Mondzorg op maat in een vertrouwde omgeving

MondZorgPlus en De Lieve Tandarts laten kwetsbare medemens weer stralen

Raamsdonksveer, augustus 2018 – MondZorgPlus en De Lieve Tandarts gaan samenwerken om de mondzorg in Nederlandse verpleeghuizen en zorgcentra structureel te verbeteren. MondZorgPlus verzorgt mondzorg op locatie voor de zorgbehoevende medemens, bemiddelingsplatform De Lieve Tandarts heeft als missie zoveel mogelijk Nederlanders weer te laten stralen. Oók de mensen die om praktische redenen of vanwege angst niet of zelden een tandarts bezoeken. Door samen te werken hopen beide organisaties nog meer zorgbehoevende mensen in hun eigen, vertrouwde omgeving op maat te kunnen bedienen van professionele mondzorg.

MondZorgPlus is gespecialiseerd in mondzorg voor ouderen in verpleeghuizen of andere woonvoorzieningen en instellingen met mensen met een verstandelijke beperking. “Voor het behoud van het gebit, een goede mondgezondheid én het bevorderen van de algehele gezondheid van deze kwetsbare groepen. Goede, comfortabele mondzorg en een passende oplossing voor een positieve bijdrage aan welzijn en levensgeluk. Voor élk mens”, legt MondZorgPlus-initiatiefnemer en tandarts Corné de Bruijn uit. “Onze doelgroepen zijn vaak de mensen die het niet zelf voor het zeggen hebben. De kwetsbare mens verdient net zo veel respect en aandacht voor persoonlijk welzijn als elk ander mens.”

Over MondZorgPlus

Het team van MondZorgPlus, bestaande uit tandartsen, mondhygiënisten, preventie-assistenten en tandprothetici, bezoekt en behandelt ouderen en zorgbehoevenden in hun eigen, vertrouwde omgeving. “Zeker voor deze mensen is ritme belangrijk. Bovendien is er altijd een vertrouwd gezicht aanwezig. De partner, familie of de verpleging wordt bij het behandelplan betrokken. Samen vinden we de behandeling op maat. Daarbij raadplegen we ook artsen, bijvoorbeeld over medicijngebruik of andere aandoeningen, om veilige, passende mondzorg te bieden.” Een MondZorgPlus-tandarts is gespecialiseerd in het werken met ouderen, dementerenden en mensen met een handicap. Waar de reguliere tandarts meer een solist is, zijn tandartsen in deze rol onderdeel van een medisch team. “Zo kunnen we in elke situatie de zorg bieden die past bij de persoon.”

Met relatief eenvoudige, duurzame oplossingen wordt het leven van patiënten comfortabeler. De Bruijn: “Een slechte mondgezondheid brengt risico’s met zich mee. Dit kan zelfs leiden tot infecties. De praktijk leert dat je mensen ontzettend blij kunt maken zonder ingewikkelde, kostbare ingrepen te verrichten. Een frisse mond, voor een beter welzijn en een fijner leven. Daar gaan we voor!”

Jan Henk Nawijn, initiatiefnemer van De Lieve Tandarts, onderkent de missie en visie van MondZorgPlus, een mondzorgaanbieder die volgens de normen van De Lieve Tandarts mondzorg aanbiedt en verzorgt. Via de samenwerking willen beide organisaties, vanuit hun eigen werkzaamheden en netwerken, bijdragen aan het verbeteren van mondzorg voor kwetsbare mensen en het belang van een goede mondgezondheid benadrukken. “Fijn dat er nu zoveel aandacht is voor de mondzorg aan (kwetsbare) ouderen en mensen met een verstandelijke beperking. Kwetsbare groepen die lange tijd onzichtbaar waren. Dat gaat nu definitief veranderen, onder meer dankzij de samenwerking van De Lieve Tandarts met MondZorgPlus!”

Over het keurmerk De Lieve Tandarts

Het is de missie van bemiddelingsplatform De Lieve Tandarts om heel Nederland weer naar de tandarts te helpen. Uit onderzoek is gebleken dat 3,5 miljoen mensen in Nederland niet of zelden naar de tandarts gaan. Landelijk verbindt De Lieve Tandarts tandartsmijders en lieve tandartsen, onder meer door lieve tandartsen op een positieve manier onder de aandacht te brengen bij iedereen die wegens angst of om praktische redenen niet (meer) regelmatig naar de tandarts gaat. Via www.delievetandarts.nl vinden mensen een lieve tandarts in hun omgeving en wordt ook overstappen gratis geregeld.Contactgegevens

MondZorgPlus
Corné de Bruijn
Zalmweg 1B
4941 VX Raamsdonksveer
Telefoonnummer: +31 88 936 63 00
E-mailadres: info@mondzorgplus.nl

 

De Lieve Tandarts

Jan Henk Nawijn
Telefoon: +31 6 15 29 67 09 

E-mailadres: info@delievetandarts.nl


Blijf op de hoogte

De Lieve Tandarts

Platform voor lieve tandartsen

Raadhuisstraat 2-4

1861 KS Bergen (NH)

info@delievetandarts.nl

Gratis nieuwsbrief ontvangen?Kies je taal


PsyNed is partner van De Lieve Tandarts
psyned is partner van De Lieve Tandarts

Volg ons nu ook op instagram: 

Neem contact op via Whatsapp business: