Mondzorg Teakhout ontvangt keurmerk De Lieve Tandarts

Tandartspraktijk in Zaandam helpt 'stralende' missie: Nederland weer naar de tandarts!

Zaandam, juni 2018 – Mondzorg Teakhout mag zich nu officieel een lieve tandarts noemen. De tandartspraktijk in Zaandam ontving onlangs het bijzondere keurmerk van De Lieve Tandarts, het bemiddelingsplatform dat als missie heeft heel Nederland weer naar de tandarts te helpen. Praktijken ontvangen het keurmerk als bevestiging van de persoonlijke aandacht voor en intensieve begeleiding van patiënten. Zij zorgen ervoor dat ook angstpatiënten, kinderen en voormalige tandartsmijders zich op hun gemak voelen.

Mondzorg Teakhout

Mondzorg Teakhout is een one-stop-shop voor mondgezondheid. “Een totaalplaatje, precies waar mensen in deze tijd om vragen”, zegt praktijkhouder en mondhygiënist Susanne den Brave. “Van poetslessen voor kinderen, tot het vervaardigen van implantaten. En ga zo maar door.” Om iedereen de kans te geven op het gewenste moment een bezoek aan onze praktijk te brengen, zijn we ook drie werkdagen per week ’s avonds geopend en kan men om de week ook op zaterdag bij ons terecht.”

 

Een praktijk ‘nieuwe stijl’, waarin tandartsen en mondhygiënisten nauw samenwerken en onderlinge communicatie de sleutel naar een tevreden patiënt is. “Alle zorg voor jong en oud, met als doel een leven lang een gezonde mond. Daar besteden we veel aandacht aan. De tijd nemen voor een patiënt, is zó belangrijk. En die ruimte is er binnen onze praktijk. We informeren mensen zo goed en persoonlijk mogelijk bij het gezond houden van het gebit. Preventie is de basis van een goede mondgezondheid.” Voor Mondzorg Teakhout telt kwaliteit. “Op alle gebieden”, benadrukt Den Brave. “Van het stukje preventie en onderhoud bij de mondhygiënist tot het oplossen van problemen door de tandarts; iedereen moet bij ons met een lach binnenstappen en met een lach vertrekken.”

 

De enthousiaste, open benadering en begeleiding van Mondzorg Teakhout is in veel gevallen een oplossing voor mensen met angst voor de tandarts. “We proberen elke drempel weg te nemen, met als gevolg dat we inmiddels veel angstige patiënten kunnen helpen. In sommige gevallen zijn dit mensen die letterlijk dertig jaar niet naar de tandarts zijn geweest.” Ook kinderen krijgen alle aandacht van het team. “Kinderen hebben bij ons een speciaal plekje. Net als met angstige patiënten gaan we als team heel goed om met onze jongste bezoekertjes. We krijgen heel veel positieve feedback. Dat vinden wij leuk om te horen!”, lacht Den Brave.

De tandarts die meer doet

Naast de behandelingen, van alle reguliere tandheelkundige zorg tot en met diverse specialisaties, zet Mondzorg Teakhout zich ook buiten de praktijk in voor een gezond gebit. Zo worden workshops op basisscholen georganiseerd om kinderen alles te leren over een goede mondverzorging. “Daarmee onderscheidt Mondzorg Teakhout zich en mag het zich met recht een lieve tandarts noemen”, zegt Jan Henk Nawijn, initiatiefnemer van De Lieve Tandarts. “Wij verwachten een bepaalde standaard in de geboden tandzorg en het onderdeel preventie, gecombineerd met persoonlijke aandacht. Bij een lieve tandarts staat de patiënt centraal, in élke situatie.”

 

Den Brave: “Waar De Lieve Tandarts voor staat en het doel wat het keurmerk voor ogen heeft, sluit aan bij onze visie. We willen en kunnen vrijwel iedereen op een persoonlijke, passende manier helpen. We nemen nog patiënten aan, dus ik roep iedereen op de stap te maken. Pas dan kunt u het echt ervaren.”

Over het keurmerk

Het is de missie van bemiddelingsplatform De Lieve Tandarts om heel Nederland weer naar de tandarts te helpen. Uit onderzoek is gebleken dat 3,5 miljoen mensen in Nederland niet of zelden naar de tandarts gaan. Landelijk verbindt De Lieve Tandarts tandartsmijders en lieve tandartsen, onder meer door lieve tandartsen op een positieve manier onder de aandacht te brengen bij iedereen die wegens angst of om praktische redenen niet (meer) regelmatig naar de tandarts gaat. Via www.delievetandarts.nl vinden mensen een lieve tandarts in hun omgeving en wordt ook overstappen gratis geregeld.


Contactgegevens

Mondzorg Teakhout

Teakhout 114

1507 EM Zaandam

Telefoon: +31 75 641 42 25

E-mailadres: info@mondzorgteakhout.nl

 

 

De Lieve Tandarts

Jan Henk Nawijn
Telefoon: +31 6 15 29 67 09 

E-mailadres: info@delievetandarts.nl


Blijf op de hoogte

De Lieve Tandarts

Platform voor lieve tandartsen

Dravikweg 10

1861 XP Bergen (NH)

info@delievetandarts.nl

Gratis nieuwsbrief ontvangen?Kies je taal


PsyNed is partner van De Lieve Tandarts
psyned is partner van De Lieve Tandarts

Volg ons nu ook op instagram: 

Neem contact op via Whatsapp business: