Lieve tandarts Top Dental ontvangt bijzonder keurmerk

Jonge tandartspraktijk in Volendam draagt bij aan landelijke missie

Volendam, juni 2018 – Tandartspraktijk Top Dental is nu officieel een lieve tandarts. De praktijk in Volendam ontving onlangs het bijzondere keurmerk van De Lieve Tandarts, onder meer voor de uitgebreide persoonlijke aandacht voor patiënten en de transparante manier van werken. Hiermee maken zij een bezoek aan de tandarts voor iedereen zo pijnloos en prettig mogelijk. Ook angstpatiënten, kinderen en mensen die lang niet naar de tandarts zijn geweest voelen zich op hun plek bij Top Dental. Daarmee draagt een lieve tandarts bij aan een belangrijk doel: iedereen weer naar de tandarts.

Top Dental

Top Dental wordt gevormd door een kleinschalig, professioneel en jong team. “We zijn gevestigd in een kleine gemeenschap, daarin staat persoonlijke aandacht voorop”, vertelt tandarts Stephanie Haagedoorn. “Het is ons doel om het tandartsbezoek voor elke patiënt zo prettig mogelijk te laten verlopen.” Preventie, flexibiliteit, ondersteuning en nazorg behoren tot het vaste dagelijkse ritueel van de praktijk. “Bezoekers kunnen niet alleen snel bij ons terecht voor een afspraak, ook proberen we de openingstijden zo ruim mogelijk te houden. Mensen kunnen bijvoorbeeld ook ’s avonds en in het weekend bij ons terecht.”

 

Een belangrijke doelgroep voor Top Dental zijn patiënten met angst voor de tandarts. “Ik merk dat veel angstpatiënten te lang niet naar de tandarts gaan en hun gebit verwaarlozen. En daarmee ook hun gezondheid. Het leven is zoveel fijner met een mooi, gezond gebit. Dat gun ik iedereen”, zegt Haagedoorn. “Wat we geleerd hebben is dat angstpatiënten zich moeilijk kunnen overgeven. Ze zijn bang de controle te verliezen in de stoel. Wij proberen hen de controle terug te geven. Samen bepalen we vooraf hoe de behandeling eruit gaat zien, we vertellen mensen wat hen te wachten staat. Daar nemen we extra de tijd voor.”

 

Angst voor de tandarts ontstaat vaak op jonge leeftijd. “Daarom besteden we extra veel aandacht aan kinderen. Kinderen die bang zijn voor de tandarts hebben vaak al veel meegemaakt. Zeker bij deze kinderen ligt de drempel wat hoger.” Top Dental werkt onder meer samen met een speltherapeute. Dankzij haar inzet worden kinderen op hun gemak gesteld. “Zodat zij, ook bij de tandarts, wat meer kunnen relaxen.” En net als hun ouders, krijgen ook de jongste bezoekertjes handige tips mee om zelf voor een gezond gebit te zorgen. “We proberen iedereen te motiveren hun mondgezondheid zo goed mogelijk bij te houden.”

De Lieve Tandarts

Ook buiten de praktijk laat Top Dental zich zien. “We sponsoren de Sport-Koepel, een stichting die sport- en maatschappelijke evenementen bij verenigingen organiseert voor kinderen. Hierbij staat een gezonde levensstijl centraal. Wij proberen hierop in te spelen door informatie te verstrekken over een goede mondverzorging en gezonde tanden en kiezen.” Jan Henk Nawijn, initiatiefnemer van De Lieve Tandarts, is onder de indruk van Top Dental. “Wij verwachten een bepaalde standaard in de geboden tandzorg van elke praktijk, in combinatie met persoonlijke aandacht. Bezoekers moeten zich op hun gemak voelen. Daarin vervult Top Dental een voorbeeldrol.”

Over het keurmerk

Het is de missie van bemiddelingsplatform De Lieve Tandarts om heel Nederland weer naar de tandarts te helpen. Uit onderzoek is gebleken dat 3,5 miljoen mensen in Nederland niet of zelden naar de tandarts gaan. Landelijk verbindt De Lieve Tandarts tandartsmijders en lieve tandartsen, onder meer door lieve tandartsen op een positieve manier onder de aandacht te brengen bij iedereen die wegens angst of om praktische redenen niet (meer) regelmatig naar de tandarts gaat. Via delievetandarts.nl vinden mensen een lieve tandarts in hun omgeving en wordt ook overstappen gratis geregeld.


Contactgegevens

Tandartspraktijk Top Dental
Het Top 2

1132 BD Volendam
Telefoon: +31 299 396 148

E-mailadres: info@topdental.nl

 

 

De Lieve Tandarts

Jan Henk Nawijn
Telefoon: +31 6 15 29 67 09 

E-mailadres info@delievetandarts.nl


Blijf op de hoogte

De Lieve Tandarts

Platform voor lieve tandartsen

Dravikweg 10

1861 XP Bergen (NH)

info@delievetandarts.nl

Gratis nieuwsbrief ontvangen?Kies je taal


PsyNed is partner van De Lieve Tandarts
psyned is partner van De Lieve Tandarts

Volg ons nu ook op instagram: 

Neem contact op via Whatsapp business: