‘Eén adres voor alle mondzorg, dat werkt!’

Mondzorg Maarssen neemt keurmerk De Lieve Tandarts in ontvangst

Maarssen, september 2019 – Mondzorg Maarssen is een lieve tandarts! De tandarts- en mondzorgpraktijk in Maarssen nam onlangs het keurmerk De Lieve Tandarts in ontvangst. Dit bijzondere keurmerk wordt uitgereikt aan een selectie van praktijken, die persoonlijk bezocht worden door het bemiddelingsplatform. De moderne, betrokken praktijk in Maarssen voldoet aan alle gestelde voorwaarden op het gebied van persoonlijke aandacht, preventie en intensieve begeleiding van patiënten, in het bijzonder angstpatiënten en kinderen. Daarmee draagt Mondzorg Maarssen bij aan de landelijke missie van De Lieve Tandarts: iedereen weer naar de tandarts!

Mondzorg Maarssen sinds 1979

Mondzorg Maarssen is sinds 1979 hét vertrouwde adres voor mondzorg in en om de Utrechtse stad. Niet voor niets kan de praktijk rekenen op patiënten die de tandartsen en mondhygiënisten vaak een leven lang trouw blijven. “De vertrouwensband tussen het team en onze patiënten is heel belangrijk. Dat is altijd zo geweest. Hier besteden we veel aandacht aan”, zegt praktijkhouder Zsuzsi Piri. Zij nam de praktijk over van de vorige tandarts, die na zijn pensioen in juli van dit jaar indien nodig nog steeds af en toe zelf ‘aan de stoel’ staat. “We onderscheiden ons door de persoonlijke aanpak. In de praktijk heerst een ontspannen sfeer, iedereen is gelijk en krijgt alle ruimte zich te ontwikkelen. Dat merken patiënten. De sfeer onderling is heel goed en dat uit zich ook naar buiten toe. We maken met iedereen een praatje, behandelen mensen niet als een nummer, maar wéten wie er binnenstapt.”

De kracht van een sterk team

Binnen de praktijk kunnen bezoekers voor vrijwel alle mondzorgbehandelingen terecht. Het samenstellen van een sterk team van tandartsen, mondhygiënisten en preventie-assistenten is een bewuste keuze, zegt Piri. “We willen het hele tandheelkundige pakket aanbieden, één adres voor volledige mondgezondheid. De combinatie tussen tandarts en mondhygiënist onder één dak werkt. Mensen blijven binnen een vertrouwde omgeving, bij een team dat de patiënt door en door kent.” De manier van werken en de prettige omgeving helpt onder meer angstpatiënten toch weer de stap naar de tandarts te zetten. “Bovendien nemen we extra de tijd voor deze groep mensen.”

In gesprek

“Voordat we een behandeling starten, gaan we eerst met elkaar in gesprek. Vanaf dat moment bouwen we de behandeling rustig op, stap voor stap.” Eenmaal in de stoel behoudt de patiënt de controle. “Elke tandarts heeft z’n eigen tips en tricks om de patiënt op het gemak te stellen. De rode draad hierbij is duidelijk vertellen wat je gaat doen, hoe lang het duurt en de patiënt uitleggen wat ze kunnen voelen. En je hier natuurlijk aan houden want vertrouwen is altijd de basis.” Naast angstpatiënten genieten ook kinderen extra zorg en aandacht binnen Mondzorg Maarssen. “We moedigen ouders aan om kinderen zo jong mogelijk – en zo lang mogelijk – mee te laten gaan met hun ouders. Zo werken we samen aan de mondgezondheid van kinderen. Want uiteindelijk moeten ouders thuis de rol van ‘preventie-assistent’ op zich nemen.”

 

Tijdens de controle of behandeling geeft het team van Mondzorg Maarssen veel tips aan ouders. “Wat kun je thuis doen? Hoe controleer je of je kind goed gepoetst heeft? En wat te denken van voedingsadvies en andere mondzorgtips. Kinderen zijn tot hun achttiende kosteloos verzekerd voor de tandarts via de basisverzekering. We roepen elke ouder op hier zo goed en vaak mogelijk gebruik van te maken!”


Contactgegevens

Tandartsenpraktijk Mondzorg Maarssen

Duivenkamp 437

3607 BE Maarssen

Telefoon: 0346-565730

E-mailadres: info@mondzorgmaarssen.nl

 

 

De Lieve Tandarts

Jan Henk Nawijn
Telefoon: +31 6 15 29 67 09 

E-mailadres: info@delievetandarts.nlOver het keurmerk

Het is de missie van bemiddelingsplatform De Lieve Tandarts om heel Nederland weer naar de tandarts te helpen. Uit onderzoek is gebleken dat 3,5 miljoen mensen in Nederland niet of zelden naar de tandarts gaan. Landelijk verbindt De Lieve Tandarts tandartsmijders en lieve tandartsen, onder meer door lieve tandartsen op een positieve manier onder de aandacht te brengen bij iedereen die wegens angst of om praktische redenen niet (meer) regelmatig naar de tandarts gaat. Via www.delievetandarts.nl vinden mensen een lieve tandarts in hun omgeving en wordt ook overstappen gratis geregeld.

Blijf op de hoogte

De Lieve Tandarts

Platform voor lieve tandartsen

Dravikweg 10

1861 XP Bergen (NH)

info@delievetandarts.nl

Gratis nieuwsbrief ontvangen?Kies je taal


PsyNed is partner van De Lieve Tandarts
psyned is partner van De Lieve Tandarts

Volg ons nu ook op instagram: 

Neem contact op via Whatsapp business: