Carolien Schut: ‘De tandarts van nu is open, eerlijk en lief’

‘De tandarts van nu is open, eerlijk en lief’

Tandartspraktijk C. Schut draagt bij aan landelijke missie De Lieve Tandarts

 

Bunschoten, maart 2019 – Tandartspraktijk C. Schut is een lieve tandarts! Praktijkhouder Carolien Schut ontving jaren geleden als een van de eerste praktijken in Nederland het keurmerk De Lieve Tandarts. Dit bijzondere keurmerk wordt uitgereikt aan een selectie van praktijken, die persoonlijk bezocht worden door het bemiddelingsplatform. De praktijk in Bunschoten voldoet aan alle gestelde voorwaarden op het gebied van persoonlijke aandacht, preventie en intensieve begeleiding van patiënten, in het bijzonder angstpatiënten en kinderen. Daarmee draagt het team van Tandartspraktijk C. Schut bij aan de landelijke missie van De Lieve Tandarts: iedereen weer naar de tandarts!

“Dit is waar ik als tandarts voor sta”, zegt Schut over het keurmerk De Lieve Tandarts. “Het vak van tandarts is superintensief. Daar kun je alleen echt goed in zijn, als je je helemaal geeft.” Schut is blij met het initiatief De Lieve Tandarts, dat landelijk tandartsmijders verbindt met lieve tandartsen bij hen in de buurt. “Samen werken we aan een mondzorgbeleving, creëren we bewustzijn en helpen we mensen die langere tijd niet of zelden naar de tandarts gaan de stap naar de praktijk weer te zetten. Ik ben een groot voorstander van het vinden van de tandarts die bij je past als patiënt. En daar mag je best even voor zoeken. Het keurmerk helpt mensen die net dat beetje extra zorg en aandacht nodig hebben en geeft hen het laatste zetje om tóch weer in de behandelstoel plaats te nemen.”

“Het keurmerk is voor mij een stukje herkenning en erkenning”, gaat Schut verder. In de praktijk merkt de tandarts dat patiënten zich identificeren met het De Lieve Tandarts. “Er wordt over gesproken, het lief zijn is echt een thema geworden.” Dit maakt dat Tandartspraktijk C. Schut inmiddels vele nieuwe patiënten uit Bunschoten, maar ook uit de omgeving ontvangt. “Het leuke is dat mensen meer open zijn. Zij durven toe te geven dat ze angstig zijn, komen er eerlijk voor uit. Dat helpt mij bij het vinden van de behandeling die bij de persoon past. Samen maken we een tandartsbezoek zo prettig mogelijk.” En daar kun je, zo benadrukt Schut, niet vroeg genoeg mee beginnen. Juist daarom wordt in de praktijk veel extra tijd en aandacht geschonken aan kinderen.

“Wat me verbaast en ook wel wat zorgen baart is het gebrek aan kennis bij ouders. Poetst een kind wel goed? Hoe ga je om met suikerhoudende dranken? En weet je wat een eetmoment doet met het kindergebit? Daar proberen we met ouders over te praten. We nemen een adviserende rol aan op het gebied van voeding, drinken en mondverzorging, geven poetsles en helpen kinderen zich thuis te voelen in de behandelstoel. Zo werken we op een leuke, speelse manier aan een gezond gebit. Want een goed gebit, daar heeft elk kind een leven lang plezier van.”

Een ander belangrijk thema binnen de praktijk is de zorgverzekering. Wat is wel en niet verzekerd via de tandartsverzekering, wat zijn de (financiële) gevolgen van een behandeling, maar vooral: wat zijn de mogelijkheden? “We adviseren iedereen persoonlijk over de beste behandeling, die past binnen het budget. Of een patiënt nu voldoende te besteden heeft of op de kleintjes moet letten, als tandarts spelen we een belangrijke, informatieve rol. Openheid is echt van deze tijd, óók als het gaat om de kosten van een behandeling en het vinden van een oplossing. Daar staan wij als praktijk voor.”

Over het keurmerk De Lieve Tandarts

Het is de missie van bemiddelingsplatform De Lieve Tandarts om heel Nederland weer naar de tandarts te helpen. Uit onderzoek is gebleken dat 3,5 miljoen mensen in Nederland niet of zelden naar de tandarts gaan. Landelijk verbindt De Lieve Tandarts tandartsmijders en lieve tandartsen, onder meer door lieve tandartsen op een positieve manier onder de aandacht te brengen bij iedereen die wegens angst of om praktische redenen niet (meer) regelmatig naar de tandarts gaat. Via www.delievetandarts.nl vinden mensen een lieve tandarts in hun omgeving en wordt ook overstappen gratis geregeld.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie:

Tandartsenpraktijk C. Schut

Velduil 3

3752 SB Bunschoten

T: +31 33 298 64 46

E: info@tandartsschut.nl

W: www.tandartsschut.nl

De Lieve Tandarts

Jan Henk Nawijn

T: +31 6 15 29 67 09

W: www.delievetandarts.nl

E: info@delievetandarts.nl

Over het keurmerk De Lieve Tandarts

Het is de missie van bemiddelingsplatform De Lieve Tandarts om heel Nederland weer naar de tandarts te helpen. Uit onderzoek is gebleken dat 3,5 miljoen mensen in Nederland niet of zelden naar de tandarts gaan. Landelijk verbindt De Lieve Tandarts tandartsmijders en lieve tandartsen, onder meer door lieve tandartsen op een positieve manier onder de aandacht te brengen bij iedereen die wegens angst of om praktische redenen niet (meer) regelmatig naar de tandarts gaat. Via www.delievetandarts.nl vinden mensen een lieve tandarts in hun omgeving en wordt ook overstappen gratis geregeld.Contactgegevens

 Tandarts C.  Schut

033 - 298 64 46 | info@tandartsschut.nl

En bekijk de website op www.tandartsschut.nl

Hier vind je de informatiepagina van Tandarts C. Schut

-------------------------------------------------------

Bemiddelingsplatform De Lieve Tandarts

Jan Henk Nawijn
Telefoon: +31 6 15 29 67 09 

E-mailadres: info@delievetandarts.nl


Blijf op de hoogte

De Lieve Tandarts

Platform voor lieve tandartsen

Dravikweg 10

1861 XP Bergen (NH)

info@delievetandarts.nl

Gratis nieuwsbrief ontvangen?Kies je taal


PsyNed is partner van De Lieve Tandarts
psyned is partner van De Lieve Tandarts

Volg ons nu ook op instagram: 

Neem contact op via Whatsapp business: