Maak kennis met De Lieve Tandarts van Kerkrade

Patiënten krijgen bij Amalie Kliniek alle tijd en aandacht

Kerkrade, juni 2018 – De Amalia Kliniek in Kerkrade is vanaf heden gerechtigd het keurmerk van De Lieve Tandarts te voeren. De Lieve Tandarts is een bemiddelingsplatform voor lieve tandartsen. Patiënten hebben vaak geen kennis van de klantvriendelijkheid van tandartsen en andere behandelaars in een mondzorgpraktijk. Platform De Lieve Tandarts brengt daar verandering in.

Amalia Kliniek Kerkrade

Praktijkeigenaar Richard Reinders stelt alles in het werk om de patiënten met een glimlach weer naar huis te laten gaan. In een tijd waarin tandartspraktijken vaak overgenomen worden en als investering worden beschouwd dreigen de klanten het onderspit te delven. Kleine dorpstandartsen verdwijnen vanwege het uitgeklede vergoedingenstelsel in combinatie met hoge investeringen, de ingewikkelde wet- en regelgeving en de inhoudelijke specialismen. Overnames door ketens die omzet en productie hoog in het vaandel hebben staan dreigen daarmee het belang van de patiënt ondergeschikt te maken. Vaak heb je geen vaste tandarts meer en ook de gesproken taal blijkt een belemmering om naar de tandarts te gaan.

Visie van de Amalia Kliniek

Toch kan efficiënt werken op een grotere schaal goed samen gaan met veel persoonlijke aandacht. Eigenaar Richard Reinders: “Ook al zijn we zeker geen kleine instelling, we zien het als onze missie om patiënten alle tijd en aandacht te geven. We richten ons met name op kinderen en volwassenen, die wat extra hulp kunnen gebruiken als ze naar de tandarts gaan. Wij bieden angstbegeleiding aan die heel succesvol is, zoals door middel van EMDR. Daarnaast gebruiken we speelsessies voor kinderen om hen langzaam te laten wennen aan de tandarts en hebben we een logopedist in huis. We krijgen dan ook elke week veel aanmeldingen van nieuwe patiënten.”

Dentaal ziekenhuis

Directeur Levi Nelissen voorziet de toekomst van een dentaal ziekenhuis binnen de Amalia Kliniek, waarin alle zorg onder één dak aangeboden wordt. “De mondzorg bevat vele aspecten die voor een klant meestal binnen verschillende organisaties gezocht moet worden. Dit is niet wenselijk. Hierdoor ontstaan vaak onnodige verwijzingen en daardoor ook vaak onnodige kosten, waarbij niemand de verantwoordelijkheid op zich neemt.”

 

De Amalia Kliniek neemt deze verantwoordelijkheid wel op zich. “Wij organiseren alle aspecten van de mondzorg binnen onze organisatie of hebben binnen organisatie onderdelen waarmee wij nauwlettende samenwerking hebben. Dit kan betrekking hebben op het laten vullen van een gaatje, maar ook op het laten maken van een prothese of het laten plaatsen van implantaten. Alle zorg vindt u binnen de Amalia Kliniek.”Contactgegevens

Amalia Kliniek

Willem Sophiaplein 4

6466 CP Kerkrade

Telefoon: +31 45 541 65 57

E-mailadres: info@amaliakliniek.nl

 

 

De Lieve Tandarts

Jan Henk Nawijn
Telefoon: +31 6 15 29 67 09 

E-mailadres info@delievetandarts.nlOver het keurmerk

Het is de missie van bemiddelingsplatform De Lieve Tandarts om heel Nederland weer naar de tandarts te helpen. Uit onderzoek is gebleken dat 3,5 miljoen mensen in Nederland niet of zelden naar de tandarts gaan. Landelijk verbindt De Lieve Tandarts tandartsmijders en lieve tandartsen, onder meer door lieve tandartsen op een positieve manier onder de aandacht te brengen bij iedereen die wegens angst of om praktische redenen niet (meer) regelmatig naar de tandarts gaat. Via www.delievetandarts.nl vinden mensen een lieve tandarts in hun omgeving en wordt ook overstappen gratis geregeld.

Blijf op de hoogte

De Lieve Tandarts

Platform voor lieve tandartsen

Raadhuisstraat 2-4

1861 KS Bergen (NH)

info@delievetandarts.nl

Gratis nieuwsbrief ontvangen?Kies je taal


PsyNed is partner van De Lieve Tandarts
psyned is partner van De Lieve Tandarts

Volg ons nu ook op instagram: 

Neem contact op via Whatsapp business: