TCE Elburg is officieel een lieve tandarts

Tandarts Hella van Dijck: 'Iedereen, jong en oud, verdient een gezonde mond'

Elburg, juni 2018 – Tandheelkundig Centrum Elburg is een lieve tandarts! De tandartspraktijk heeft onlangs het bijzondere keurmerk van De Lieve Tandarts in ontvangst mogen nemen. Praktijken ontvangen het keurmerk voor het centraal stellen van de patiënt, de persoonlijke en transparante mondzorg en de extra aandacht die besteed wordt aan angstpatiënten en kinderen. Nederland telt, zo wijst onderzoek uit, zo’n 3,5 miljoen mensen die niet – of niet regelmatig – naar de tandarts gaan. Een kleine twintig procent van deze groep bezoekt geen tandarts vanwege angst. Samen met De Lieve Tandarts werkt TCE Elburg aan een gedeelde missie: iedereen weer naar de tandarts.

Over tandheelkundig centrum Elburg

“We doen echt ons best om een lieve tandarts te zijn”, zegt tandarts en praktijkhouder Hella van Dijck. “Ik vind het leuk om met mensen om te gaan. De mensen in de stoel vind ik leuker dan de medische zorg zelf. Om hen blij te maken, is heel fijn. Het is telkens weer een uitdaging om de behandeling te vinden die bij de patiënt past. Net als elk mens is ook elk gebit anders. Het werkt fijn als je de persoon goed kent, om te weten wat hij of zij prettig vindt.” De persoonlijke aanpak loont, met name in het geval van angstpatiënten. TCE Elburg werkt voor patiënten die hun angst moeilijk overwinnen, zelfs samen met een psycholoog. “Doordat ik informatie krijg over de angsten van de patiënt, zijn we in staat samen een passend behandelplan uit te werken.”

 

Duidelijke communicatie, betrokkenheid en wederzijds begrip vormen de basis van een succesvol behandelplan. “Er is een verschil tussen mensen met een trauma en patiënten die bang zijn. Zeker de mensen die bang zijn, kunnen we goed helpen. We gaan graag het gesprek aan en proberen aan elke wens te voldoen. Wij bieden de patiënt alle opties, de patiënt zélf bepaalt.” Naast behandelen speelt voorkomen een voorname rol binnen de visie en aanpak van TCE Elburg. De mondhygiëniste en preventie-assistenten begeleiden en adviseren patiënten bij het behouden van een goede mondgezondheid. “Vaak hebben we zelf niet in de gaten dat onze mondgezondheid niet goed is. En dat kan gevolgen hebben voor de algehele gezondheid”, benadrukt Van Dijck het belang van mondhygiëne.

Extra aandacht voor ouderen en kinderen

In de moderne praktijk hangt een ontspannen sfeer. Het is dan ook niet vreemd dat kinderen zich goed op hun plek voelen bij TCE Elburg. “Als team besteden we veel aandacht aan kinderen. We hebben een speelhoek ingericht en tijdens de behandeling zeggen we precies wat we doen. We maken duidelijke afspraken, vragen altijd hoe het gaat. Zeker de kinderen die ‘meegroeien’ in onze praktijk doen het geweldig!” Niet alleen de jongste generatie, maar ook ouderen kunnen rekenen op de mondzorg van TCE Elburg. “Voor ouderen, bijvoorbeeld in de thuiszorg, is het vaak niet eenvoudig om naar de praktijk te komen. Door samen te werken met diverse instanties komt ook deze groep aan bod. Daar maken we ons hard voor, want iedereen verdient een gezonde mond.”

Over het keurmerk van De Lieve Tandarts

Het is de missie van bemiddelingsplatform De Lieve Tandarts om heel Nederland weer naar de tandarts te helpen. Uit onderzoek is gebleken dat 3,5 miljoen mensen in Nederland niet of zelden naar de tandarts gaan. Landelijk verbindt De Lieve Tandarts tandartsmijders en lieve tandartsen, onder meer door lieve tandartsen op een positieve manier onder de aandacht te brengen bij iedereen die wegens angst of om praktische redenen niet (meer) regelmatig naar de tandarts gaat. Via www.delievetandarts.nl vinden mensen een lieve tandarts in hun omgeving en wordt ook overstappen gratis geregeld.


Contactgegevens

Tandheelkundig Centrum Elburg

Terbekeweg 53a

8081 KX Elburg

Telefoon: +31 525 68 30 19

E-mailadres: info@tce-kliniek.nl

 

 

De Lieve Tandarts

Jan Henk Nawijn
Telefoon: +31 6 15 29 67 09 

E-mailadres: info@delievetandarts.nl


Blijf op de hoogte

De Lieve Tandarts

Platform voor lieve tandartsen

Raadhuisstraat 2-4

1861 KS Bergen (NH)

info@delievetandarts.nl

Gratis nieuwsbrief ontvangen?Kies je taal


PsyNed is partner van De Lieve Tandarts
psyned is partner van De Lieve Tandarts

Volg ons nu ook op instagram: 

Neem contact op via Whatsapp business: