Tandartspraktijk De Dam - Alblasserdam: ‘Samen een leven lang werken aan een gezond gebit’

Tandartspraktijk De Dam ontvangt stralend keurmerk De Lieve Tandarts

 

Alblasserdam, maart 2019 – Tandartspraktijk De Dam is een lieve tandarts! De gezinspraktijk in Alblasserdam nam onlangs het keurmerk De Lieve Tandarts in ontvangst. Dit bijzondere keurmerk wordt uitgereikt aan een selectie van praktijken, die persoonlijk bezocht worden door het bemiddelingsplatform. De tandartspraktijk voldoet aan alle gestelde voorwaarden op het gebied van persoonlijke aandacht, preventie en intensieve begeleiding van patiënten, in het bijzonder angstpatiënten en kinderen. Daarmee draagt Tandartspraktijk De Dam bij aan de landelijke missie van De Lieve Tandarts: iedereen weer naar de tandarts!

Hoogwaardige kwalitatieve zorg, uitgebreide voorlichting en optimale service. Dat is Tandartspraktijk De Dam in een notendop. “Voor ons telt dat de patiënt zich op en top zorgconsument voelt”, vertelt praktijkhouder Brigitte van der Kleij. Dit betekent dat het team méér dan alleen goede en betrokken mondzorg verleent. “We ondersteunen mensen bij verzekeringszaken en helpen patiënten met het vinden van budget om de mondgezondheid optimaal te houden. Ook als zij weinig te besteden hebben. Daarin gaan we verder dan andere praktijken. We geven altijd een kostenbegroting mee voor een vervolgafspraak, zodat de patiënt weet wat er nog over is van de vergoeding van de tandartsverzekering na de behandeling. Daar kun je de mondverzorging op afstemmen.”

“Als dorpspraktijk kennen we onze patiënten door en door. Vaak blijven zij een leven lang in de stoel plaatsnemen. We kiezen voor een duidelijk beleid: wij verwachten van onze patiënten dat zij een afspraak maken als wij hen uitnodigen voor de halfjaarlijkse controle. Ons doel is elke mond gezond houden, maar daar moeten we wel samen aan werken”, benadrukt Van der Kleij. Naast alle facetten van algemene tandheelkunde, beschikt Tandartspraktijk De Dam over verschillende specialisaties. Zo is De Dam tevens erkend leerbedrijf en verwijspraktijk voor het aanmeten van snurkbeugels - ook wel MRA genoemd - voor ziekenhuizen in de nabije omgeving, zoals het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht en diverse slaapklinieken in de regio. Tandarts-gnatholoog Emeline te Veldhuis legt zich binnen de praktijk toe op de behandeling van slaapapneu- en slaapproblematiek en kaakgewrichtsklachten. “Daarnaast helpen we mensen die knarsen of klemmen en daardoor last hebben van tandslijtage met het herstellen en restaureren van tanden en kiezen, voor een stralend totaalplaatje.”

Voor Tandartspraktijk De Dam is preventie de rode draad binnen het dagelijkse doen en laten. “Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. We moedigen ouders aan kinderen zo jong mogelijk mee te nemen naar de praktijk. Zo kunnen zij wennen aan het tandartsbezoek en kunnen onze preventie-assistenten poetsinstructies en gericht advies geven.” Ook angstpatiënten komen bij de praktijk in een warm bad terecht. “Het team is betrokken bij elke patiënt. Hoe groot is de angst, waar komt de angst vandaan? Samen met een vaste tandarts werken patiënten stap voor stap toe naar een goede mondgezondheid en het verminderen van angst. Daarin is vertrouwen de basis.”

“Voor mij is een lieve tandarts een tandarts die luistert en geduldig is. Een betrokken professional, die eerlijk is over wat je te wachten staat en de patiënt goed adviseert in het te volgen behandelplan. Wil je eerst kennismaken met het team voordat je een afspraak maakt? Kom dan sfeerproeven en leer onze praktijk en betrokken mondzorg kennen. Je bent van harte welkom in onze ‘thuispraktijk’.”

Over het keurmerk De Lieve Tandarts

Het is de missie van bemiddelingsplatform De Lieve Tandarts om heel Nederland weer naar de tandarts te helpen. Uit onderzoek is gebleken dat 3,5 miljoen mensen in Nederland niet of zelden naar de tandarts gaan. Landelijk verbindt De Lieve Tandarts tandartsmijders en lieve tandartsen, onder meer door lieve tandartsen op een positieve manier onder de aandacht te brengen bij iedereen die wegens angst of om praktische redenen niet (meer) regelmatig naar de tandarts gaat. Via www.delievetandarts.nl vinden mensen een lieve tandarts in hun omgeving en wordt ook overstappen gratis geregeld.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie:

Tandartspraktijk De Dam

Dam 53-55

2952 AB Alblasserdam

T: +31 78 691 66 15

E: info@tandartsdedam.nl

W: www.tandartsdedam.nl

De Lieve Tandarts

Jan Henk Nawijn

T: +31 6 15 29 67 09

W: www.delievetandarts.nl

E: info@delievetandarts.nl

Over het keurmerk De Lieve Tandarts

Het is de missie van bemiddelingsplatform De Lieve Tandarts om heel Nederland weer naar de tandarts te helpen. Uit onderzoek is gebleken dat 3,5 miljoen mensen in Nederland niet of zelden naar de tandarts gaan. Landelijk verbindt De Lieve Tandarts tandartsmijders en lieve tandartsen, onder meer door lieve tandartsen op een positieve manier onder de aandacht te brengen bij iedereen die wegens angst of om praktische redenen niet (meer) regelmatig naar de tandarts gaat. Via www.delievetandarts.nl vinden mensen een lieve tandarts in hun omgeving en wordt ook overstappen gratis geregeld.Blijf op de hoogte

De Lieve Tandarts

Platform voor lieve tandartsen

Dravikweg 10

1861 XP Bergen (NH)

info@delievetandarts.nl

Gratis nieuwsbrief ontvangen?Kies je taal


PsyNed is partner van De Lieve Tandarts
psyned is partner van De Lieve Tandarts

Volg ons nu ook op instagram: 

Neem contact op via Whatsapp business: