Mondzorg Dordrecht sluit zich aan bij De Lieve Tandarts

Dordtse praktijk draagt bij aan belangrijke landelijke missie

Dordrecht, juni 2018 – De regio Dordrecht is een lieve tandarts rijker. Mondzorg Dordrecht ontving onlangs dit bijzondere keurmerk van De Lieve Tandarts, het bemiddelingsplatform dat als missie heeft heel Nederland weer naar de tandarts te laten gaan. Praktijken ontvangen het keurmerk als bevestiging van de persoonlijke aandacht, intensieve begeleiding van angstpatiënten en kinderen en de transparante manier van werken. “We zijn altijd op zoek naar hoe we een bezoek aan de tandarts en mondhygiëniste leuker kunnen maken. Hoe verlagen we de drempel en kunnen we de angst bij volwassenen en kinderen wegnemen?”, legt praktijkhouder Dominique Beekhuis uit.

Mondzorg Dordrecht

De kracht van Mondzorg Dordrecht ligt in de omgang met angstpatiënten. Zo’n 3,5 miljoen Nederlanders gaan niet of niet regelmatig naar de tandarts. Soms uit praktische redenen, maar in veel gevallen weerhoudt angst hen van een tandartsbezoek. “We zijn trots dat we momenteel veel patiënten mogen verwelkomen, die tot voor kort grote angst voor de tandarts hadden. Ze stapten met angst binnen, maar zijn uiteindelijk ‘fan’ van ons geworden.” Beekhuis omschrijft de relatie tussen tandarts en patiënt als een vertrouwensband. “We kiezen voor een persoonlijke aanpak en openheid. Die sfeer en onze heldere communicatie, maakt dat bezoekers altijd weten waar zij aan toe zijn. Van kostenplaatje tot behandelplan.”

 

Een nieuwe tandarts, is een lieve tandarts. Een stelling die Beekhuis onderstreept. “Een moderne tandarts is een tandarts die luistert en inspeelt op de wensen van de patiënt. Controlegesprekken duren standaard een halfuur, waarin we alle tijd nemen voor de patiënt. Heeft u ergens last van? Poetst u wel goed? Tijdens het praktijkbezoek is er alle ruimte voor preventie, uitleg en bruikbare tips voor een goede mondgezondheid. Die benadering werkt. Niet alleen kinderen, maar ook volwassenen kunnen nog wat leren.”

'De patiënt staat centraal, in elke situatie'

De Lieve Tandarts benaderde Mondzorg Dordrecht onder meer op basis van de vele lovende recensies op sociale media. “Deze praktijk sluit aan bij hetgeen De Lieve Tandarts voor ogen heeft”, vertelt Jan Henk Nawijn, initiatiefnemer van De Lieve Tandarts. “De uitgebreide aandacht voor angstpatiënten en kinderen, het totaalpakket op het gebied van mondzorg en de wens om een bijdrage te leveren aan de landelijke missie van De Lieve Tandarts maken dat Mondzorg Dordrecht in alle opzichten voldoet aan de kwalificaties die we stellen aan ons keurmerk. Bij een lieve tandarts staat de patiënt centraal, in élke situatie.”

Mondzorg Dordrecht beschikt over een sterk op elkaar ingespeeld team, met ruime ervaring in de tandheelkunde. “We zijn positief en dat stralen we ook uit. We bieden alle tandheelkundige disciplines onder één dak en staan altijd voor patiënten klaar. We willen graag groeien, daar is binnen onze moderne, sfeervol ingerichte praktijk de ruimte voor.” Om iedereen zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, kiest de praktijk voor ruime openingstijden. Zo kunnen bezoekers ook ’s avonds en om de week op zaterdag terecht bij Mondzorg Dordrecht.

Over het keurmerk

Het is de missie van bemiddelingsplatform De Lieve Tandarts om heel Nederland weer naar de tandarts te helpen. Uit onderzoek is gebleken dat 3,5 miljoen mensen in Nederland niet of zelden naar de tandarts gaan. Landelijk verbindt De Lieve Tandarts tandartsmijders en lieve tandartsen, onder meer door lieve tandartsen op een positieve manier onder de aandacht te brengen bij iedereen die wegens angst of om praktische redenen niet (meer) regelmatig naar de tandarts gaat. Via www.delievetandarts.nl vinden mensen een lieve tandarts in hun omgeving en wordt ook overstappen gratis geregeld.


Contactgegevens

Mondzorg Dordrecht

Vrieseweg 76

3311 NX Dordrecht

Telefoon: +31 78 614 39 88

E-mailadres: info@mondzorgdordrecht.nl

 

 

De Lieve Tandarts

Jan Henk Nawijn
Telefoon: +31 6 15 29 67 09 

E-mailadres: info@delievetandarts.nl


Blijf op de hoogte

Gratis nieuwsbrief ontvangen?Kies je taal


PsyNed is partner van De Lieve Tandarts
psyned is partner van De Lieve Tandarts

Extra informatie


De Lieve Tandarts

Platform voor lieve tandartsen

Raadhuisstraat 2-4

1861 KS Bergen (NH)

info@delievetandarts.nl

Contact | 06-15296709


De Lieve Tandarts ondersteunt Toothcamp!