Wat ruikt het hier lekker!

De Lieve Tandarts introduceert een effectief en betaalbaar systeem voor een positieve geurbeleving in de mondzorg- en tandartspraktijk. Vanaf €179,-

Een prettige geur brengt rust en ontspanning en zorgt voor een positievere beoordeling van de omgeving. Bovendien wordt er mogelijk mee voorkomen dat iemand terugvalt in een oude, soms traumatische ervaring en daardoor “bevries- of vlucht”-gedrag gaat vertonen of zich negatief gaat gedragen.

 

Hoe komt dat?

Uit onderzoek is gebleken dat mensen zich geuren na lange tijd nog met een nauwkeurigheid tot wel 65% herinneren. Terwijl wat je gezien hebt na drie maanden nog maar door minder van de helft van de mensen herinnerd wordt. Dit hoge percentage bij geurbeleving wordt veroorzaakt door de directe verbinding tussen het reukorgaan en het emotionele brein waar alle emoties en herinneringen worden opgeslagen. Hierdoor herkennen we bijvoorbeeld ook makkelijk geuren uit onze jeugd. Je kunt je voorstellen dat traumatische ervaringen die onder invloed van een bepaalde geur opgedaan worden op een later moment weer naar boven kunnen komen als je die geur weer ruikt.

 

Achtergronden

De verklaring is dat in geval van een traumatische gebeurtenis de informatie op de oorspronkelijke manier in je emotionele brein opgeslagen, samen met het oorspronkelijke beeld, de angst die er toen mee gepaard ging en ook de geuren die erbij hoorden.

Je hersenen kunnen dat niet goed verwerken, zoals dat met dagelijkse gebeurtenissen wel gebeurt. Het trauma laat een spoor na van vastgeraakte informatie in de hersenen. Deze kan terugkomen in de vorm van nare gedachten die zich plotseling kunnen opdringen, flashbacks maar ook nachtmerries. Zo komt iemand steeds op dezelfde wijze terug in die gebeurtenis, dus zonder dat er maar iets aan verandert. Bij ervaringen waarbij angst een rol speelt slaat het lichaam alarm. Geuren blijken dan heel sterke triggers en kunnen die vastgeklonken, onverwerkte herinnering steeds opnieuw activeren. Je ervaart hetzelfde als toen en raakt op dezelfde manier van slag. De angst voor een bezoek aan de tandarts kan op zich al zo’n trigger zijn, maar geuren spelen hierbij dus een essentiële rol. Mocht je overigens lijden onder een dergelijk trauma, dan is EMDR een prima therapie die je vrij snel kan helpen.

 

Platform De Lieve Tandarts ziet het vanuit haar opdracht om zoveel mogelijk mensen, ook angstige patiënten en mensen met veelsoortige aandoeningen en beperkingen, weer naar de tandarts of mondhygiënist te helpen dan ook als een urgentie om negatieve geurprikkels in de mondzorgpraktijken in Nederland weg te nemen. Dat kan heel goed door de bezoekers van de praktijk een positieve geurbeleving te laten ervaren.

 

Geurmachines

Daarvoor is een structurele samenwerking aangegaan met een internationaal opererende producent van geurmachines en natuurlijke geuren. We maken een positieve geurbeleving voor de patiënten én de medewerkers mogelijk vanaf slechts € 179,- per jaar (dit is inclusief de microdiffuser die in het eerste jaar bijgeleverd wordt en inclusief BTW). Tandartsen die aangesloten zijn op ons platform krijgen 10% korting.

 

Unieke 'lieve tandartsgeur'
Er is nu een speciale ‘lieve tandarts’ geur die wat sterker is en daardoor ook de meeste geurtjes in de praktijk de baas is. Deze bestaat uit een fris, uitnodigend aroma dat opgebouwd is uit de ideale melange van extracten van lavandin, eucalyptus, caryofylleen en ylang-ylang. Daarnaast is er ook keuze uit 6 andere geuren die bijgeleverd kunnen worden, zodat je kunt variëren. Dat is eventueel ook een goede optie in de verschillende ruimtes.

POSITIEVE GEURBELEVING IN DE TANDARTS- OF MONDZORGPRAKTIJK

Voorkom activatie van traumatische ervaringen bij binnenkomende patiënten door een positieve, niet tandartsgerelateerde & natuurlijke geurbeleving in de tandarts- en mondzorgpraktijk.

- €95,- voor de microdiffuser met 1 geurpatroon of

- € 179,-  (initiële aanschaf, microdiffuser plus 4 geurpatronen 'lieve tandarts-geur')  en vervolgens € 100,- per jaar voor 4 geurpatronen (INCL. BTW).  Creëer het hele jaar een fijne lucht in de praktijk. 

  • Effectief in kleine en middelgrote ruimtes tot ca. 70m2
  • Programmeerbare gebruiksduur en geurdiffusieniveaus.
  • Ergonomisch design en gebruiksvriendelijk.
  • Geavanceerde micro-diffusietechnologie.
  • Kan op muren worden gemonteerd of op vlakke oppervlakken worden geplaatst.
  • Te gebruiken met batterijen of een adapter.
  • De 50 ml aromapatronen zijn tot 90 dagen werkzaam.
  • Laag energieverbruik
  • Levering binnen 1 week
  • Praktijken met ons keurmerk krijgen 10% korting!

Ik bestel de microdiffuser inclusief 4 geurpatronen met de unieke 'lieve tandartsgeur'

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.Volg De Lieve Tandarts op Facebook

Volg De Lieve Tandarts op Twitter

Volg De Lieve Tandarts op LinkedIn

Volg De Lieve Tandarts op Instagram

Volg De Lieve Tandarts op Google


Blijf op de hoogte

De Lieve Tandarts

Platform voor lieve tandartsen

Dravikweg 10

1861 XP Bergen (NH)

info@delievetandarts.nl

Gratis nieuwsbrief ontvangen?Kies je taal


PsyNed is partner van De Lieve Tandarts
psyned is partner van De Lieve Tandarts

Volg ons nu ook op instagram: 

Neem contact op via Whatsapp business: