Primeur voor lieve orthodontist De Wereldlach

De Lieve Tandarts lanceert bijzonder keurmerk voor orthodontisten

Zoetermeer, september 2018 – De eerste lieve orthodontist van Nederland is een feit! Orthodontistenpraktijk De Wereldlach heeft onlangs het keurmerk De Lieve Tandarts in ontvangst genomen. Het platform De Lieve Orthodontist is een nieuw initiatief van De Lieve Tandarts, met als doel het gebit van zoveel mogelijk Nederlanders gezond te houden. Een lieve orthodontist ontvangt het keurmerk als bevestiging van de persoonlijke aandacht en intensieve begeleiding van kinderen en kwetsbare mensen. Bij een lieve orthodontist staat het belang van de patiënt altijd voorop. Niet alleen in de communicatie, maar ook in de behandelingen zelf.

De filosofie van De Wereldlach is even simpel als duidelijk: “We kiezen ervoor laagdrempelig te blijven. Kinderen en volwassenen hoeven absoluut geen angst te hebben voor een beugelbehandeling. We bieden een complete, vertrouwelijke ervaring, hechten waarde aan privacy en maken gebruik van de nieuwste technieken, die door jong en oud als zeer prettig worden ervaren”, vertelt orthodontist Poejan Elmi, die samen met zijn vrouw en tevens orthodontist Afzal Wafae, praktijkeigenaar is.

“We zijn een familiepraktijk. Dat betekent dat we kiezen voor openheid en duidelijkheid. Daarbij kijken we vooral naar het kind. Welke beugel past het best bij het kind, wat is de voorkeur van het kind zelf en hoe maken we het dragen van een beugel en het vormen van een goed, mooi gebit tot een leuke ervaring. We stellen voor elke patiënt een persoonlijk behandelplan samen en dat wordt uitvoerig met ouders en patiënten besproken aan de hand van voorbeelden en filmpjes. Een behandelplan samenstellen doen we letterlijk samen om het kind zo goed mogelijk te motiveren. Wij geven de verschillende keuzes, de kind en de ouders of de volwassenen beslissen.”

Elmi, zijn vrouw en het team werken met de nieuwste technieken en blijven zich ontwikkelen. Zowel binnen het vakgebied als in de omgang met patiënten. “Als orthodontisten staan wij aan de basis van elke behandeling. En doordat we met z’n tweeën zijn, behouden we de controle. Een succesvol eindresultaat is voor ons net zo belangrijk als de weg daarnaartoe. Kinderen kijken bijvoorbeeld op tegen een buitenboordbeugel. Als een kind dit te spannend vindt, zijn er voldoende andere oplossingen voorhanden. Ook happen is niet meer nodig. Wij werken met een scanner, waarmee we eenvoudig een digitale scan van het gebit maken. Volwassenen die liever geen slotjesbeugel willen dragen, bieden we een behandeling met een doorzichtige beugel.”

Een lieve orthodontist is in de eerste plaats een professional, die patiënten behandelt zoals de orthodontist zichzelf zou behandelen. Een orthodontist die de tijd neemt voor iemand, samen met de patiënt de juiste beslissingen neemt en streeft naar het behouden van een hoge standaard.” Het team van De Wereldlach ontvangt en behandelt onder meer veel autistische kinderen. “Vanuit mijn ervaring als tandarts heb ik veel geleerd over kinderbehandelingen. Die ervaring heb ik meegenomen. Ons team is speciaal geselecteerd en opgeleid om autistische kinderen en kinderen die de behandeling spannend vinden zo goed mogelijk te helpen.”

Over het keurmerk De Lieve Orthodontist

Het platform De Lieve Orthodontist is nieuw een initiatief van De Lieve Tandarts. De Lieve Tandarts heeft als missie heel Nederland weer naar de tandarts, mondhygiënist en orthodontist te helpen. Iedereen verdient een gezonde mond. Ook als mensen vanwege angst of om praktische redenen niet (meer) regelmatig het gebit laten controleren of verzorgen. De Lieve Tandarts verbindt tandartsmijders, angstpatiënten en zorgbehoevenden met lieve praktijken. Via www.delieveorthodontist.nl vinden mensen een lieve orthodontist bij hen in de buurt.


Contactgegevens

Orthodontistenpraktijk De Wereldlach

Schoutenhoek 1

2722 EJ Zoetermeer

Telefoonnummer: +31 79 360 30 77

E-mailadres: info@wereldlach.nl

 

De Lieve Tandarts

Jan Henk Nawijn
Telefoon: +31 6 15 29 67 09 

E-mailadres: info@delievetandarts.nl


Blijf op de hoogte

De Lieve Tandarts

Platform voor lieve tandartsen

Dravikweg 10

1861 XP Bergen (NH)

info@delievetandarts.nl

Gratis nieuwsbrief ontvangen?Kies je taal


PsyNed is partner van De Lieve Tandarts
psyned is partner van De Lieve Tandarts

Volg ons nu ook op instagram: 

Neem contact op via Whatsapp business: