘Gezond begint in de mond’

“Teveel mensen gaan niet of zelden naar de tandarts, dat gaat ons aan het hart”

Rosmalen, augustus 2018 – Tandartsenpraktijk Friends4Dents is een lieve tandarts! De multidisciplinaire mondzorgspecialist heeft onlangs het keurmerk van bemiddelingsplatform De Lieve Tandarts ontvangen. Het platform heeft als missie heel Nederland naar de tandarts te laten gaan. Ruim 3,5 miljoen Nederlanders gaan niet of zelden naar de tandarts. Friends4Dents helpt iedereen, ook patiënten die wegens angst of om praktische redenen de tandarts niet bezoeken, weer aan een gezonde mond. “Teveel mensen gaan niet naar de tandarts, dat is echt een probleem. Want, “Gezond begint in de mond”, benadrukt praktijkeigenaar en tandarts Mijanou Reith - Van Meerwijk. “Wij helpen jong en oud op een fijne manier op de goede weg.”

Friends4Dents heeft vestigingen in Rosmalen, Geffen en Den Dungen en is een praktijk met een natuurlijke en constante groei. “Het concept dat we bieden is ontstaan en gegroeid door interesse in de mondgezondheid én de algemene gezondheid.” De moderne technieken in de mondzorg, die zich voortdurend blijven ontwikkelen, zijn in alle aspecten vertegenwoordigd binnen Friends4Dents. Hieronder vallen bijvoorbeeld slijtageopbouw, orthodontie, implantologie, snurk- en apneubehandelingen, tandvleesbehandeling en uitdagende wortelkanaalbehandelingen. “We hebben en houden bijna alles onder één dak. Zo kunnen we onder volledige regie de patiënt op de beste wijze helpen.”

Niet moeten, maar willen

De optimale zorg begint met goede voorlichting, duidelijke communicatie en vooral een professioneel, luisterend oor. Onder meer angstpatiënten ervaren deze visie op mondzorg als bijzonder prettig. “De patiënt maakt eigen keuzes. Het is nooit moeten, maar willen. Angst voor de tandarts ontstaat doordat mensen het gevoel van controle verliezen. Wij zorgen ervoor dat patiënten de controle behouden en zelf beslissingen maken. Door dit open en transparante proces verdwijnt de angst bij angstpatiënten.”

Preventie is de rode draad binnen de praktijken van Friends4Dents. “En daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. We creëren bewustzijn, bij ouders en kinderen, en steken veel tijd in het beperken van risico’s en het voorkomen van vullingen in de mond. We werken samen aan het gezond krijgen en houden van elk gebit.” De persoonlijke aanpak loont, stelt Reith - Van Meerwijk. “We zijn groot genoeg om alle zorg optimaal aan te bieden en klein genoeg voor het behouden van de familiaire sfeer. Dat voelen patiënten: oprechte interesse en vriendelijkheid.”

Reith - Van Meerwijk: “Het is belangrijk een lieve tandarts te zijn. Te veel mensen gaan niet naar de tandarts, dat is echt een probleem. Dat gaat je als tandarts aan het hart. Het initiatief van De Lieve Tandarts is van grote waarde. Vooral omdat mensen vaak niet weten hoe belangrijk een gezonde mond is voor de algehele gezondheid, zoals bijvoorbeeld voor hart- en bloedvaten.”

Over het keurmerk De Lieve Tandarts

Het is de missie van bemiddelingsplatform De Lieve Tandarts om heel Nederland weer naar de tandarts te helpen. Uit onderzoek is gebleken dat 3,5 miljoen mensen in Nederland niet of zelden naar de tandarts gaan. Landelijk verbindt De Lieve Tandarts tandartsmijders en lieve tandartsen, onder meer door lieve tandartsen op een positieve manier onder de aandacht te brengen bij iedereen die wegens angst of om praktische redenen niet (meer) regelmatig naar de tandarts gaat. Via www.delievetandarts.nl vinden mensen een lieve tandarts in hun omgeving en wordt ook overstappen gratis geregeld.Contactgegevens

Tandartsenpraktijken Friends4Dents

Oude Baan 13A

5242 HT Rosmalen

Telefoon: +31 73 521 74 11

E-mailadres: info@friends4dents.nl

 

De Lieve Tandarts

Jan Henk Nawijn
Telefoon: +31 6 15 29 67 09 

E-mailadres: info@delievetandarts.nl


Blijf op de hoogte

De Lieve Tandarts

Platform voor lieve tandartsen

Dravikweg 10

1861 XP Bergen (NH)

info@delievetandarts.nl

Gratis nieuwsbrief ontvangen?Kies je taal


PsyNed is partner van De Lieve Tandarts
psyned is partner van De Lieve Tandarts

Volg ons nu ook op instagram: 

Neem contact op via Whatsapp business: