‘De persoonlijke aanpak hoort bij wie we zijn’

Tandartspraktijk Haulerwijk ontvangt keurmerk De Lieve Tandarts

Haulerwijk, september 2019 - Tandartspraktijk Haulerwijk is een lieve tandarts! De praktijk nam onlangs het keurmerk De Lieve Tandarts in ontvangst. Dit bijzondere keurmerk wordt uitgereikt aan een selectie van praktijken die elk persoonlijk bezocht worden door het bemiddelingsplatform. De kleinschalige, betrokken praktijk in het Friese dorp voldoet aan alle gestelde voorwaarden op het gebied van persoonlijke aandacht, preventie en intensieve begeleiding van patiënten, in het bijzonder angstpatiënten en kinderen. Daarmee draagt Tandartspraktijk Haulerwijk bij aan de landelijke missie van De Lieve Tandarts: iedereen weer naar de tandarts!

Tandartspraktijk Haulerwijk

De moderne praktijk, gevestigd in een voormalige schoolgebouw in het Friese dorp, staat midden in de gemeenschap. “We zijn een algemene praktijk, gericht op complete mondzorg voor het hele gezin”, zegt praktijkhouder en tandarts Saskia Dijkstra. In het multifunctionele gebouw zijn naast de tandartspraktijk verschillende andere zorginstellingen gevestigd, wat ‘De Nije Rank’ tot een gezondheidscentrum maakt. “Veel mensen waarderen wat we hebben neergezet als ondernemers. Dat merk je. Patiënten hebben vaak een persoonlijke herinnering aan dit gebouw. Wij hopen als tandartspraktijk met onze werkwijze patiënten nieuwe, positieve ervaringen te geven.”

De mens centraal en extra aandacht voor kinderen

Voor Tandartspraktijk Haulerwijk staat de mens centraal. “We vinden het heel belangrijk mensen op een prettige, persoonlijke manier te benaderen.” Vooral kinderen en angstpatiënten komen in een warm bad terecht bij de tandartspraktijk. “Ik heb zelf in het verleden als angsttandarts gewerkt in een ziekenhuis. Wat mij opviel is dat angst voor de tandarts bij het gros van de mensen ontstaan is door een vervelende ervaring uit het verleden. Dit toont nog maar eens aan hoe belangrijk het is om van jongs af aan iedereen de aandacht te geven die hij of zij verdient. Juist daarom besteden wij als tandartsen en mondzorgspecialisten extra aandacht en zorg aan kinderen.”

'Gewoon gaaf' en ondersteuning bij angst

Om het tandartsbezoek van de jongste patiëntjes zo leuk mogelijk te maken, werkt de praktijk onder meer met ‘Gewoon Gaaf’. Deze preventiemethode leert kinderen op speelse wijze alles over het gebit. Hoe houd je je gebit gaaf? Waar moeten jij én je ouders op letten bij het voorkomen van gaatjes? En wat is nu eigenlijk de beste manier om je tanden te poetsen? "Preventie is zo belangrijk! We leren kinderen en hun ouders alles over de mondgezondheid en het voorkomen van gebitsproblemen. Door onze betrokken aanpak wordt het voor kinderen een stukje gewenning en leggen we een goede basis. Zowel in de mond als in het hoofd. Want in onze beleving dragen we op deze manier bij aan het voorkomen van angst voor de tandarts op latere leeftijd."

"De kracht van onze praktijk is dat het vertrouwd en herkenbaar voelt. Voor alle leeftijden. Op het moment dat een patiënt met angst de stap maakt, nemen we alle tijd. We gaan in gesprek, achterhalen waar de angst vandaan komt en zoeken de beste manier om hiermee om te gaan. Het belangrijkste is dat mensen altijd de controle houden voor en tijdens een behandeling. Voor mij en voor ons team is deze aanpak heel logisch, het hoort bij wie wij zijn. We zijn van nature mensen die de patiënt echt voorop zetten. Zo bouwen we samen aan een vertrouwensrelatie en een gezond, sterk gebit."Contactgegevens

Tandartsenpraktijk Haulerwijk

Mr. Jongebloedstraat 1

8433 NA Haulerwijk

Telefoon: +31 516 422 479

E-mailadres: info@tandartspraktijkhaulerwijk.nl

 

De Lieve Tandarts

Jan Henk Nawijn
Telefoon: +31 6 15 29 67 09 

E-mailadres: info@delievetandarts.nlOver het keurmerk

Het is de missie van bemiddelingsplatform De Lieve Tandarts om heel Nederland weer naar de tandarts te helpen. Uit onderzoek is gebleken dat 3,5 miljoen mensen in Nederland niet of zelden naar de tandarts gaan. Landelijk verbindt De Lieve Tandarts tandartsmijders en lieve tandartsen, onder meer door lieve tandartsen op een positieve manier onder de aandacht te brengen bij iedereen die wegens angst of om praktische redenen niet (meer) regelmatig naar de tandarts gaat. Via www.delievetandarts.nl vinden mensen een lieve tandarts in hun omgeving en wordt ook overstappen gratis geregeld.

Blijf op de hoogte

De Lieve Tandarts

Platform voor lieve tandartsen

Dravikweg 10

1861 XP Bergen (NH)

info@delievetandarts.nl

Gratis nieuwsbrief ontvangen?Kies je taal


PsyNed is partner van De Lieve Tandarts
psyned is partner van De Lieve Tandarts

Volg ons nu ook op instagram: 

Neem contact op via Whatsapp business: