Mondzorg met een glimlach voor een stralend gebit

Tandheelkundig Centrum Mondain ontvangt keurmerk De Lieve Tandarts

Hoofddorp, oktober 2018 – Tandheelkundig Centrum Mondain is een lieve tandarts! Het centrum, gevestigd in Hoofddorp, nam onlangs het keurmerk De Lieve Tandarts in ontvangst. Dit bijzondere keurmerk wordt uitgereikt aan een selectie van praktijken, die persoonlijk bezocht worden door het bemiddelingsplatform. Het tandheelkundig centrum voldoet aan alle gestelde voorwaarden, onder meer op het gebied van persoonlijke aandacht en intensieve begeleiding van patiënten, in het bijzonder angstpatiënten en kinderen. Daarmee draagt Tandheelkundig Centrum Mondain bij aan de landelijke missie van De Lieve Tandarts: iedereen weer naar de tandarts!

"We hebben de visie dat we goede tandheelkunde willen bedrijven en dat brengen we al jaren in de praktijk", zegt Joyce van Niele, tandarts en praktijkeigenaar. Komende maand bestaat de praktijk in Hoofdorp vijf jaar. In die periode is het tandheelkundig centrum uitgegroeid tot een groepspraktijk met verschillende tandartsen en diverse specialisaties. De praktijk in Hoofddorp werkt nauw samen met Keizer Karelpark Tandartsen in Amstelveen. "We ondersteunen elkaar waar nodig. Daardoor kunnen we patiënten breed bedienen." Naast reguliere mondzorg beschikt Mondain over verscheidene specialisaties, waaronder implantologie.
 
“Beide praktijken werken volgens dezelfde benadering: patiënten zijn geen nummers, maar mensen. We vinden het belangrijk dat een goede vertrouwensrelatie ontstaat tussen de behandelaar en de patiënt. Alleen op die manier kun je het beste behandelplan samenstellen.” Patiënten hebben een belangrijke stem binnen Mondain. “Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. Het behandelplan moet een plan zijn waar de patiënt zich in kan vinden en waar de patiënt blij van wordt.” Ook tijdens de behandelingen behouden patiënten de controle. “Van tevoren maken we duidelijke afspraken. Steek je hand op als de tandarts even moet stoppen. Het belangrijkste is dat we samen tot een mooi resultaat komen op een zo prettig mogelijke manier.”

Openheid en een goede start

Tandheelkundig Centrum Mondain besteedt veel aandacht aan angstpatiënten. “We proberen angstpatiënten te overtuigen regelmatig naar de tandarts te gaan om mondproblemen te voorkomen. Daar nemen we de tijd voor. Tijdens een uitvoerig intakegesprek maken we een goede start met elkaar. Waar moeten we rekening mee houden? En wat kan een patiënt van ons verwachten? We zijn eerlijk naar elkaar toe, geven aan welke behandeling nodig is en vertellen direct wat wel en niet gedekt wordt door de zorgverzekering.”

Aandacht voor kinderen

Ook kinderen hebben een speciaal plekje bij Mondain. Niet alleen binnen de praktijk, maar ook daarbuiten. Zo verzorgt Mondain met regelmaat voorlichting op scholen. "Dan merk je dat er nog veel te leren valt. Dat benadrukt het belang van goede voorlichting. Op een leuke, speelse manier laten we kinderen – het liefst zo jong mogelijk – kennismaken met de tandarts. We geven poetsles, tellen samen tandjes en bieden ouders handige tips en voedingsadvies. Goed om te weten is dat de behandeling van kinderen tot 18 jaar vergoed wordt door de basisverzekering. Dat biedt alle gelegenheid om een goede basis te leggen voor een gezond, schoon en sterk gebit."Contactgegevens

Tandheelkundig centrum Mondain

Kruisweg 616

2132 CH Hoofddorp

Telefoon: 023- 576 76 09

E-mailadres: info@tandartsmondain.nl

 

 

De Lieve Tandarts

Jan Henk Nawijn
Telefoon: +31 6 15 29 67 09 

E-mailadres info@delievetandarts.nlOver het keurmerk

Het is de missie van bemiddelingsplatform De Lieve Tandarts om heel Nederland weer naar de tandarts te helpen. Uit onderzoek is gebleken dat 3,5 miljoen mensen in Nederland niet of zelden naar de tandarts gaan. Landelijk verbindt De Lieve Tandarts tandartsmijders en lieve tandartsen, onder meer door lieve tandartsen op een positieve manier onder de aandacht te brengen bij iedereen die wegens angst of om praktische redenen niet (meer) regelmatig naar de tandarts gaat. Via www.delievetandarts.nl vinden mensen een lieve tandarts in hun omgeving en wordt ook overstappen gratis geregeld.

Blijf op de hoogte

De Lieve Tandarts

Platform voor lieve tandartsen

Raadhuisstraat 2-4

1861 KS Bergen (NH)

info@delievetandarts.nl

Gratis nieuwsbrief ontvangen?Kies je taal


PsyNed is partner van De Lieve Tandarts
psyned is partner van De Lieve Tandarts

Volg ons nu ook op instagram: 

Neem contact op via Whatsapp business: