Met het hele gezin naar een lieve tandarts

Mondzorg Centrum Overtoom ontvangt bijzonder ‘stralend’ keurmerk

Zwolle, oktober 2018 – Mondzorg Centrum Overtoom in Zwolle is een lieve tandarts! De gezinspraktijk heeft onlangs het bijzondere keurmerk De Lieve Tandarts ontvangen. Het keurmerk van het bemiddelingsplatform is een bevestiging van de persoonlijke, transparante manier van werken en de intensieve begeleiding van angstpatiënten en kinderen. Aangesloten praktijken dragen bovendien bij aan de landelijke missie van De Lieve Tandarts: iedereen weer naar de tandarts! “Een patiënt moet zich in elke situatie op zijn of haar gemak voelen en daar speelt de tandarts een belangrijke rol in”, stelt Nasrin Wiersma-Malakian, praktijkeigenaar en mondhygiënist.

Mondzorg Centrum Overtoom is een nieuwe praktijk voor het hele gezin, waar preventie het hoofdmotto is. “Want wat je voorkomt, hoef je niet te genezen. Doordat we als mondhygiënisten en tandarts nauw samenwerken, kunnen we de patiënt alle mondzorg bieden. Dat is de kracht van onze groepspraktijk.” Het centrum is naast het adres voor algemene tandheelkunde ook gespecialiseerd in orthodontie. Doordat deze tak van mondzorg eveneens inpandig is, is een verwijzing niet nodig. “We hebben elk gebit duidelijk in kaart, waardoor we snel kunnen handelen. Een vervolgafspraak is zo gemaakt, zonder dat een kind of volwassene aangewezen is op een andere praktijk.”

De vertrouwde sfeer en het totaalplaatje, maken dat een bezoek aan Mondzorg Centrum Overtoom voor veel gezinnen een prettige ervaring is. “Dat begint al bij de eerste afspraak, die is anders dan bij andere praktijken. We reserveren extra tijd voor een intake, waarbij we kennismaken en de tandheelkundige wensen en klachten uitgebreid bespreken en een mondonderzoek uitvoeren.” Ook de behandelingen door de mondhygiënisten en tandarts gebeuren in alle rust. “Ons team bestaat uit specialisten die rust uitstralen en vooral uitgebreid te werk gaan, zodat elke patiënt verzekerd is van een persoonlijke aanpak.”

Handige tips voor kinderen én ouders

Vooral kinderen voelen zich snel op hun plek in het centrum, waar zij alle zorg en aandacht genieten dat een - toch wel een beetje spannend - bezoek aan de praktijk vraagt. “Dat geldt voor alle kinderen, maar nog net een beetje meer voor kinderen die bang zijn voor de tandarts. We zijn als team gespecialiseerd in de omgang met angstige kinderen. Tijdens het eerste bezoek wordt de mate van angst in kaart gebracht en op basis van dit cijfer stellen we een behandelplan op. Van tevoren bespreken we alle stappen, zodat kinderen weten wat er gaat gebeuren.”

“Ook laten we kinderen spelenderwijs zien hoe zij moeten poetsen en hoe ze hun mond schoonhouden, en geven we tips voor het voorkomen van mondproblemen.” Tijdens de behandeling kijken en leren ouders mee. “Want uiteindelijk moeten zij de kinderen ondersteunen. Niet alleen met het oog op gebitsverzorging, maar ook door te letten op voeding en drinken. Als lieve tandarts neem je de tijd voor patiënten, jong en oud. Er valt zoveel te voorkomen!”


Contactgegevens

Mondzorg Centrum Overtoom
Overtoom 51
8043 LZ Zwolle
Telefoon: +31 38 200 99 99
E-mailadres: receptie@mondzorgcentrumovertoom.nl

 

De Lieve Tandarts

Jan Henk Nawijn
Telefoon: +31 6 15 29 67 09 

E-mailadres info@delievetandarts.nlOver het keurmerk

Het is de missie van bemiddelingsplatform De Lieve Tandarts om heel Nederland weer naar de tandarts te helpen. Uit onderzoek is gebleken dat 3,5 miljoen mensen in Nederland niet of zelden naar de tandarts gaan. Landelijk verbindt De Lieve Tandarts tandartsmijders en lieve tandartsen, onder meer door lieve tandartsen op een positieve manier onder de aandacht te brengen bij iedereen die wegens angst of om praktische redenen niet (meer) regelmatig naar de tandarts gaat. Via www.delievetandarts.nl vinden mensen een lieve tandarts in hun omgeving en wordt ook overstappen gratis geregeld.

Blijf op de hoogte

De Lieve Tandarts

Platform voor lieve tandartsen

Dravikweg 10

1861 XP Bergen (NH)

info@delievetandarts.nl

Gratis nieuwsbrief ontvangen?Kies je taal


PsyNed is partner van De Lieve Tandarts
psyned is partner van De Lieve Tandarts

Volg ons nu ook op instagram: 

Neem contact op via Whatsapp business: