Overwin je angst voor de tandarts

Angst voor de tandarts komt in veel vormen en gradaties voor en is dus niet iets uitzonderlijks. Wij helpen je in drie stappen op weg naar de beste, zorgeloze mondverzorging. Het kan zijn dat je al geholpen bent met een verwijzing naar een lieve tandarts bij jou in de buurt. Het kan ook zijn dat we je verder helpen met begeleiding op maat, bijvoorbeeld via een psycholoog (na verwijzing door je huisarts). Hier vind je meer informatie over EMDR.

Je kunt een online cursus volgen via PsyNed. Je kunt er ook hulp krijgen van een psycholoog. Kijk hier.

Tot slot kan een virtueel bezoek aan de tandarts je angst (deels) wegnemen. Hiervoor klik je hier.


In drie stappen over je angst voor de tandarts heen

Stap 1
Wie ben je en wat zijn je klachten? Ga je al (regelmatig of af en toe) naar de tandarts? Waar loop je tegenaan? Wij nemen namens jou contact op met een lieve tandarts bij jou in de buurt. Ook maken we een afspraak voor je. We laten je vooraf (je kiest zelf hoe vlak van te voren) weten wanneer je langs kunt komen. 
Stap 2
Kun en ga je zelf naar een lieve tandarts of wil je intensievere, professionele begeleiding? Dit bepalen we in de tweede stap. Alles gaat op jouw tempo. Jij vertelt ons wat je wensen zijn en met die informatie matchen we je aan de dichtstbijzijnde lieve tandarts die bij je past. Wij kennen onze tandartsen heel goed en vertrouwen ze volkomen. Of we brengen je in contact met een externe hulpverlener die je zal helpen met je gang naar de tandarts.
Stap 3
Elk jaar bezoek je met de door jou gekozen hulp een lieve tandarts. Je kunt op elk gewenst moment overstappen naar meer of minder intensieve hulp. Zo kun je bij de juiste klik met een coach ook aanvragen dat hij of zij je voortaan ophaalt en thuisbrengt. In de regel zul je trouwens na je eerste bezoek aan de tandarts geen extra hulp meer nodig hebben. Dat leert de praktijk van de afgelopen jaren.

 

Na afloop van je bezoek vragen we je hoe je het vond. Deze ervaringen helpen jou en anderen om ook weer naar de tandarts te gaan. We kunnen afspraken maken voor volgende bezoek(en). Dit kun je ook in eigen hand nemen. 

Je kunt ons ook telefonisch bereiken op  06-15296709