‘Sociale mondzorg, uit liefde voor het vak en de mens’

Mondzorgpraktijk Zuilen ontvangt bijzonder keurmerk De Lieve Tandarts

Utrecht, september 2019 – Mondzorgpraktijk Zuilen is een lieve tandarts! De mondzorgpraktijk in Utrecht nam onlangs het keurmerk De Lieve Tandarts in ontvangst. Dit bijzondere keurmerk wordt uitgereikt aan een selectie van praktijken, elk persoonlijk bezocht door het bemiddelingsplatform. De betrokken praktijk in de Utrechtse wijk Zuilen voldoet aan alle gestelde voorwaarden op het gebied van persoonlijke aandacht, preventie en intensieve begeleiding van patiënten, in het bijzonder angstpatiënten en tandartsmijders. Daarmee draagt Mondzorgpraktijk Zuilen bij aan de landelijke missie van De Lieve Tandarts.

Passie voor mondzorg in Zuilen

Een passie voor mondzorg en de sterke wens om mensen te helpen. Dat is de belangrijkste drijfveer van Mondzorgpraktijk Zuilen. “We werken met een ervaren tandarts, die vanuit de liefde voor het vak en de mens besloot ons te helpen na de uitbreiding van het dienstenaanbod binnen de praktijk; van enkel mondhygiënist naar algemene mondzorg”, vertelt Yessica Wagenaar, praktijkeigenaar en mondhygiënist. “Onze praktijk staat voor sociale tandheelkunde. Helaas zijn veel praktijken tegenwoordig commercieel ingesteld. Het gaat veel om omzet, minder om het verlenen van zorg. Wij doen het anders. Bij ons komen mensen altijd op de eerste plaats.”

Creatief-sociaal met mondzorg

“Binnen onze praktijk hebben we ook te maken met een doelgroep met een beperkt budget. Dat vraagt om een andere benadering als tandarts en mondhygiënist. Het is goed zorg te verlenen, maar we doen niet meer dan noodzakelijk is. Het belangrijkste is dat we een oplossing vinden voor het probleem, daar gaan we samen naar op zoek. Wij verlenen zorg en zijn vooral creatief-sociaal met mondzorg bezig.”

Een stapje verder voor goede mondgezondheid

De praktijk bekleedt ook een belangrijke adviserende rol. “We dringen ons als behandelaars niet op, maar nemen de tijd. We leggen veel uit en laten de mensen kiezen, zodat zij zelf de controle behouden. Door mensen op hun gemak te stellen en te werken in een tempo waarbij zij zich prettig voelen, versterken we de vertrouwensrelatie. Deze begint trouwens al aan de balie, waar we bij een intake al heel veel uitleggen. Soms bieden we gratis mondzorgadvies aan, zonder dat de patiënt ergens toe verplicht wordt. Puur uit de zorg voor een ander. Dat sociale aspect vinden we echt heel belangrijk.”Contactgegevens

Mondzorgpraktijk Zuilen

Amsterdamsestraatweg 697

3555 HD Utrecht

Telefoon: +31 30 244 09 33

E-mailadres: info@mhzuilen.nl

 

 

De Lieve Tandarts

Jan Henk Nawijn
Telefoon: +31 6 15 29 67 09 

E-mailadres: info@delievetandarts.nlOver het keurmerk

Het is de missie van bemiddelingsplatform De Lieve Tandarts om heel Nederland weer naar de tandarts te helpen. Uit onderzoek is gebleken dat 3,5 miljoen mensen in Nederland niet of zelden naar de tandarts gaan. Landelijk verbindt De Lieve Tandarts tandartsmijders en lieve tandartsen, onder meer door lieve tandartsen op een positieve manier onder de aandacht te brengen bij iedereen die wegens angst of om praktische redenen niet (meer) regelmatig naar de tandarts gaat. Via www.delievetandarts.nl vinden mensen een lieve tandarts in hun omgeving en wordt ook overstappen gratis geregeld.

Blijf op de hoogte

De Lieve Tandarts

Platform voor lieve tandartsen

Dravikweg 10

1861 XP Bergen (NH)

info@delievetandarts.nl

Gratis nieuwsbrief ontvangen?Kies je taal


PsyNed is partner van De Lieve Tandarts
psyned is partner van De Lieve Tandarts

Volg ons nu ook op instagram: 

Neem contact op via Whatsapp business: