Maak kennis met MID tandartsen in Amstelveen

'De tandarts zijn die de patiënt verwacht dat je bent'

Lieve tandarts MID Tandartsen Amstelveen: totale mondzorg in één praktijk

 

Amstelveen, mei 2019

MID Tandartsen is een lieve tandarts! De tandartspraktijk in Amstelveen nam onlangs het keurmerk De Lieve Tandarts in ontvangst. Dit bijzondere keurmerk wordt uitgereikt aan een selectie van praktijken, die persoonlijk bezocht worden door het bemiddelingsplatform. De moderne ‘totaalpraktijk’ voldoet aan alle gestelde voorwaarden op het gebied van persoonlijke aandacht, preventie en intensieve begeleiding van patiënten, in het bijzonder angstpatiënten en kinderen. Daarmee draagt MID Tandartsen bij aan de landelijke missie van De Lieve Tandarts: iedereen weer naar de tandarts!

MID Tandartsen Amstelveen, oorspronkelijk begonnen als praktijk met één tandarts, is uitgegroeid tot een volwaardig mondzorgcentrum. “Eén adres en een duidelijk concept waar je voor alle mondzorg terecht kunt. We kiezen er bewust voor om alle diensten aan te bieden op het gebied van tandheelkunde”, zegt tandarts en implantoloog Wijnand Bekker. “Van orthodontie tot implantaten, onze unieke behandelconcepten en -technieken maken tand- en mondzorg toegankelijk en betaalbaar voor iedereen.” De moderne praktijk werkt op de locatie nauw samen met een tandtechnisch laboratorium, waardoor de patiënt profiteert van snelle oplossingen. “Doordat we deze techniek in huis hebben, kan een specialist gemakkelijk aanschuiven voor gericht advies. En bovendien scheelt het enorm veel tijd, met meer comfort en gemak als gevolg.”

“De patiënt moet in elke situatie centraal staan”, gaat Bekker verder. Dit komt bij de praktijk niet alleen tot uiting in de ruime openingstijden. “Patiënten zien altijd dezelfde gezichten en hetzelfde team, een stukje herkenbaarheid. Samen bouwen we een band op.” En daar begint de praktijk het liefst zo vroeg mogelijk mee. Ouders wordt opgeroepen kinderen op jonge leeftijd kennis te laten maken met de tandarts om zo van jongs af aan het belang van een goede mondgezondheid te benadrukken. “We zijn enorm begaan met het behandelen van kinderen. Net als hun ouders worden zijn echt meegenomen in de mondzorgbeleving, met als doel kinderen een leven lang te laten genieten van een gezond gebit.”

“Helaas weten veel ouders niet dat mondzorg tot achttien jaar volledig vergoed wordt door de zorgverzekering. Op dat gebied valt zeker nog terrein te winnen. Voedingsadvies, tips voor het tandenpoetsen, die informatie is zó waardevol.” Een andere belangrijke doelgroep voor MID Tandartsen Amstelveen zijn angstpatiënten. Inmiddels heeft de praktijk talloze patiënten over de drempel geholpen. “We geven mensen met angst de aandacht die zij nodig hebben. We zijn geduldig, bieden altijd een luisterend oor en laten duidelijk merken dat we hen horen. Waar komt de angst vandaan? Hoe kunnen we je helpen? Samen gaan we op zoek naar de behandeling die bij je past.”

De Lieve Tandarts is volgens Bekker het ideale platform voor angstpatiënten en tandartsmijders. “Het keurmerk toont patiënten dat er verschillende soorten tandartsen zijn voor álle patiënten. En andersom, natuurlijk. Een tandarts moet over veel verschillende kwaliteiten beschikken en deze op het juiste moment inzetten. Een lieve tandarts is sociaal en betrokken, een professional die goed werk levert. Een specialist die de tijd neemt voor patiënten. Het is een kwestie van de tandarts zijn, die de patiënt verwacht dat je bent.”

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie:

MID Tandartsen Amstelveen

Belcampoplantsoen 1

1187 VT Amstelveen

T: +31 20 426 38 88

E: amstelveen@midtandartsen.nl

W: www.midtandartsen.nl

De Lieve Tandarts

Jan Henk Nawijn

T: +31 6 15 29 67 09

W: www.delievetandarts.nl

E: info@delievetandarts.nl

Voor de informatiepagina van MID Tandartsen klik je hier.


Over het keurmerk

Het is de missie van bemiddelingsplatform De Lieve Tandarts om heel Nederland weer naar de tandarts te helpen. Uit onderzoek is gebleken dat 3,5 miljoen mensen in Nederland niet of zelden naar de tandarts gaan. Landelijk verbindt De Lieve Tandarts tandartsmijders en lieve tandartsen, onder meer door lieve tandartsen op een positieve manier onder de aandacht te brengen bij iedereen die wegens angst of om praktische redenen niet (meer) regelmatig naar de tandarts gaat. Via www.delievetandarts.nl vinden mensen een lieve tandarts in hun omgeving en wordt ook overstappen gratis geregeld.


Vind je lieve tandarts hier.

Blijf op de hoogte

De Lieve Tandarts

Platform voor lieve tandartsen

Dravikweg 10

1861 XP Bergen (NH)

info@delievetandarts.nl

Gratis nieuwsbrief ontvangen?Kies je taal


PsyNed is partner van De Lieve Tandarts
psyned is partner van De Lieve Tandarts

Volg ons nu ook op instagram: 

Neem contact op via Whatsapp business: