“Wij behandelen onze patiënten, zoals we zelf behandeld willen worden’”

Tandheelkundig Centrum Zuiderburen in Leeuwarden ontvangt keurmerk De Lieve Tandarts

Leeuwarden, maart 2019 – Tandheelkundig Centrum Zuiderburen is een lieve tandarts! De tandartspraktijk in Leeuwarden nam onlangs het keurmerk De Lieve Tandarts in ontvangst. Dit bijzondere keurmerk wordt uitgereikt aan een selectie van praktijken, die persoonlijk bezocht worden door het bemiddelingsplatform. De praktijk van tandartsen Reza Abdollahi, Rosalina Sanchez Vidal en Luís de Brito, voldoet aan alle gestelde voorwaarden op het gebied van persoonlijke aandacht, preventie en intensieve begeleiding van patiënten, in het bijzonder angstpatiënten en kinderen. Daarmee draagt Tandheelkundig Centrum Zuiderburen bij aan de landelijke missie van De Lieve Tandarts: iedereen weer naar de tandarts!

Tandheelkundig Centrum Zuiderburen biedt hoogwaardige, professionele en vriendelijke tandheelkundige zorg. De praktijk, die samenwerkt met Tandheelkundig Centrum Techum, is van alle mondzorgmarkten thuis. “Orthodontie, implantologie, complexe en algemene tandheelkunde, het hele gezin kan een leven lang terecht in onze praktijk”, vertelt Abdollahi, die benadrukt dat de familiaire, fijne ambiance binnen het tandheelkundig centrum door veel gezinnen in het bijzonder op prijs wordt gesteld. “De sfeer is ontspannen. We kennen elkaar. Dat biedt vertrouwen en een fijn gevoel, zowel bij ons als bij de patiënten.”

De praktijk, gevestigd in Gezondheidscentrum Zuiderburen, werkt met de meest moderne apparatuur en heeft een scherp oog voor innovatie. “We zijn als team vooruitstrevend, volgen de nieuwste ontwikkelingen op de voet en nemen regelmatig deel aan cursussen om nóg beter en veelzijdiger te worden in ons vak.” Het behandelen van angstpatiënten is één van de diverse specialisaties van het team. “Mensen met angst voor de tandarts heten we van harte welkom en dat voelen zij ook echt. Door waar we kunnen rekening te houden met de mens achter de patiënt, door ons in hen te verplaatsen en vooral de tijd te nemen. Er zijn veel verschillende vormen van angst, wij vinden altijd de behandeling die past bij de patiënt.”

“Elke patiënt is bijzonder”, vervolgt Abdollahi. “Het is een kwestie van luisteren, uitleggen en menselijk contact. Als tandarts moet je, vind ik, met iedereen - jong en oud - die in jouw stoel plaatsneemt om kunnen gaan.” Niet alleen levert de praktijk stralende resultaten in het behandelen van angstpatiënten, Abdollahi kan tevens trots stellen dat de preventieaanpak van Tandheelkundig Centrum Zuiderburen een groot succes is. “We merken een sterke terugloop in spoed- en pijnklachten. Dit toont aan dat onze manier van werken z’n vruchten afwerpt. Bovendien behandelen we bijna geen kinderen meer, buiten de halfjaarlijkse controles om. Dat is schitterend nieuws en daar zijn we erg trots op. Maar, daarmee is onze missie niet volbracht.”

“We moeten ouders blijven ondersteunen, gericht adviseren over poetsen en voeding en op het hart drukken dat zij een grote rol spelen bij het behouden van een goede mondgezondheid van hun kinderen. Het is belangrijk om zo vroeg mogelijk te beginnen met gebitspreventie, zodat jouw kinderen hun hele leven genieten van een sterk, mooi gebit. Samen werken we toe naar een cariësvrije generatie.”


Over het keurmerk De Lieve Tandarts

Het is de missie van bemiddelingsplatform De Lieve Tandarts om heel Nederland weer naar de tandarts te helpen. Uit onderzoek is gebleken dat 3,5 miljoen mensen in Nederland niet of zelden naar de tandarts gaan. Landelijk verbindt De Lieve Tandarts tandartsmijders en lieve tandartsen, onder meer door lieve tandartsen op een positieve manier onder de aandacht te brengen bij iedereen die wegens angst of om praktische redenen niet (meer) regelmatig naar de tandarts gaat. Via www.delievetandarts.nl vinden mensen een lieve tandarts in hun omgeving en wordt ook overstappen gratis geregeld.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie:

Tandheelkundig Centrum Zuiderburen

Wiardaplantage 3

8939 AA Leeuwarden

T: +31 58 21 333 57

E: info@thkcentrum.nl

W: www.thkcentrum.nl


Hier vind je alle informatie over Tandheelkundig Centrum Zuiderburen en Tandheelkundig Centrum Techum in Leeuwarden


De Lieve Tandarts

Jan Henk Nawijn

T: +31 6 15 29 67 09

W: www.delievetandarts.nl

E: info@delievetandarts.nl

Blijf op de hoogte

De Lieve Tandarts

Platform voor lieve tandartsen

Dravikweg 10

1861 XP Bergen (NH)

info@delievetandarts.nl

Gratis nieuwsbrief ontvangen?Kies je taal


PsyNed is partner van De Lieve Tandarts
psyned is partner van De Lieve Tandarts

Volg ons nu ook op instagram: 

Neem contact op via Whatsapp business: