6 maart 2019 Dag van de tandarts

6 maart is het de Dag van de Tandarts. Wat ons betreft is het de Dag van De Lieve Tandarts. Er zijn heel veel lieve tandartsen in Nederland en die vind je deels op onze website. Heb vertrouwen. Overwin je schroom, neem de stap en meld je nu ook aan (vele honderden gingen je al voor). Check hier het overzicht van tandartsen bij jou in de buurt.


AD Groene Hart 1 december 2018

Over de samenwerking van De Lieve Tandarts met Tandheelkunst

Artikel Friesch Dagblad 20 november 2018

Uitgebreid artikel over de eerste tandartspraktijk in Friesland met het keurmerk De Lieve Tandarts, Ria van der Meer in Surhuisterveen

LIEVE TANDARTS

Zoet voor de patiënt en het gebit

Een bezoek aan de tandarts: voor de één is het een moetje tussen de bedrijven door, voor de ander een ware horrorervaring. Voor de laatste groep patiënten biedt de Lieve Tandarts uitkomst.

Ze krijgt na een behandeling wel eens een knuffel of een doos met gebak, vertelt tandarts Ria van der Meer uit Surhuisterveen. ,,Mensen zijn dan zo dankbaar dat de behandeling pijnloos en rustig is verlopen.”

Vorig jaar kreeg haar praktijk het predicaat Lieve Tandarts. Die titel wordt uitgedeeld door het landelijke bemiddelingsplatform De Lieve Tandarts, dat is opgericht in mei 2017. Van der Meer was de eerste tandarts in Fryslân die het predicaat kreeg.

,,Laatst zat er een imker in de behandelstoel. Van hem kreeg ik na afloop een pot honing. ,,Het is mooi om te zien dat mensen zo blij de deur uitgaan. Dat is voor hen namelijk vaak jaren anders geweest.”

Dat een Lieve tandarts meer in huis moet hebben dan alleen een zachte hand, blijkt als Van der Meer vertelt over haar werkwijze. ,,Met nieuwe patiënten doen we altijd eerst een intakegesprek. We nemen de tijd om de situatie van diegene te bespreken en we zorgen ervoor dat hier een passend behandelingsplan bij komt. Als de patiënt na deze intake meteen een controle wil, dan kan dat. Zo niet, dan maken we een nieuwe afspraak. Tijdens een behandeling nemen we de tijd om aan de patiënt uit te leggen wat er precies gaat gebeuren. We proberen eventuele angsten weg te nemen en door een praatje vooraf voelen veel mensen zich vaak al meer ontspannen.”

Schooltandarts

In haar praktijk heeft Van der Meer ook een psycholoog in dienst die twee keer per maand aanwezig is. Zij werkt met de methode EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing, red.) om de angst van mensen te verminderen. Dat gebeurt door aan de patiënt te vragen aan een nare ervaring bij de tandarts te denken. Ondertussen beweegt de psycholoog met haar vingers van links naar rechts.

Van der Meer: ,,Het is de bedoeling dat de patiënt haar vingers volgt. Door deze techniek slaat het brein de angstige ervaring anders op en is het mogelijk dat de angst vermindert. Deze EMDR-sessies worden opgebouwd totdat de patiënt klaar is voor een behandeling. Mocht die toch nog heel erg beginnen te kokhalzen tijdens een behandeling, dan is er ook een mogelijkheid om te behandelen met lachgas. Na die behandeling krijgen deze mensen vijf minuten lang zuurstof toegediend, zodat ze weer helemaal bij de tijd zijn. Het is dus effectief en veilig.”

Naast dit soort specifiek bedachte behandelmethoden, werkt Van der Meer ook met simpelere technieken: ,,Het is erg belangrijk dat de patiënt de regie houdt. Als hij of zij de hand omhoog doet, dan stoppen we. Daarnaast is mijn regel altijd: zeg wat je doet en doe wat je zegt.”

Kinderen

Van der Meer heeft zich ook gespecialiseerd in het behandelen van kinderen. ,,Ik heb vroeger kindertandheelkunde gestudeerd. Die specialisatie komt ook weer voort uit passie. Ik vind het belangrijk dat kinderen zonder angst naar de tandarts kunnen. Dat scheelt heel wat gedoe in hun latere leven. Een groot deel van angstige volwassenen is namelijk nog steeds bang voor de tandarts, omdat ze vroeger naar de schooltandarts moesten. Veel kinderen hebben pijnlijke behandelingen moeten ondergaan en dat heeft gezorgd voor een blijvende angst. Sowieso heerste er vroeger een ‘niet zeuren, gewoon doen cultuur’. Niet echt bevorderlijk voor kinderen met angst.”

Kinderen krijgen daarom in Van der Meers praktijk te maken met een andere aanpak. ,,Als ze angstig zijn, beginnen we met wensessies. De assistente legt stap voor stap uit wat er tijdens de behandeling allemaal gaat gebeuren. Ook laat zij alle instrumenten zien, die we allemaal namen hebben gegeven. Raceauto en brommer zijn bijvoorbeeld woorden die ons niet onbekend in de oren klinken. Als het kind klaar is voor een daadwerkelijke behandeling, dan zal de assistente daar bij blijven. Ook is de psychologe soms aanwezig, als zij EMDR met het betreffende kind heeft gedaan. Kinderen zien dus bekende gezichten om zich heen en zijn daardoor vaak meer op hun gemak.”

Houdgreep

Een van de patiënten wier leven aanzienlijk minder angstig is geworden door de behandelingen van Lieve Tandarts Van der Meer is de dochter van Ieneke Regensburg. Vijf jaar oud is Iris nu en ze kwam vijf maanden geleden bij deze praktijk.

,,Iris was panisch voor de tandarts door een heel nare ervaring”, vertelt haar moeder. ,,Ze moest tijdens dat tandartsbezoek door vijf man in de houdgreep worden gehouden, zodat ze in de stoel bleef. Toen ze hoorde dat ze weer naar de tandarts moest om gaatjes te vullen, werd ze ontzettend angstig. Ze kon niet meer slapen, had nachtmerries en huilde erg veel. Ik vond het echt verschrikkelijk. Het is erg naar om je dochter zo bang te zien.”

Maar sinds Iris naar de praktijk in Surhuisterveen gaat, is er veel veranderd. ,,Ze vindt het natuurlijk nog steeds niet superleuk, maar het gaat al stukken beter”, zegt haar moeder. ,,We waren nog verbaasd over hoe goed het ging de laatste keer”, vult Van der Meer aan. ,,Tijdens de behandelingen van Iris gebruiken we soms ook speelgoed. Zo telde ze een keer de tandjes van haar beer. Toen ze klaar was, zei ik: ‘Hartstikke goed! Mag ik nu jouw tandjes tellen?’ Ik kon gewoon haar tanden controleren, zonder dat ze in de houdgreep moest worden gehouden.”

Tijd voor verandering

Dat is ook precies het doel van het bemiddelingsplatform De Lieve Tandarts; mensen laten zien dat een rustige, pijnloze behandeling wel mogelijk is. Initiatiefnemer van het platform Jan Henk Nawijn kwam door zijn dochter op het idee om het platform te starten.

,,Onze oudste dochter heeft een verstandelijke beperking. Ze heeft een gevoelige mond en tandartsbezoeken zijn daarom moeilijk. We gingen met haar naar het Academisch Ziekenhuis in Groningen en daar werd ze behandeld door een tandarts die haar vertrouwen kon winnen. Die had echt tijd en aandacht voor haar. Toen we weer in de auto zaten en zei ze tegen me: ,,Lieve tandarts.” Toen wist ik dat ik daar iets mee moest gaan doen. De woorden ‘lieve’ en ‘tandarts’ hoor je normaal gesproken namelijk niet achter elkaar. Het leek me een mooie uitdaging om hier verandering in te brengen”, aldus Nawijn.

Het bemiddelingsplatform brengt patiënten en Lieve Tandartsen gratis bij elkaar. Aan patiënten vertelt het platform dat technieken van de vroegere schooltandartsen tegenwoordig niet meer voorkomen en dat de meeste behandelingen pijnloos kunnen worden uitgevoerd. Zo kan een tandarts bijvoorbeeld de mond voor-verdoven met een zalfje en daarna helemaal verdoven met een prik.

,,Heel veel mensen weten dit niet”, aldus Nawijn. ,,Wij brengen ze hiervan op de hoogte. De keuze om naar een Lieve Tandarts te gaan wordt de patiënt gemakkelijker gemaakt, omdat steeds meer praktijken zich aan willen sluiten bij het platform. Er zijn nu 65 praktijken aangesloten in heel Nederland. Tegen de tijd dat het oud en nieuw is, verwachten we dat het er honderd zijn.”

Onderzoek

Een praktijk krijgt echter niet zomaar het predicaat Lieve Tandarts. Hier gaat flink wat onderzoek aan vooraf. Nawijn: ,,Eerst doen we een vooronderzoek. We kijken hierbij naar de beoordelingen over de praktijk op internet. Als deze positief zijn, dan brengen we een bezoek aan de praktijk. We bekijken onder andere de receptie, behandelkamer, de voorzieningen en de website. Die is erg belangrijk, omdat dit het uithangbord van tandartsen is.”

Daarna volgen nog een vragenlijst en na de intake krijgt een praktijk een cijfer. Dat is wel onderhevig aan veranderingen, want patiënten kunnen nieuwe beoordelingen geven. ,,En wij kunnen soms onverwacht langskomen voor een inspectie. Op deze manier weten we vrijwel zeker dat de patiënt erop kan vertrouwen dat we een goede tandarts aanbevelen”, aldus Nawijn.

Tip

Op alle fronten lijkt het een goede manier om ervoor te zorgen dat mensen weer naar de tandarts gaan. Toch zit angst voor de tandarts vaak erg diep. Een laatste advies? ,,Angst voor de tandarts komt meestal door nare ervaringen in het verleden, maar dat is nu geweest. Neem contact op met een Lieve Tandarts of een tandarts waar je een goed gevoel bij hebt. Het is goed voor de gezondheid, maar ook voor het zelfvertrouwen. Tegenwoordig is er veel informatie over tandartsen op het internet te vinden. De informatie is er dus al, men moet het alleen wel lezen.”

En nog een tip voor ouders met bange kinderen: ,,Zeg nooit ‘Het doet geen pijn hoor!’, tijdens een behandeling”, waarschuwt Nawijn. ,,Dat wekt namelijk het idee dat het wel pijn zou kunnen doen. En wacht niet te lang met een tandartsbezoek. Als je regelmatig gaat, kun je eventuele narigheden herstellen en ergere problemen voorkomen. De behandelingen hiervoor kunnen veelal pijnloos worden uitgevoerd. De tandarts is niet meer zoals vroeger.”

Bron: Friesch Dagblad 20-11-2018 

 


Artikel in het AD, 6 november 2018

Bang voor de tandarts? Kies een Lieve

Artikel over de Lieve Tandarts en Top Dental in het AD 6 november 2018
Artikel over de Lieve Tandarts en Top Dental in het AD 6 november 2018

Interview met Anouk van RTV Drenthe 26-10-2018

Luister het hele gesprek terug door op onderstaande foto te klikken. Start op 41 minuten.

Tandartspraktijk van het jaar nu ook keurmerk De Lieve Tandarts

AD, 23-10-2018

Keurmerk voor Vathorster praktijk voor mensen met tandartsangst

Tandheelkundig Centrum Vathorst heeft het keurmerk van 'De Lieve Tandarts' gekregen. De praktijk van Remco Scheringa (56) is de eerste in Amersfoort die een speciale aanbeveling krijgt voor mensen met tandartsvrees. 


Hoe kom je aan zo'n keurmerk?

We zijn benaderd door Jan Henk Nawijn, de initiatiefnemer. Deze zomer werd onze praktijk uitgeroepen tot 'praktijk van het jaar'. Nawijn benaderde ons daarop en zei dat zijn keurmerk ook niet mocht ontbreken.


Wat maakt uw praktijk dan zo bijzonder?

"Onze praktijk heeft zestien verschillende mondzorgdisciplines en 60 professionals onder één dak. Dat zijn tandartsen, preventieassistentes, implantologen, maar ook een logopediste en een fysiotherapeut die zich specifiek richt op kaakgewrichtsklachten. Ook een kaakchirurg van het Meander Medisch Centrum houdt hier praktijk. De drempel voor die ingrepen wordt zo hopelijk iets minder hoog.''

 

Terug naar het keurmerk, hoe stelt u mensen op hun gemak?

"We nemen ruim de tijd om mensen te spreken. De controle en behandeling zijn altijd aparte afspraken. Deel van de angst is dat mensen niet weten wat er gaat gebeuren, dus we vertellen altijd wat we doen. Daarnaast hebben we voldoende afleidingsmiddelen en mogen mensen hun koptelefoon ophouden.''

Hoe trek je mensen over de streep die niet eens durven te komen?

,,We hopen dat dit keurmerk daarbij gaat helpen. Als mensen echt niet durven, kan het helpen eerst in een spreekkamer te praten, zonder dat de tandarts zijn witte jas aan heeft. Mensen die 20 jaar niet geweest zijn, zullen ervaren dat er echt iets veranderd is. Patiënten werden vroeger pas behandeld als er problemen waren, tegenwoordig werken we preventief en doen we het liefst zo min mogelijk.''

 

Bron: AD

Artikel De Lieve Tandarts Noordhollands Dagblad 10-10-18


Friends4Dents is de nieuwe lieve tandartspraktijk in Noord-Brabant

Rosmalen, 22 augustus 2018

In de zomervakantie heeft ook de prachtige tandartspraktijk van Mijanou en Roger van Meerwijk zich aangesloten bij De Lieve Tandarts.  Een vooruitstrevende praktijk met 3 vestigingen, in Rosmalen, Den Dungen en Maasdonk (Geffen).
Je vindt er alles-onder-één-dak. Specialisaties als implantologie, orthodontie, parodontologie, endodontologie en gnathologie zijn volledig geïntegreerd met de algemene en kindertandheelkunde. Daarnaast is Friends4Dents gespecialiseerd in snurk en apneu behandeling! De vormgeving en inrichting van de drie vestigingen is volledig klantgericht en bedoeld om jou als patiënt op je gemak te stellen. Bekijk de presentatie van Den Dungen hier. De lieve tandarts in Rosmalen vind je hier. De vestiging in Maasdonk/Geffen vind je op deze pagina.


Ermelo heeft nu ook een lieve tandarts

Ermelo, 12 juli 2018

Tandartsenpraktijk de Witte van Selma Uijlenbroek-de Witte heeft ons keurmerk gekregen. Gefeliciteerd!

Enkele kenmerken van deze kleurrijke tandartsenpraktijk in Ermelo zijn:


Tandheelkunst krijgt Keurmerk De Lieve Tandarts

Woerden-Vleuten-Gorinchem, 5 juli 2018

Tandheelkunst met vestigingen in Woerden, Vleuten en Gorinchem krijgt het keurmerk van De Lieve Tandarts. We zijn bijzonder verheugd over deze samenwerking. Een prachtige praktijk met heel veel extra's voor de patiënt, zoals de 7 beloftes. Check alvast welke beloftes Tandheelkunst doet aan zijn klanten: https://www.tandheelkunst.nl/de-7-beloftes/

Tandheelkunst en De Lieve Tandarts, de 7 beloftes
Tandheelkunst aangesloten bij platform De Lieve Tandarts

Mondzorg Teakhout op de Radio over de Lieve Tandarts

Zaandam, 5 juli 2018

Leuk radio-interview op RTV Zaanstreek met Susanne den Brave, praktijkhouder van Mondzorg Teakhout, onze lieve tandarts in Zaandam. Je vindt het volledige interview hier.

Susanne den Brave, praktijkhouder Mondzorg Teakhout Zaandam
Susanne den Brave, praktijkhouder Mondzorg Teakhout Zaandam

Amalia Kliniek is de nieuwe lieve tandarts in Kerkrade

Kerkrade, 27 juni 2018
De lieve tandarts in Kerkrade is de Amalia Kliniek. We zijn trots op deze nieuwe tandarts met ons keurmerk! Alle tandheelkundige behandelingen zijn er mogelijk en zijn gericht op preventie. Het team is gespecialiseerd in de behandeling van angstige patiënten en onwennige kinderen door coaching. Je kunt er ook terecht voor implantaten, protheses, esthetische tandheelkunde en in het uiterste geval een behandeling onder narcose. Maak hier kennis met het gedreven team.

De lieve tandarts in Kerkrade - Amalia Kliniek
De nieuwe lieve tandarts in Kerkrade - Amalia KliniekNieuwe lieve tandarts in Elburg

Elburg, 8 juni 2018

Tandheelkundig Centrum Elburg (Terbekeweg 53a) heeft sinds kort het keurmerk van Platform De Lieve Tandarts. Daarmee onderscheiden ze zich o.m. op het gebied van patiëntvriendelijkheid, pijnloos behandelen en moderne behandeltechnieken. De sfeer in de tandartspraktijk is open en ontspannen. Je kunt er terecht voor een standaardbehandeling, maar ook voor een implantaat of esthetische tandheelkunde. In bijzondere gevallen kun je ook onder narcose behandeld worden. 

 


Simone Hackenitz eerste zelfstandige 'lieve' mondhygiëniste

Heiloo, 24 mei 2018

De eerste zelfstandige mondhygiënist in Nederland heeft het keurmerk van De Lieve Tandarts ontvangen. Simone Hackenitz heeft al jaren ervaring met het behandelen van angstige patiënten. Niet alleen kinderen weten de weg te vinden naar haar mondzorgpraktijk, maar ook ouderen en mensen met een verstandelijke beperking. In sommige gevallen bezoekt Simone haar patiënten thuis om ze te helpen. Check delievemondhygienist.nl voor meer informatie.


Mondzorg De Kleine Wetering Amsterdam-Buitenveldert

Amsterdam, 16 mei 2018

De nieuwe lieve tandarts in Amsterdam-Buitenveldert is Mondzorg De Kleine Wetering.  Een gloednieuwe mondzorg- en tandartspraktijk met de modernste behandelmethodes en apparatuur. Pijnloos gebit reinigen met de nieuwste Airflow Prophylaxis Master, alle aandacht en expertise aanwezig voor de behandeling van angstige patiënten. Check ook hun pagina op deze site.


Mondzorg Teakhout Zaandam

Zaandam, 14 mei 2018

Mondzorg Teakhout in Zaandam is de nieuwe 'lieve' tandartspraktijk in Zaandam. Een jong, gemotiveerd team met veel kwaliteiten:

  • Ruime ervaring met de behandeling van kinderen en angstige patiënten
  • Indien nodig behandeling thuis met een mobiele unit 
  • Transparant over behandeling en kosten
  • Behandeling ook ’s avonds en in het weekend mogelijk
  •  De betaling wordt direct met de zorgverzekering geregeld als u een tandartsverzekering heeft
  • Ouderbijeenkomsten op basisscholen en peuterspeelzalen mogelijk. Zie ook de pagina over Mondzorg Teakhout

Alexia Kliniek eerste lieve tandarts van Limburg

30 april 2018

De Alexia Kliniek is de eerste tandartsenpraktijk in Limburg met het keurmerk van De Lieve Tandarts. 

 

De Alexia Kliniek met vestigingen in Echt, Weert en Roermond is vanaf heden gerechtigd het keurmerk van De Lieve Tandarts te voeren. De tandartspraktijken werden bekroond met een prachtig gemiddeld beoordelingscijfer van 9,1.  


Praktijkeigenaren Richard Reinders en Peter Spijkers stellen alles in het werk om hun patiënten met een glimlach  weer naar huis te laten gaan.  Ze geven paar voorbeelden  van reacties van patiënten:

• “Goede middag, mijn eerste behandeling gehad in Echt bij tandarts Bettina Ibold en assistent, zeer geduldig hele fijne uitleg tijdens de behandeling! Nemen de tijd. Blij dat ik deze tandarts heb gevonden..” (Marc)

• "Vandaag geholpen bij Alexia Kliniek in Weert.  Ben geholpen door tandarts Bülent Göktürk en assistente (sry ben de naam kwijt ); wat een SUPER, goede, aardige en vooral geduldige tandarts!!! Nogmaals heel erg bedankt !!" (Patrick)

 

KETENS

In een tijd waarin tandartspraktijken vaak overgenomen worden en als investering worden beschouwd dreigen de klanten het onderspit te delven. Kleine dorpstandartsen verdwijnen vanwege het uitgeklede vergoedingenstelsel in combinatie met hoge investeringen, de ingewikkelde wet – en regelgeving en de inhoudelijke specialismen. Overnames door ketens die omzet en productie hoog in het vaandel hebben staan dreigen daarmee het belang van de patiënt ondergeschikt te maken. Vaak heb je geen vaste tandarts meer en ook de gesproken taal blijkt een belemmering om naar de tandarts te gaan.  

 

“DENTAAL ZIEKENHUIS”

Toch kan efficiënt werken op een grotere schaal goed samen gaan met veel persoonlijke aandacht. Peter Spijkers: “Ook al zijn we zeker geen kleine instelling, we zien het als onze missie om patiënten alle tijd en aandacht te geven. We richten ons met name op kinderen en volwassenen die wat extra hulp kunnen gebruiken als ze naar de tandarts gaan. Wij bieden angstbegeleiding aan die heel succesvol is, zoals door middel van EMDR. Daarnaast gebruiken we speelsessies voor kinderen om hen langzaam te laten wennen aan de tandarts en hebben we een logopedist in huis. 
We krijgen dan ook elke week veel aanmeldingen van nieuwe patiënten.”  

Peter voorziet een toekomst met dentale ziekenhuizen, waarin alles qua behandelingen kan en er veel aangeboden wordt aan andere zorg onder hetzelfde dak.  
“Een dentaal ziekenhuis is een plek waar je voor alles terecht kunt zonder dat het minder persoonlijk wordt. De kern is dat je een tandarts krijgt waar je levenslang bij zit. Als het nodig blijkt stap je voor een behandeling even over naar een specialist in de volgende behandelkamer. Of deze kijkt meteen even mee omdat die er toch is. Doordat ze specialistische handelingen veelvuldig uitvoeren zijn ze daarin de beste geworden. We maken efficiënt gebruik van ruimte, middelen en materiaal waardoor we de kosten voor de patiënt beperken. Uiteraard altijd met de modernste technieken, zoals de laatste innovatie in de praktijk: 3D printen van kronen tot en met gebitsprotheses.”

 

DE LIEVE TANDARTS 
De Lieve Tandarts is een bemiddelingsplatform voor lieve tandartsen. Patiënten hebben vaak geen kennis van de klantvriendelijkheid van tandartsen en andere behandelaars in een mondzorgpraktijk. Platform De Lieve Tandarts brengt daar verandering in door op haar website alle lieve tandartsen in Nederland een plek te geven. Zo wordt de stap voor velen om weer naar de tandarts te gaan een stuk eenvoudiger.

 

Je vindt de Alexia Kliniek in Echt op deze pagina. De vestiging in Weert vind je hier. Klik voor de lieve tandarts in Roermond op deze pagina.


De Lieve Tandarts in De Tandartspraktijk

interview met De Lieve Tandarts in de TP van april 2018
artikel over De Lieve Tandarts in de TP van april 2018

25 april 2018
In januari kwam Frank van Wijck naar Bergen voor een interview met Jan Henk voor de TP (De Tandartspraktijk). Het resultaat is een groot artikel dat verschijnt in de apriluitgave van de TP.  Het vakblad wordt deze week toegestuurd aan alle tandartspraktijken in Nederland. Lees hier de online-versie van het artikel in De Tandartspraktijk over De Lieve Tandarts.


van Steendelaar tandartsen in Zeist

9 april 2018

Van Steendelaar tandartsen uit Zeist heeft het keurmerk Lieve Tandarts gekregen. Je kunt er terecht voor bijna alle behandelingen, ook voor cosmetische tandheelkunde. De praktijk is bijzonder geschikt voor wie het lastig vindt om naar de tandarts te gaan. Je hebt altijd je eigen behandelaar en je kunt er eventueel een roesje krijgen met lachgas. Meld je hier aan. 


Lieve Tandarts MeetUp!  29-9-2018

27 maart 2018

Lieve Tandarts Meetup! 29 september 2018 in Bergen NH.

De allereerste Lieve Tandarts-MeetUp voor tandartsen met het keurmerk van De Lieve Tandarts, genodigden en studenten.


 

Het interactieve programma bestaat onder meer uit:

• Onderzoek: kennisdeling

• Update activiteiten platform De Lieve Tandarts

• Onze toekomst/missie

• Speeddating: maak kennis met andere lieve tandartsen en leer van elkaar

• The Pitch: hoe presenteer je jezelf en je praktijk op video, social media en in de pers?

• Comfort talk: wat kunnen we doen aan angstbestrijding?

• Tandartsen aan het woord

Dit evenement is gratis toegankelijk voor lieve tandartsen en maximaal 2 genodigden per tandartspraktijk. Studenten tandheelkunde kunnen ook een ticket reserveren. 

Voorovernachting in Bergen

Vraag ons naar de mogelijkheden voor een overnachting van 28 op 29 september 2018. Voor wie in Bergen verblijft, hebben we op vrijdagavond een kennismakingsborrel in Fabels in Bergen.

Over de locatie

De oude Ruïnekerk in Bergen is een prachtig stukje geschiedenis in het gezellige Noord-Hollandse Bergen. Binnen verrast de Ruïnekerk met zowel de inrichting als de indrukwekkende ruimte. 

Reserveer nu alvast je kaarten. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

 

(alleen toegankelijk voor genodigden)


Persbericht Tandartspraktijk Tilburg

8 maart 2018

Persbericht Tandartspraktijk Tilburg

 

Persoonlijke aandacht en alles onder een dak

 

Tandartspraktijk Tilburg  is vanaf nu gerechtigd het keurmerk van De Lieve Tandarts te voeren. De beide vestigingen aan de Hoefstraat (Centrum) en  Bijsterveldenlaan (Reeshof) werden extern beoordeeld met een prachtig gemiddelde van 9,1.  

 

Praktijkeigenaar Frosja Spijkers is al 15 jaar tandarts en stelt alles in het werk om haar patiënten met een glimlach  weer naar huis te laten gaan.  Ze geeft een paar recente voorbeelden  van reacties van patiënten:

• “Ze zijn echt met je bezig en denken met je mee over de mogelijkheden.”(Thomas Couwenberg) 

• “Geweldig vriendelijke mensen die je echt op je gemak stellen”(Xhafer Bytyci)

• “Ik ben zeer tevreden met deze tandarts. Fijn behandeld en bovendien heel klantvriendelijk!” (Paul van Helvoirt)

 

KETENS

In een tijd waarin tandartspraktijken vaak overgenomen worden en als investering worden beschouwd dreigt de klant in veel gevallen geen koning meer te zijn. Frosja zegt: “De kleine dorpstandarts heeft het lastig vanwege het uitgeklede vergoedingenstelsel in combinatie met hoge investeringen, wet – en regelgeving en de inhoudelijke specialismen. Daar springen clubs op in die omzet en productie hoog in het vaandel hebben staan en daarmee het belang van de patiënt ondergeschikt dreigen te maken. Een vaste tandarts heb je blijkbaar niet meer en ook taal blijkt een veel gehoorde opmerking van de 70 patiënten per week die naar ons overstappen.” 

Frosja vervolgt: “Efficiënt werken op een grotere schaal kan best samen gaan met veel persoonlijke belangstelling. Wij maken dat dagelijks waar. Natuurlijk zijn wij ook maar mensen, maar het is onze missie om patiënten alle tijd en aandacht te geven. Onze praktijk is er voor iedereen van 2 tot 102 jaar oud en komt zelfs aan huis. Wij bieden angstbegeleiding aan middels zeer succesvolle EMDR, maar ook speelsessies voor kinderen, diëtetiek en logopedie”.  

 

“DENTAAL ZIEKENHUIS”

Peter Spijkers, mede-eigenaar van Tandartspraktijk Tilburg, voorziet een toekomst met dentale ziekenhuizen, waarin alles qua behandelingen kan en er veel aangeboden wordt aan andere zorg onder hetzelfde dak.  

“Een dentaal ziekenhuis is een plek waar je voor alles terecht kunt zonder dat het minder persoonlijk wordt. De kern is dat je een tandarts krijgt waar je levenslang bij zit. Als het nodig blijkt stap je voor een behandeling even over naar een specialist in de volgende behandelkamer. Of deze kijkt meteen even mee omdat die er toch is. Doordat ze specialistische handelingen veelvuldig uitvoeren zijn ze daarin de beste geworden. We maken efficiënt gebruik van ruimte, middelen en materiaal waardoor we de kosten voor de patiënt beperken. Uiteraard altijd met de modernste technieken, zoals de laatste innovatie in de praktijk: 3D printen van kronen tot en met gebitsprotheses.”

 

Bang voor de tandarts

Frosja vertelt dat ze veel angstige patiënten weet te helpen. “Ik neem tijd om naar mensen en hun angsten te luisteren. Zit er een angst te diep, gaan we eerst met de angstcoach aan de slag. Ik zal de mensen altijd rustig behandelen en veel uitleg geven over wat ik doe. Merk ik dat mensen het spannend vinden en even tijd nodig hebben stop ik en nemen we even pauze. Ik ga respectvol met mensen om en probeer ook ruimte te creëren voor een grapje en een informele omgang. Ik ben lief voor kinderen, ook zij komen graag bij mij op controle.”

 

 

DE LIEVE TANDARTS 

De Lieve Tandarts is een bemiddelingsplatform voor lieve tandartsen. Patiënten hebben vaak geen kennis van de klantvriendelijkheid van tandartsen en andere behandelaars in een mondzorgpraktijk. Platform De Lieve Tandarts brengt daar verandering in. 

 

Meer informatie over het keurmerk De Lieve Tandarts is te vinden op https://www.delievetandarts.nl/lieve-tandarts-tilburg/

 


Oproep aan lieve tandartsen

23 februari 2018
Video - oproep aan alle lieve tandartsen in Nederland. Op het strand van Bergen aan Zee is dit filmpje opgenomen. Het is bedoeld als oproep aan tandartsen die zich aangesproken voelen door de missie van bemiddelingsplatform De Lieve Tandarts.
Al honderden patiënten hebben de afgelopen 6 maanden hun weg weten te vinden naar een tandarts met het keurmerk "Lieve Tandarts". Kijk op de pagina voor lieve tandartsen.


Persbericht tandartsen in Amsterdam

Persbericht AMSTERDAM De Lieve Tandarts, 22 februari 2018

Lieve Tandartsen met een verhaal - “Er zit een mens in de stoel, niet alleen een gebit.”

In Amsterdam zijn 6 tandartspraktijken met het keurmerk van De Lieve Tandarts. Bemiddelingsplatform De Lieve Tandarts geeft hiermee erkenning aan praktijken waar de tandarts en andere medewerkers extra aandacht en geduld hebben voor elke patiënt. Tegelijkertijd verlaagt het platform voor lieve tandartsen de drempel om naar de tandarts te gaan of om over te stappen naar een lieve tandarts. Thomas Rietrae, eigenaar van de Lassus-tandartsengroep, en Hafid Tazi van tandartspraktijk Tazi zijn tandartsen die zich sinds kort Lieve Tandarts mogen noemen. Zij vertellen het inspirerende verhaal van hun leven en hun beweegredenen om altijd het belang van hun patiënten voorop te stellen.

Het hoofddoel van De Lieve Tandarts is duidelijk: meer mensen naar de tandarts. Door praktijken van een keurmerk te voorzien en hen een positief podium te geven, onder meer via delievetandarts.nl en social media, komt er meer aandacht voor het belang van tandartsbezoeken en goede mondgezondheid. Op de kwaliteit ziet het platform streng toe: een tandarts moet de benaming lief echt verdienen. “Thomas en Hafid passen ieder op hun eigen, originele wijze met hun prachtige mondzorginitiatieven perfect in ons concept”, aldus Jan Henk Nawijn.

 

Thomas: “We kunnen nog wat leren van de horeca”

Thomas Rietrae werkte als student tandheelkunde een aantal jaren in de bediening in een restaurant van Gijsbert Bianchi. Dat gaf hem het inzicht dat tandartsen en de medische wereld in het algemeen nog heel veel kunnen leren van de hospitality-branche. “Service betekent dat je zorgt voor zo’n perfecte ervaring dat de klant graag bij je terugkomt”, vat hij het samen. “Zo moet dat ook in de zorg zijn.”

Tijdens zijn studie werd Thomas erg ziek en zijn leven hing aan een zijden draadje. Dankzij de juiste, effectieve behandeling en door keihard te vechten wist hij erboven op te komen. Op de dag dat Thomas zijn bul ontving kreeg hij door een toevallige samenloop van nare en fijne omstandigheden de sleutel van zijn eerste tandartspraktijk. Deze praktijk werd hem gegund door de weduwe van Dennis Verhoeven, een tandarts die in 2005 was verongelukt in de Himalaya. Vanuit zijn eigen, persoonlijke ervaring ziet Thomas de tandarts als een dienstverlener die zorg moet bieden. “Je wilt aandacht, sfeer en vriendelijkheid. Er zit een mens in de stoel, niet alleen een gebit. Volg je intuïtie en je hart. Deel wijsheid en liefde, over het vak en voor het leven.”

 

Hafid Tazi studeerde in Parijs en heeft inmiddels al jaren een goedlopende tandartspraktijk in Amsterdam-Noord

Vanwege zijn Marokkaanse afkomst en het contact dat hij zijn hele leven lang al onderhoudt met mensen met uit verschillende landen en culturen, weet hij Amsterdammers uit alle bevolkingsgroepen te bereiken. Bijzonder daarin is dat er in de praktijk in 7 verschillende talen wordt gecommuniceerd.

 Hafid: “Dankzij de camera kijkt de patiënt met ons mee”

Hafid heeft een bijzondere, open praktijk gecreëerd en een eigen methode gevonden om weifelende patiënten over hun schroom of angst voor de tandarts heen te helpen. Eén manier waarop hij dit bereikt is door de open behandelruimte waar veel patiënten tegelijk behandeld worden. Dat  geeft patiënten meer rust dan kleine, gesloten ruimtes. “Ik heb gekozen voor ronde vormen en veel pastelkleuren in de vloer, wanden en meubilair. Die zorgen ervoor dat de patiënt de indruk krijgt dat hij of zij niet bij de tandarts zit”, vertelt Hafid. “We dragen ook geen steriel, klinisch uniform. Daarnaast kiezen we voor de directe benadering met een live videocamera: met een intra-orale camera worden de weefselstructuren van de mondholte geprojecteerd op een scherm voor de patiënt op de tandartsstoel. De patiënt ziet een duidelijk beeld van wat hoe de mond er voor en na de behandeling uitziet. De acceptatie van de vervolgbehandelingen wordt hierdoor vergemakkelijkt en de genezing potentieel verhoogd. Uit onderzoek is gebleken dat hoe meer de patiënt mondaandoeningen op beeld ziet en hoe meer de patiënt ervanaf weet, hoe hoger de kans op genezing is.”

 

ONDERZOEK


Uit onderzoek (CBS) blijkt dat 800.000 Nederlanders niet meer naar de tandarts omdat ze bang zijn. Nog eens miljoenen anderen mijden regelmatige tandheelkundige zorg vanwege een mogelijk pijnlijke behandeling terwijl dat in 99% van de gevallen niet meer zo is. Een andere reden om de tandarts te mijden is onwetendheid over de tandartsverzekering en dat een tandartsbezoek in de meeste gevallen niets kost. Kinderen tot 18 jaar betalen voor de meeste tandartsbehandelingen niets, ongeacht of hun ouders een tandartsverzekering hebben afgesloten.

 

OVER DE LIEVE TANDARTS 


De Lieve Tandarts is een bemiddelingsplatform dat (nieuwe) patiënten en klantvriendelijke 'lieve' tandartsen bij elkaar brengt door online direct en slim te bemiddelen. De meeste tandartsen zijn lief voor hun patiënten zonder het te beseffen. Potentiële nieuwe patiënten hebben vaak geen kennis van de klantvriendelijkheid van tandartsen en andere behandelaars in een mondzorgpraktijk. Platform De Lieve Tandarts brengt daar verandering in. Het platform is doorgaans op zoek naar nieuwe lieve tandartsen en streeft naar nauwe samenwerking met de CBT’s om diens wachtlijsten te bekorten.

 

“De missie van platform De Lieve Tandarts is zoveel mogelijk mensen naar de tandarts en/of mondhygiënist te laten gaan. Met het in kaart brengen van de lieve tandartsen in heel Nederland maken we de beste, klantvriendelijkste tandartspraktijken zichtbaar”, aldus Jan Henk Nawijn, initiatiefnemer van De Lieve Tandarts. “Zo verminderen of verdwijnen mogelijke obstakels die mensen bij een tandartsbezoek hebben. Patiënten hebben vervolgens geen reden om langere tijd niet naar de tandarts te gaan.” 

De Lieve Tandarts brengt ook veel teweeg bij patiënten die niet direct angstig zijn, maar met tegenzin naar de tandarts gaan. “Het keurmerk brengt sommigen ertoe nog eens goed te overwegen of ze bij hun eigen tandarts wel op hun plek zijn. Stel dat je een slechte relatie met je tandarts hebt, dan is het niet vanzelfsprekend zomaar over te stappen. Met ons platform halen we ook die drempel weg. Bij een nieuwe, lieve tandarts weet je immers dat het er eerlijk aan toe gaat en dat de kwaliteit gewaarborgd is als je de overstap waagt.”

Een overzicht van alle tandartsen met het keurmerk De Lieve Tandarts is te vinden op www.delievetandarts.nl.

tandarts Hafid Tazi foto
Tandarts Hafid Tazi (rechts)

Lieve Tandarts in Tilburg aan boord

21 februari 2018
Tandartspraktijk Tilburg is met twee vestigingen in Tilburg de nieuwe tandartspraktijk in Noord-Brabant met het keurmerk "Lieve Tandarts". We zijn er best trots op dat we deze tandartspraktijk die al jarenlang specialist is in de begeleiding en behandeling van angstige patiënten mogen toevoegen op ons platform. Je kunt binnen de praktijk EMDR- coaching krijgen om weer naar de tandarts te gaan. Er zijn ruime openingstijden, ook op zaterdagen en ' s avonds en voor kinderen zijn er speciale speel- en wen-sessies. Ook diëtisten en logopedisten maken deel uit van het integrale behandelingsteam van Tandartspraktijk Tilburg. Je vindt de vestigingen aan de Hoefstraat (centrum) en in Reeshof (Bijsterveldenlaan). Meld je aan via deze pagina. 


Tandartspraktijk Tazi is de nieuwe lieve tandarts in Amsterdam-Noord

praktijkruimte van tandarts Tazi in Amsterdam-Noord
de lichte, open praktijk van tandarts Tazi in Amsterdam-Noord

14 februari 2018

We zijn er trots op te kunnen melden dat we er in Amsterdam-Noord een lieve tandartspraktijk bij hebben! Het team van tandarts Hafid Tazi werkt op een gloednieuwe locatie aan de Klaprozenweg, vlakbij de hippe NDSM-werf. De behandelruimte is geheel open. Dat is heel bewust zo gebouwd, naar Amerikaans voorbeeld. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat angstige patiënten het prettig vinden behandeld te worden tussen anderen. Dat stelt hen op hun gemak. Verder vallen de ronde vormen op en de pastelkleuren die je overal aantreft. De behandelaars lopen allemaal in gewone, vrolijke kleding rond. Dus niet in tandartsuniform. Er is veel aandacht voor jou als patiënt. Er worden heel succesvol behandelstrategieën toegepast voor wie bang is voor de tandarts. Men gebruikt een live videocamera en er is veel afleiding d.m.v. de beeldschermen bij de behandelstoel. Er worden maar liefst 7 talen gesproken! Meer informatie over tandarts Tazi vind je hier


Het nationale tandartsonderzoek

31 januari 2018
We willen graag met jullie hulp meer inzicht krijgen in alles rondom mondzorg en tandartsbezoek. Daarom zijn we vandaag gestart met het nationale tandartsonderzoek 2018. Daarin staat de patiënt centraal. Je kunt een Bol.com bon winnen van 50 euro. Doe je mee? Kijk dan op deze pagina.


Tandartsenpraktijk Alexander Rotterdam

team Tandartsenpraktijk Alexander Rotterdam
lieve tandarts Tandartsenpraktijk Alexander Rotterdam

Rotterdam, 31 januari 2018

Tandartsenpraktijk Alexander is de nieuwe lieve tandarts in Rotterdam.  Ze vinden dat iedereen recht heeft op betaalbare tandheelkundige zorg en zijn dan ook heel toegankelijk. "Wij vinden  dat iedereen recht heeft op een mooie lach. Lachen is immers leven!" We zijn dan ook heel trots dat het team van Jamshed, Quais, Aline en Shanna meedoet met ons initiatief en de doelstelling om zoveel mogelijk mensen (weer) naar de tandarts te laten gaan.
Jamshed treedt regelmatig op in de meest uiteenlopende informatieve en grappige video's. Superblij presenteren we dan ook graag de eerste lieve videotandarts! Check https://www.delievetandarts.nl/lieve-tandartspraktijk-alexander-rotterdam/


Tandarts Grinberg Den Haag

Hier vind je je leive tandarts in Den Haag. GrinBerg
Tandartspraktijk Grinberg Den Haag

Den Haag, 31 januari 2018
Tandartspraktijk Grinberg is een bijzonder klantvriendelijke praktijk aan de Beeklaan in Den Haag. Je kunt er terecht voor een compleet pakket aan kwalitatief hoogwaardige tandheelkundige zorg. Je krijgt 'zorg op maat' waarbij rekening wordt gehouden met je persoonlijke financiële situatie. Verdoven gebeurt zonder dat je er iets van voelt op electronische wijze. Vraag als je angstig bent naar tandarts Oksana. Meer informatie vind je hier.


Tandarts TopDental Volendam doet mee!

lieve tandarts in Volendam TopDental, Stephanie Haagedoorn
tandarts Volendam TopDental, Stephanie Haagedoorn

Volendam, 30 januari 2018

We zijn supertrots dat in Volendam een Toptandarts als Topdental meedoet met De Lieve Tandarts.
Ze scoren hele hoge klantwaarderingscijfers en de praktijk groeit enorm. Dit alles dankzij het kleine, professionele team van tandarts Stephanie Haagedoorn. Je vindt haar vermelding op onze website op deze pagina van de lieve tandarts Volendam. 


18 januari 2018

Je beste goede voornemen voor 2018? Een bezoek aan de tandarts! Voorkom problemen in je mond met mogelijke gevolgen voor je lichamelijke gezondheid.

Ben je al een tijdje niet meer geweest, bijvoorbeeld omdat je angstig bent? Of wil je overstappen omdat je niet tevreden bent? Kies dan voor een lieve tandarts bij jou in de buurt. Meld je nu makkelijk en snel aan via deze zoekpagina.


Mondzorg Lamoraal Egmond aan den Hoef

Egmond, 18 januari 2018

Mondzorg Lamoraal in Egmond aan den Hoef heeft het keurmerk Lieve Tandarts ontvangen. Deze moderne, frisse en gezellige praktijk van Pim en Yvonne Duijker is al decennialang een bekende mondzorgpraktijk in de Egmonden. Ook patiënten van verder weg zijn van harte welkom. 

 

De mens staat centraal, en alle zorg is erop gericht je gezond te maken en te houden. Wie angstig is krijgt meer tijd en aandacht, dat is vanzelfsprekend. Mocht je nog aarzelen over je goede voornemen: nu is het het de tijd om de stap naar deze lieve tandarts te maken! Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op deze pagina.


16 januari 2018

Leuke posting van een toevallige voorbijganger in Leeuwarden. Henk zag het bord van Tandartspraktijk van der Lee en maakte er een lief berichtje over.... meer

Van Leeuwen Tandartsen Leiden

12 januari 2018

In Leiden is van Leeuwen Tandartsen de eerste tandartspraktijk met het keurmerk van De Lieve Tandarts. Fred is een hele bijzondere tandarts die zelf opgroeide in een tandartsgezin en desondanks zelf angstig werd voor de tandarts. Als ervaringsdeskundige is hij de beste tandarts die je kunt treffen als je bang bent om naar de tandarts te gaan. Fred heeft een kundig en deskundig team om zich heen verzameld dat net als hij klantvriendelijkheid hoog in het vaandel heeft. Open voor iedereen die op zoek is naar een goede, lieve tandartspraktijk. Lees meer en meld je hier rechtstreeks aan. 


Praktijk 257/Beautydent Rotterdam

11 januari 2018

De eerste tandartspraktijk in Rotterdam met het keurmerk Lieve Tandarts is Praktijk 257/Beautydent aan de Bergweg. Een familiepraktijk met een lange traditie die momenteel gerund wordt door de zussen Paula en Victoria van Oudheusden. Er heerst een ongedwongen, open sfeer en alles wordt in het werk gesteld je op je gemak te laten voelen. In de praktijk wordt veel waarde gehecht aan vertrouwen en de persoonlijke relatie tussen de zorgverlener en de patiënt.Ook als je angstig bent, ben je van harte welkom voor een vrijblijvende kennismaking. Pijnloos behandelen is mogelijk. Dus, wat let je? Kijk snel op deze pagina en maak direct een afspraak of neem contact met ons op. 


Veel kinderen A'dam niet naar de tandarts

7 januari 2018

23% van de kinderen in Amsterdam gaat niet naar de tandarts. Ook omdat de ouders niet weten dat het niets kost. Check onze site om een lieve tandarts te vinden en onderstaand filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=eJGytWOubnk


Tandarts Plantage Middenlaan Amsterdam

2 januari 2018

Tandartspraktijk Plantage Middenlaan in Amsterdam biedt je alles wat je van een lieve tandarts mag verwachten. Je krijgt een uitgebreid intakegesprek van 40 minuten waarin je samen met de tandarts een behandelplan opstelt. Angstige patiënten krijgen uiteraard alle aandacht en tijd die nodig is. Daarnaast kan je ook terecht voor esthetische behandelingen, zoals facings. De specialisten van Tandartspraktijk Plantage Middenlaan doen er alles aan om uw gebit gezond te maken én te houden. Kijk hier voor meer informatie en om je aan te melden.


2 januari 2018

Het eenvoudigste goede voornemen... .. is de stap naar een lieve tandarts. Ben je angstig?
Lees hier het verhaal van Susanne. Meld je zelf ook gratis aan en vind de tandarts die bij je past op bemiddelingsplatform De Lieve Tandarts.


28 december 2017

De hipste en coolste tandartspraktijk die wij kennen is de Lassustandarts aan de Keizersgracht 132 in Amsterdam. Een moderne praktijk in een statig grachtenpand die er prachtig uitziet en gebruik maakt van nieuwste technieken. Ze doen er alles aan om jou weer een stralende lach te bezorgen. Of je nu bang bent voor de tandarts of gewoon op zoek bent naar een hele nieuwe look, jij staat centraal en er wordt samen met jou een plan gemaakt hoe je het best geholpen kunt worden. En, niet te vergeten: ook deze praktijk van Lassustandartsen is 7 dagen per week geopend! 

Meer weten of je snel aanmelden? Check de pagina van Lassus Keizersgracht hier


27 december 2017

Ook goede voornemens voor het nieuwe jaar? Mocht je al een tijdje niet meer naar de tandarts gaan weten wij wel een goede... 

Lees hier het succesverhaal van Melissa. Haar is het gelukt. Doe jij ook mee? App ons met je vragen.


21 december 2017

Ook in Leiden, Rotterdam en Den Haag hebben we de eerste lieve tandartsen gevonden die inmiddels ons keurmerk hebben ontvangen! Check van Leeuwen Tandartsen in Leiden, Praktijk257/Beauty Dent Rotterdam en Tandbewust in Den Haag via onze zoekpagina.

Tandarts Loes in Groningen doet mee


19 december 2017

De eerste tandartspraktijk in de stad Groningen met het keurmerk "De Lieve Tandarts" is van Tandarts Loes. De visie van deze lieve tandartspraktijk is: "Prettige begeleiding door vaste vakkundige behandelaars, gericht op preventie", wat zich uit in een prima patiëntenbeoordeling op klantvriendelijkheid. Als je angstig bent word je stapje voor stapje begeleid. Ook als je wilt overstappen ben je natuurlijk van harte welkom bij deze tandarts, met een moderne praktijk gevestigd in het historische Noorderbadgebouw. Meld je dit jaar nog aan. Kijk op deze pagina voor alle informatie.


Tandbewust - de lieve tandarts Den Haag

19 december 2017
Ook in Den Haag hebben we er een superlieve tandarts bij! Tandartspraktijk Tandbewust bestaat uit een fijn team met een ruime ervaring met angstige patiënten en heel veel aandacht voor kinderen. Alles is gericht op preventie, zodat het steeds makkelijker wordt om naar de tandarts te gaan. Het doel is om je gebit gezond en mooi te houden. Als patiënt sta je centraal, wordt er goed naar je geluisterd en in overleg met jou het passende behandelplan gemaakt. 

Woon je in Den Haag of in de omgeving en zoek je een lieve tandarts? Aarzel niet langer en maak de stap naar Tandbewust. Vind hier alle informatie over Tandbewust.


Tandarts Lassus Amsterdam

18 december 2017

Een tandartspraktijk die 7 dagen per week open is? En meestal ook 's avonds? Je vindt deze lieve tandarts in Amsterdam aan de Lassusstraat. Je kunt er terecht voor alle gewone tandheelkundige behandelingen, maar ook voor facings en implantaten. De praktijk is helemaal ingesteld op de behandeling van angstige patiënten en mensen die al lang niet meer naar de tandarts zijn geweest. Neem de stap en meld je aan!

Meer informatie? Klik dan hier.


Tandartspraktijk De Liefde Amsterdam

15 december 2017

Goed nieuws. We maken een droomstart in Amsterdam! De eerste tandartspraktijk die meedoet en de belichaming is van onze missie, is Tandartspraktijk De Liefde. What's in a name?

Een prachtig team met passie voor het vak. Ze hebben de volgende doelen voor ogen: mensen blij maken, mensen beter maken en mensen mooi maken. Ze kiezen daarvoor de holistische benadering, altijd persoonlijk en werkend met verantwoorde materialen. 

Ook al ben je angstig, bij Tandartspraktijk De Liefde voel je je snel op je gemak! Kijk hier voor meer informatie of bekijk het filmpje. 


13 december 2017

Wauw! Dit kwamen we vanmiddag tegen. Wat een inspirerende video! https://youtu.be/xZF4DNw40pI


1 december 2017

In Breda is Mondzorg Tridenzo de eerste praktijk in Noord-Brabant geworden die ons officiële keurmerk De Lieve Tandarts ontvangt. Van harte gefeliciteerd! 

Praktijkeigenaresse Francine Lamers heeft een enthousiast team om zich heen verzameld dat altijd de patiënt centraal stelt en handelt vanuit een uitgebreide intake waarbij vooral geluisterd wordt. Tridenzo heeft onlangs een fris, nieuw pand betrokken aan de Vijfhagen 43, dat gezellig is ingericht met fonkelnieuw meubilair en de modernste apparatuur. De behandelingen zijn daardoor bijna 100% pijnloos. 

Ook angstige patiënten en mensen die al lange tijd niet naar de tandarts zijn geweest worden van harte uitgenodigd contact op te nemen met de vriendelijke receptioniste, Carmen. Je vindt hier alle informatie over Tridenzo.


29 november 2017

Berkenhof tandartsen is de nieuwe tandartspraktijk in Heemstede met het keurmerk van De Lieve Tandarts. 

Het team van tandarts Frank Romeijn scoort al jarenlang hoge ogen met hun persoonlijke benadering. U krijgt een VIP-behandeling, wie u ook bent of met welke vraag u ook komt. 

We zijn supertrots met opnieuw een hoog gekwalificeerde tandartspraktijk die de beste beoordelingen scoort op de beoordelingssites en ons keurmerk meer dan verdient!

Meld je rechtstreeks aan of via het aanmeldformulier op onze website. Overstappen is in een mum van tijd geregeld. Alle informatie vind je hier


23 november 2017

In Wormerveer bevindt zich de nieuwste loot aan de stam van De Lieve Tandarts. Je vindt er Tandartsenpraktijk Acacialaan, een jonge praktijk met een enthousiast team dat alle aandacht heeft voor overstappers, tandartsmijders en patiënten die wat angstig zijn. Hoewel het meestal niet nodig is, kan je eventueel ook behandeld worden met een lachgas sedatie. Maak kennis met de supervriendelijke receptioniste Jeanine en een van de jongste mondzorgteams in Noord-Holland. Stap over je laatste drempels heen en neem contact op. Kijk hier voor meer informatie


23 oktober 2017

Radio-interview 23 oktober met Manuela Kemp en Henk Mouwe: 

https://www.nporadio5.nl/gemist/audio/292106/de-lieve-tandarts


Uitreiking door Ruby Bijman (middenin) van het keurmerk Lieve Tandarts aan Marco Pachon Y Steur, praktijkhouder van Tandheelkundig centrum Stad van de Zon in Heerhugowaard. Rechts op de foto Yonne Geldof, lieve tandarts en contactpersoon voor platform De Lieve Tandarts. THC Stad van de Zon is de "eerste officiële lieve tandartspraktijk" van Nederland.


12 september 2017

 

PERSBERICHT

 

 

 

EERSTE OFFICIËLE LIEVE TANDARTS IN NOORD-HOLLAND

 

 

      Tandheelkundig Centrum Stad van de Zon ontvangt als eerste keurmerk Lieve Tandarts

      Bemiddelingsplatform De Lieve Tandarts brengt iedereen die een tandarts zoekt en lieve tandartspraktijken bij elkaar

      800.000 Nederlanders gaan helemaal niet meer naar de tandarts

 

 Bergen, 12 september 2017 - Bemiddelingsplatform De Lieve Tandarts heeft het eerste officiële keurmerk ‘Lieve Tandarts’ uitgereikt aan Tandheelkundig Centrum Stad van de Zon in Heerhugowaard en Obdam. De Lieve Tandarts stimuleert hiermee het onderscheid dat tandartsen kunnen maken door extra lief voor en geduldig met de patiënt te zijn. Tegelijkertijd verlagen we de drempel en moedigen we iedereen aan om regelmatig naar de tandarts te gaan. Om aan het keurmerk Lieve Tandarts te voldoen dient een praktijk onder andere de patiënt op een vriendelijke manier te ontvangen, het behandelplan door te spreken en tijd te nemen voor uitleg tijdens de behandeling.

 

Tandheelkundig centrum Stad van de Zon kreeg als eerste praktijk in Nederland het keurmerk Lieve Tandarts overhandigd door Ruby Bijman. “De missie van De Lieve Tandarts is zoveel mogelijk mensen naar de tandarts te laten gaan. We zijn blij dat de praktijk, gevestigd in Heerhugowaard en Obdam, als eerste aan de voorwaarden van ons keurmerk voldoet,” aldus Bijman. Met het in kaart brengen van tandartspraktijken op www.delievetandarts.nl zijn de lieve tandartsen zichtbaar, zodat mogelijke obstakels die mensen bij een tandartsbezoek hebben verminderen of zelfs verdwijnen. “Zo hebben patiënten geen reden meer om langere tijd niet naar de tandarts te gaan,” vervolgt Bijman.

 

KEURMERK

 

Marco Pachon y Steur, eigenaar van THC Stad van de Zon, is blij met het keurmerk. “Ik ben trots op ons team dat zich dagelijks inzet alle patiënten op de beste manier te behandelen. Dat we als eerste praktijk aan de voorwaarden van de Lieve Tandarts voldoen is een extra stimulans voor ons en diegenen die niet meer bij de tandarts durven te komen. Ik ben er ook van overtuigd dat platform De Lieve Tandarts ons kan helpen zoveel mogelijk mensen van regelmatige, gespecialiseerde en pijnloze mondzorg te voorzien.”

 

ONDERZOEK

Uit onderzoek (CBS) blijkt dat 800.000 Nederlanders niet meer naar de tandarts gaan omdat ze bang zijn. Nog eens miljoenen anderen mijden regelmatige tandheelkundige zorg vanwege een mogelijk pijnlijke behandeling terwijl dat in 99% van de gevallen niet meer zo is. Een andere reden is onwetendheid over de tandartsverzekering en dat een tandartsbezoek in de meeste gevallen niets kost.

 

OVER DE LIEVE TANDARTS

De Lieve Tandarts is een bemiddelingsplatform dat (nieuwe) patiënten en klantvriendelijke 'lieve' tandartsen bij elkaar brengt door online direct en slim te bemiddelen. De meeste tandartsen zijn lief voor hun patiënten zonder het te beseffen. Potentiële nieuwe patiënten hebben daar vaak geen kennis van. Platform De Lieve Tandarts gaat daar verandering in brengen. Het platform is doorgaans op zoek naar nieuwe lieve tandartsen. 


Download
Artikel NoordHollands Dagblad 21 september 2017
De Tandarts is ... lief.
Marco en Jan Henk geven hun ideeën prijs over de Lieve Tandarts
20170921-REGIO-ALK-ALK002---HDC-1-152606
Adobe Acrobat document 965.9 KB

Blijf op de hoogte

De Lieve Tandarts

Platform voor lieve tandartsen

Dravikweg 10

1861 XP Bergen (NH)

info@delievetandarts.nl

Gratis nieuwsbrief ontvangen?Kies je taal


PsyNed is partner van De Lieve Tandarts
psyned is partner van De Lieve Tandarts

Volg ons nu ook op instagram: 

Neem contact op via Whatsapp business: