Succesverhalen over Lieve Tandartsen

Patiënten vertellen - hoe heeft de lieve tandarts hen geholpen?

Natuurlijk kunnen we je vertellen over waarom een lieve tandarts je kan helpen. Anderen kunnen dat nog beter. Daarom delen wij ervaringen die je inspireren om ook (weer) te  kiezen voor preventieve mondzorg. Ook je eigen verhaal vertellen? Stuur het naar info@delievetandarts.nl of vul het formulier op deze pagina in. 

Het succesverhaal van Jonas (55)

Ik heb het grootste deel van mijn leven gerookt, bijna 30 jaar. Tot ik 11 jaar geleden mijn vader verloor aan de gevolgen van longkanker...

Toen pas kon ik de knop omzetten. Ik wilde niet net als hij doodgaan aan longkanker. Als je zo lang verslaafd bent geweest is er weinig reden om trots te zijn. Ik was dan ook niet erg optimistisch over de toekomst - maar dat hebben volgens mij bijna alle verslaafden. 

 

Mijn tandarts zei toen ik nog rookte regelmatig dat hij dit aan mijn gebit en tandvlees kon zien. Ik schaamde me er dan ook behoorlijk voor. Daarom was het elke keer weer een overwinning om naar de tandarts te gaan. Inmiddels waren er ook 2 mondhygiënistes bij gekomen in zijn praktijk. Daar kwam ik ook wel, maar ik vond dat verschrikkelijk omdat er steeds bloed uit mijn tandvlees kwam bij het controleren. 

Wat me veel goed heeft gedaan is wat de mondhygiëniste zei toen ik vertelde dat ik gestopt was: dat het heel goed mogelijk was om mijn tandvlees weer redelijk goed op orde te krijgen. Een beetje zoals met mijn longen. Als je geluk hebt, dan herstellen je longen zich namelijk weer redelijk goed na het roken. Inmiddels is het wat dat betreft of ik nog nooit gerookt heb; ik heb er althans helemaal geen last meer van. Ik hoest vrijwel nooit en ik heb veel lucht, dat merk ik tijdens het sporten.

 

Na twee jaar zei de tandarts dat mijn gebit en tandvlees er al best weer goed uitzagen, en dat het goed mogelijk was dat ik - als ik tenminste zo goed door bleef gaan met stokeren, flossen, rageren, spoelen en poetsen - mijn gebit misschien wel zou kunnen houden tot mijn tachtigste. Wat een heerlijk idee dat je ook op latere leeftijd nog iets kunt hebben aan preventie! Ik ga elk jaar 2 of 3 keer naar de mondhygiënist en laat mijn gebit 1x controleren. Dat kost me dan wel ongeveer 200 euro per jaar, maar dat is ongeveer net zoveel als ik aan de kapper uitgeef en veel minder dan ik aan het onderhoud van mijn auto spendeer - het belangrijkste is dat ik me weer happy voel! 


Meer succesverhalen

 

Ook interessant

In 2017, bij de start van ons platform begeleidden we een groep patiënten naar de tandarts. Iedereen binnen de groep had een grote tot extreme angst voor de tandarts. Hun ervaringen lees je hierboven.


Misschien kunnen we jouw verhaal ook delen? 

Deel je verhaal met anderen en inspireer hen om ook (weer) naar de tandarts te gaan!

Je kunt hieronder je verhaal kwijt. Als je je e-mailadres invult, kunnen we het je laten weten als we je verhaal publiceren op dit platform.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.Geïnspireerd door Jonas, Melissa of Susanne?

Kunnen wij jou ook helpen met een lieve tandarts? Vul het formulier in en wij gaan voor je op zoek. Hieronder zie je een overzicht van alle plaatsen in Nederland waar al een tandarts is met het keurmerk van De Lieve Tandarts. Of kijk hier.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


In het kader van je privacy vragen we je nadrukkelijk geen vertrouwelijke en/of medische gegevens met ons te delen. Geef aan dat we je mogen bellen als je wilt dat we je helpen bij je aanmelding of overstap naar een lieve tandarts. Zie voor onze privacyverklaring https://www.delievetandarts.nl/j/privacy

Blijf op de hoogte

De Lieve Tandarts

Platform voor lieve tandartsen

Dravikweg 10

1861 XP Bergen (NH)

info@delievetandarts.nl

Gratis nieuwsbrief ontvangen?Kies je taal


PsyNed is partner van De Lieve Tandarts
psyned is partner van De Lieve Tandarts

Volg ons nu ook op instagram: 

Neem contact op via Whatsapp business: