Opleidingen van De Lieve Tandarts

De cursus van De Lieve Tandarts "Omgaan met angstige patiënten voor (tandarts)assistenten kan nu geboekt worden

gemiddelde waardering 9,4 (11 beoordelingen)

Hieronder een paar quotes van de cursisten.

 

  • “Ik vond het heel interessant en leuk om naar te luisteren, dank!”
  • “Super goede uitleg”
  • “Volwaardige cursus”
  • “Veel tools waren wel al bekend maar het was fijn alles nogmaals te horen. Ik merkte dat ik een aantal “woorden/zinnen” niet meer toepaste tijdens mijn werk, dank.” 
  • “Goede uitleg”
Cursus van De Lieve Tandarts voor (tandarts-) assistenten: omgaan met angstige patiënten
Cursus voor (tandarts-) assistenten: omgaan met angstige patiënten

BERGEN – 12 februari 2019

Cursus omgaan met angstige patiënten (voor assistenten)

De rol van tandartsassistenten is van onschatbare waarde, in het algemeen, maar zeker ook voor een patiënt met tandartsangst. Tandartsassistenten zijn de belangrijkste bondgenoot van de angstige patiënt in een behandelkamer. Toch zijn ze zich hier niet altijd van bewust. Wat kan een assistent hierin betekenen? De Lieve Tandarts organiseert in samenwerking met Beginnen met Overwinnen de cursus omgaan met angstige patiënten.

“Het delen van kennis en ervaringen is een belangrijke voorwaarde om de mondzorg en tandheelkunde in Nederland blijvend te verbeteren”, zegt Jan Henk Nawijn, initiatiefnemer van De Lieve Tandarts.

“We zijn dan ook supertrots dat we in samenwerking met Ilse Vaessen van Beginnen met Overwinnen (Praktijk voor tandartsangst-begeleiding) de cursus Omgaan met Angstige Patiënten kunnen aanbieden. Een uniek aanbod voor de bij ons aangesloten praktijken.

Het is belangrijk dat het werk van assistenten meer aandacht krijgt. Zij hebben immers een bepalende rol in de zorg die geboden wordt. Voor, tijdens en na de behandeling. Uiteraard zijn medewerkers met een andere functie in de praktijk ook van harte welkom om deel te nemen, maar de focus ligt opzettelijk op het werk van de assistent."

 

We gaan onder andere in op vragen als: 

  • Wat is angst?
  • Hoe ontstaat angst?
  • Wat doet angst met je?
  • Wat kun je als assistent hierin betekenen?

 

De antwoorden hierop zijn vaak een openbaring, leveren dus veel inzicht en zullen daardoor de zorgverlening in de praktijk zeker ten goede komen.


Alleen voor praktijken met ons keurmerk of aspirant-leden:

Avondtraining op locatie, vanaf € 450, - excl. btw (tot 6 personen). Extra cursisten 75 euro p.p. Reiskosten 0,19 per kilometer.


Nawijn: “De zorg is de laatste sector die ook moet geloven aan de transparantie, die in vrijwel de hele samenleving maatgevend is voor de kwaliteit. Patiënten (of cliënten) bepalen in toenemende mate de visie op zorg zoals die wordt aangeboden in tandarts- en mondzorgpraktijken. Opleidingen om het team te scholen zijn van levensbelang voor de intrinsieke kwaliteit van de zorg.”


Ja, ik wil graag meer informatie over jullie cursus Omgaan met Angstige patiënten (voor assistenten)

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.Denk je erover om je ook aan te melden bij De Lieve Tandarts? Kijk dan op onze pagina voor tandartspraktijken.


Vind je lieve tandarts hier.

Over het keurmerk

Het is de missie van bemiddelingsplatform De Lieve Tandarts om heel Nederland weer naar de tandarts te helpen. Uit onderzoek is gebleken dat 3,5 miljoen mensen in Nederland niet of zelden naar de tandarts gaan. Landelijk verbindt De Lieve Tandarts tandartsmijders en lieve tandartsen, onder meer door lieve tandartsen op een positieve manier onder de aandacht te brengen bij iedereen die wegens angst of om praktische redenen niet (meer) regelmatig naar de tandarts gaat. Via www.delievetandarts.nl vinden mensen een lieve tandarts in hun omgeving en wordt ook overstappen gratis geregeld.

Blijf op de hoogte

De Lieve Tandarts

Platform voor lieve tandartsen

Raadhuisstraat 2-4

1861 KS Bergen (NH)

info@delievetandarts.nl

Gratis nieuwsbrief ontvangen?Kies je taal


PsyNed is partner van De Lieve Tandarts
psyned is partner van De Lieve Tandarts