Mondzorg De Kleine Wetering is officieel een lieve tandarts

Amsterdam, juni 2018 - Tandartspraktijk Mondzorg De Kleine Wetering heeft onlangs het keurmerk De Lieve Tandarts ontvangen. Praktijken in Nederland ontvangen dit keurmerk als bevestiging van de persoonlijke aandacht voor patiënten, de transparante manier van werken en het uitvoeren van zoveel mogelijk pijnloze behandelingen. De geboden extra zorg en aandacht maakt dat de gehele familie zich prettig voelt bij de ‘huiskamerpraktijk’. Ook angstpatiënten, kinderen en patiënten die lange tijd niet naar de tandarts zijn geweest voelen zich op hun plek. Daarmee draagt deze lieve tandarts bij aan een belangrijk doel: iedereen weer naar de tandarts!

De Kleine Wetering

De Kleine Wetering is een kleine, vriendelijke praktijk en een bekende naam in Amsterdam. “De meeste van onze patiënten kennen onze praktijk goed”, zegt praktijkeigenaar en mondhygiënist Dennis Chin. “Assistentes Lidwien Schuringa en Dian Tjia en tandarts Jaap Schuringa zijn al jaren aan de praktijk verbonden. De familiaire sfeer, een stukje herkenning, daar hechten we veel waarde aan.” Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat in Nederland liefst 3,5 miljoen mensen niet of zelden naar de tandarts gaan. “Een groot deel van deze groep, bezoekt geen tandarts of mondhygiënist vanwege angst”, zegt tandarts Bart Fox. “Wij willen deze mensen ondersteunen in hun angst. We willen mensen helpen en het vertrouwen geven dat het goed komt.”

 

Buiten volwassenen krijgen ook kinderen alle aandacht die zij nodig hebben bij een bezoek aan De Kleine Wetering. Fox: “Het belangrijkste is dat kinderen naar de tandarts wíllen gaan en wij het originele gebit niet hoeven te beschadigen.” Om kinderen te helpen bij het behouden van een gezonde mond, voert De Kleine Wetering een speciaal kinderprogramma in: de Gewoon Gaaf-methode. De bewezen succesvolle preventiemethode wordt afgestemd op het individu. Zo krijgt elk kind een ‘poetsprogramma’ op maat.

Preventie is de basis

“De basis is preventie, daar staat of valt alles mee”, benadrukt Fox. “Je kunt als tandarts mooie vullingen maken, maar zonder het gebit goed te onderhouden blijven problemen terugkeren.” De Kleine Wetering biedt vanuit die visie complete mondzorg. Chin: “De tandartsen en mondhygiënisten in de praktijk werken samen, leren van elkaar en ondersteunen elkaar. Alles om patiënten tevreden te stellen én te houden.”

 

Fox: “Een tandarts is er voor het moment dat dingen misgaan. Als ik een vulling moet maken, dan vind ik dat eigenlijk zonde. De originele tand is altijd beter dan de vulling. Alle schade die je moet herstellen als tandarts is een achteruitgang van het gebit. Daarom willen we onze patiënten zo goed mogelijk voorlichten en helpen bij het behouden van het originele gebit.”

 

 

Chin: “De tandarts en mondhygiënist horen bij elkaar. Dat is ons basisprincipe. Samen zijn we in staat een langetermijnplanning voor de patiënt te maken. Wat is het doel en hoe gaan we dat op lange termijn bereiken?” De Kleine Wetering is actief bezig met gebitsontwikkeling en de daarbij bijbehorende persoonlijke mondzorg. “We letten op wat mensen doen, wat hun gewoonten zijn en proberen hen te overtuigen vooral zelf bewust om te gaan met hun gebit, preventie en mondhygiëne.”

 

 

De ‘huiskamerpraktijk’ in Buitenveldert heeft momenteel nog ruimte voor nieuwe patiënten. “Iedereen kan zo binnenstappen. Als je je onzeker voelt of wilt overstappen van tandarts, dan ondersteunen we je graag!”

Over het keurmerk

Het is de missie van bemiddelingsplatform De Lieve Tandarts om heel Nederland weer naar de tandarts te helpen. Uit onderzoek is gebleken dat 3,5 miljoen mensen in Nederland niet of zelden naar de tandarts gaan. Landelijk verbindt De Lieve Tandarts tandartsmijders en lieve tandartsen, onder meer door lieve tandartsen op een positieve manier onder de aandacht te brengen bij iedereen die wegens angst of om praktische redenen niet (meer) regelmatig naar de tandarts gaat. Via www.delievetandarts.nl vinden mensen een lieve tandarts in hun omgeving en wordt ook overstappen gratis geregeld.


Contactgegevens

Mondzorg De Kleine Wetering

Kastelenstraat 111

1082 EB Amsterdam

Telefoon: +31 20 644 04 48

E-mailadres: mondzorg@dekleinewetering.nl

 

 

De Lieve Tandarts

Jan Henk Nawijn
Telefoon: +31 6 15 29 67 09 

E-mailadres: info@delievetandarts.nl


Blijf op de hoogte

De Lieve Tandarts

Platform voor lieve tandartsen

Raadhuisstraat 2-4

1861 KS Bergen (NH)

info@delievetandarts.nl

Gratis nieuwsbrief ontvangen?Kies je taal


PsyNed is partner van De Lieve Tandarts
psyned is partner van De Lieve Tandarts

Volg ons nu ook op instagram: 

Neem contact op via Whatsapp business: